:

Vilken inomhusfärg är bäst?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken inomhusfärg är bäst?
  2. Vilken Betongfärg är bäst?
  3. Vilken Takfärg ska jag välja?
  4. Vilken lackfärg är bäst?
  5. Vilken typ av färg i kök?

Vilken inomhusfärg är bäst?

1. Midun Väggfärg – Bäst i test. Letar du efter en mångfacetterad väggfärg som fäster på de flesta material så lever Midun Väggfärg definitivt upp till dina förväntningar. Den är både snabbtorkande och går att använda på i princip alla tidigare målade ytor.

Vilken Betongfärg är bäst?

Betong målas med akrylatfärg (organisk) i mycket stor utsträckning inomhus och utomhus. Fördelen med denna färg är att den är vattenbaserad, lätt att stryka på och billig. Variationen i egenskaper är stor och svår att bedöma för användaren. Akrylatfärg har emellertid en del nackdelar.

Vilken Takfärg ska jag välja?

Tak i vardagsrum och sovrum brukar målas med en helmatt färg med glansgrad 2 eller 3, för att undvika blänk från lampor och dylikt i taket. Takfärg med glans 2 och 3 bör endast torkas med torr trasa eller dammas av, då en våt trasa riskerar att skapa blanka fläckar i taket.

Vilken lackfärg är bäst?

Bäst i testet var Jotun Lady Interiör, som klarade sig bäst i samtliga moment, utom tålighet mot färgade vätskor. Den och Nordsjö Sadolin var de två vattenbaserade färger som presterade bättre än den oljebaserade referensfärgen. Jotun och Nordsjö är dock de dyraste färgerna i testet.

Vilken typ av färg i kök?

Där man har högre krav på tvättbarhet som xempelvis kök och groventré, är det bäst att måla med en halvmatt väggfärg med glans 20. Den tål rengöring och är inte känslig mot fukt. Det är även lämpligt med glans 20 (alternativt glans 7) i kökstaket för att du lätt ska kunna tvätta bort evetuella fettstänk.