:

När köpa nya dubbdäck?

Innehållsförteckning:

 1. När köpa nya dubbdäck?
 2. Hur ofta köpa nya sommardäck?
 3. När ska man köpa sommardäck?
 4. Hur mycket är böter för vinterdäck?
 5. Vart köper man vinterdäck?
 6. När är det billigast att köpa vinterdäck?
 7. När byter man till sommardäck 2021?
 8. Vad ska man tänka på när man köper sommardäck?

När köpa nya dubbdäck?

Även gummit på däcken blir hårt med tiden, vilket innebär att om däcken är över fem år gamla så är det dags att åka till däckverkstaden och skaffa nya däck, även om mönsterdjupet fortfarande är tillräckligt. Kolla också noga att det inte finns sprickor på däcken.

Hur ofta köpa nya sommardäck?

Efter fem års användning av däcken ska de noggrant kontrolleras, minst en gång om året, av en däckexpert. Av säkerhetsskäl rekommenderar Michelin att däck som är äldre än tio år, från och med tillverkningsdatum, byts ut mot nya däck. Även om de verkar vara i gott skick och inte har slitits ner till mönsterdjupvarnaren.

När ska man köpa sommardäck?

När det är helt snö- och isfritt ute på vägarna är det dags att byta till sommardäcken. Men lagen säger att du ska ha vinterdäcken på till 31 mars. Dubbdäck får användas till 15 april.

Hur mycket är böter för vinterdäck?

Fel däck ger böter Att ha fel däck på din bil kan leda till böter. Att ha dubbdäck efter 15 april kan ge böter på 500 kronor. Ännu dyrare blir det om dina däck bedöms vara blankslitna. Då hamnar bötessumman på 1.200 kronor.

Vart köper man vinterdäck?

Vi på DÄCK365 säljer bara noggrant utvalda vinterdäck från marknadens ledande märken. Vi har ett stor utbud av dubbdäck och dubbfriadäck. Oavsett om du behöver dubbdäck eller dubbfria friktionsdäck har vi ett komplett utbud med hänsyn till din bil, var du bor och vilket vinterväglag som är vanligast där du kör.

När är det billigast att köpa vinterdäck?

När ska jag köpa vinterdäck? Även vinterdäck är – kanske något överraskande – billigast i december och januari. Men i övrigt ser priskurvan nästan helt omvänd ut jämfört med priset på sommardäck. De tio vinterdäck vi granskat är billigast att köpa mellan januari och april.

När byter man till sommardäck 2021?

Vinterdäck (dubbade eller dubbfria) ska användas mellan den 1 december och 31 mars vid vinterväglag. Sommardäck ska således användas på bilen mellan den 1 april och den 30 november. Dubbdäck får användas från 1 oktober till 15 april.

Vad ska man tänka på när man köper sommardäck?

Tänk på det här när du köper sommardäck
 1. Skippa året-runt-däck. – Många tror att det finns året-runt-däck – men det stämmer inte. ...
 2. Kolla in mönsterdjupet. ...
 3. Kontrollera slitage. ...
 4. Däcken ska passa din bil. ...
 5. Du får det du betalar för. ...
 6. Lita på din däckhandlare. ...
 7. Fråga om märkningar. ...
 8. Hur vet man att det är dags att byta till sommardäck?