:

Vad får man för gamla silverbestick?

Innehållsförteckning:

 1. Vad får man för gamla silverbestick?
 2. Vem köper gamla silverbestick?
 3. Vem köper upp nysilver?
 4. Vad betyder Gab på silver?
 5. Vad får man för silver på pantbanken?
 6. Är nysilver farligt?
 7. Vem köper silver i Umeå?
 8. Varför svartnar nysilver?
 9. Hur mycket kan man få för silver?
 10. Kan man diska nysilver?

Vad får man för gamla silverbestick?

Vi betalar enligt dagspris per gram för det silver som har silverstämplarna Kattfot 800, Kattfot 830 och Sterling 925 (S925)....Silverpris per gram:
 • Rent silver, sk finsilver - 2,99 kr/g.
 • Sterling 925 - 2,25 kr/g.
 • Kattfoten 830 - 2,04 kr/g.
 • Kattfoten 800 - 2,04 kr/g.

Vem köper gamla silverbestick?

Hos Finguld kan du sälja ditt silver. Vi köper silver i alla möjliga former och även platina. De silverföremål som vi köper mest av är smycken, bestick och mynt, men du kan även sälja dina andra föremål som är tillverkade i silver.

Vem köper upp nysilver?

Vi köper silver som är stämplat eller ostämplat, bestick eller smycken. Vill du sälja silver som är ostämplat, exempelvis elevarbeten eller klippskrot så kan vi alltid testa silvret och silverhalten. Vi köper däremot inte nysilver. Vad nysilver är kan du läsa mer om här.

Vad betyder Gab på silver?

Guldsmedsaktiebolaget, eller GAB, är en svensk tillverkare av matbestick i silver och nysilver i Eskilstuna. Företaget grundades i Stockholm 1867, och hade länge en bred produktion av föremål i silver och nysilver.

Vad får man för silver på pantbanken?

Vi betalar från:
Silver
999/10005,00 kr/g
925/10004,00 kr/g
830/10003,25 kr/g

Är nysilver farligt?

Att sätta besticken i blöt eller att använda diskmedel innehållande klor rekommenderas inte då det kan skada besticken. Allt matsilver, silver och nysilver, tål att diskas i diskmaskin. Då silvret är ett mycket hållbart och resistent material tål det faktiskt det bättre än något annat material.

Vem köper silver i Umeå?

Promis AB Umeå Skellefteå köper guld silver mynt.

Varför svartnar nysilver?

Nysilver är ofta elektrolytiskt belagt med ett tunt lager med riktigt silver. Därför reagerar det på exakt samma sätt som riktigt silver. Att det svartnat eller behöver putsas är därför inte på något sätt en garanti för att det är solitt silver.

Hur mycket kan man få för silver?

NominalÅrtalInköpspris
SilverSilver tacka 1 kg. (999%)4550 kr
SilverSilver 925 % 1 gram2.35 kr
SilverSilverbestick 1 gram2.05 kr
1 kr1875-194215 kr

Kan man diska nysilver?

Diska alltid dina silverbestick direkt efter användning. Vissa matrester, som till exempel ägg och lutfisk, kan ge fläckar på djupet, liknande frätskador. Du kan diska dina silverbestick i maskin, men tänk då på att torka dem med torkhandduk så snart disken gått klart.