:

Hur mycket kostar det att laga ett halsband?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar det att laga ett halsband?
 2. Kan man laga en guldkedja?
 3. Hur mycket kostar det att gravera en ring?
 4. Vad graverar man i förlovningsring?
 5. Kan man ändra storlek på ring?
 6. Kan man ta bort gravering?
 7. Hur putsar man en guldring?
 8. Vad graverar man in i förlovningsring?
 9. Hur lång tid tar det att få något graverat?
 10. Hur mycket kostar det att göra om smycken?
 11. Hur mycket kan man förstora en guldring?
 12. Kan man gravera om ringar?
 13. Hur mycket ska en ring kosta?
 14. Kan man göra en ring mindre?
 15. Hur räknar man ut storlek på ring?
 16. Kan man ta bort gravyr på guld?

Hur mycket kostar det att laga ett halsband?

G.S Ateljé
BeskrivningPris GuldPris Silver
Ökas med en sten mer än en storlek ( isättning av en bit)600kr400kr
Minskas med en sten400kr250kr
Minskas med en sten mer än 1 storlek500kr150kr
Löda ihop en ring som är av i mitten500kr400kr

Kan man laga en guldkedja?

Denna typ av halskedja med pressade ganska tunna öglor är inte helt lätt att laga på traditionellt vis. Dessutom var kedjan av i närheten av hänget där det finns en hel del lödningar som påverkas vid upphettning. Vi är dock en av de få verkstäder i landet som är utrustad med lasersvets.

Hur mycket kostar det att gravera en ring?

Vill ni gravera era ringar i efterhand går det också bra, det kostar 300 sek per ring, vi arrangerar då med frakten så att det ska vara så smidigt som möjligt för er.

Vad graverar man i förlovningsring?

Gravyr i förlovningsringar brukar innehålla partnerns förnamn och förlovningsdatumet. I vigselringen brukar man gravera båda parters förnamn samt vigseldatumet om detta får plats. Vill man skriva något annat så går det naturligtvis bra, valet är ditt!

Kan man ändra storlek på ring?

Justera storlek på din ring Om ringen är för stor kan den enkelt falla ifrån fingret. ... För att göra din ring mindre kan vår juvelerare med hjälp av två små storlekspärlor justera storleken på din ring. Ofta går det att justera ringstorleken med storlekspärlor upp till en halv storlek.

Kan man ta bort gravering?

Skulle det vara så att man ångrar sig och man vill ta bort gravyren, så är det inga problem. Man kan på de flest material slipa bort gravyren med enkla medel utan att det sliter för mycket på era ringar. Man kan även göra prydnadsringar med utvändig gravyr.

Hur putsar man en guldring?

Rengöring av guld i korthet Blötlägg det guldobjekt du vill rengöra i varmt vatten och vanligt diskmedel. Använd en tandborste eller liknande för att försiktigt borsta bort smuts från objektet. Skölj och torka därefter med en mjuk trasa.

Vad graverar man in i förlovningsring?

Gravyr i förlovningsringar brukar innehålla partnerns förnamn och förlovningsdatumet. I vigselringen brukar man gravera båda parters förnamn samt vigseldatumet om detta får plats. Vill man skriva något annat så går det naturligtvis bra, valet är ditt!

Hur lång tid tar det att få något graverat?

Varor med gravyr eller där det står leveranstid 1 arbetsdag eller mer tillverkas och skickas senast arbetsdagen efter lagd order.

Hur mycket kostar det att göra om smycken?

Nedanstående ringar är några prisexempel på vad det kostar att omarbeta ert gamla guld till nya smycken. För att göra ett nytt smycke som t. ex väger 8 gram så behöver vi 8,8 gram, då vi räknar en avgång på ca 10 % (filning, slipning och putsning). I grova drag så blir priset hälften om du har eget guld.

Hur mycket kan man förstora en guldring?

Att förstora guldringen från 17,4 till 19.9 är mycket. 19,9 ./. 17,4 = 2,5 x 3,14 (pi) = 7,85 mm.

Kan man gravera om ringar?

Om du önskar lägga till en eller flera symboler på din förlovnings- eller vigselring kan vi gravera symbolerna nedan. Önskar du till exempel ett standardhjärta efter ett namn skriver du: Namn #015.

Hur mycket ska en ring kosta?

En ofta citerad tumregel är att en förlovningsring ska kosta en till tre månadslöner. Vad baseras den summan på? Ponera att du tjänar 20 000 kr i månaden och är redo att ställa frågan. Den genomsnittliga rekommendationen är två månadslöner, alltså 40 000 kr.

Kan man göra en ring mindre?

Det beror lite på vad det är för ring. En ring med stenar i kan vara svår att förminska/förstora beroende på hur stenarna sitter- det kan endast en guldsmed avgöra. Normalt kostar en storleksförändring ca 300:- och det kan det ju vara värt om det är en ring man planerar använda.

Hur räknar man ut storlek på ring?

Placera måttbandet över ditt finger och vira det i en cirkel. Justera storleken på cirkeln, för måttbandet över knogen och se till att det sitter bekvämt. Anteckna måttet i millimeter och använd jämförelsetabellen eller mätguiden (PDF) för att hitta din ringstorlek.

Kan man ta bort gravyr på guld?

Varför gömma er gravyr på insidan av er förlovningsring eller vigselring? ... Skulle det vara så att man ångrar sig och man vill ta bort gravyren, så är det inga problem. Man kan på de flest material slipa bort gravyren med enkla medel utan att det sliter för mycket på era ringar.