:

Vill flytta långt bort?

Innehållsförteckning:

  1. Vill flytta långt bort?
  2. Hur mycket kostar det att flytta?
  3. Hur långt bort får en förälder flytta?
  4. Vill byta stad?

Vill flytta långt bort?

Först och främst vill jag säga att hon kan flyttalångt bort. Det finns ingenstans lagstadgat att enbart för man har barn ska man inte få flytta. Vad som däremot är frågan här är vad som händer med barnet. Det är vårdnadshavarna, alltså du och barnets mamma, som bestämmer om frågor som rör barnet.

Hur mycket kostar det att flytta?

Oftast betalar man flyttfirma per timme, och normalt ligger detta timpris mellan 350-550 kr/timme i timkostnad för en "flyttgubbe" och bil. I de flesta fall blir priset per flyttgubbe något billigare när du anlitar fler från samma flyttfirma.

Hur långt bort får en förälder flytta?

Men hur långt får man då flytta vid delad vårdnad? Ett officiellt avstånd finns inte, men om flytten kommer att innebära att barnet måste byta skola eller försvårar upprätthållandet av kontakten med den andra föräldern måste båda vårdnadshavare godkänna flytten.

Vill byta stad?

Att flytta till en ny stad kan innebära att man får en chans till en nystart. Det handlar ofta om att man flyttar för att studera, att man flyttar för att man fått ett riktigt bra jobberbjudande eller för att man träffat sin stora kärlek på, så att säga, annan ort.