:

Hur stora glasögon?

Innehållsförteckning:

 1. Hur stora glasögon?
 2. Vilka glasögon är moderna 2021?
 3. Vilken bredd på glasögon?
 4. Vilken färg på glasögon passar mig?
 5. Vilka solglasögon är inne 2021?
 6. Hur breda är solglasögon?
 7. Vilken glasögon modell passar?
 8. Vilken typ av bågar?
 9. Hur väljer jag glasögonbågar?
 10. Vilken färg på glasögon?
 11. Vilka solglasögon passar mig herr?

Hur stora glasögon?

Storleken bör vara i propotion med ditt ansikte. Om du har ett mindre ansikte rekommenderas en mindre båge. Bågen bör inte vara bredare än ditt ansikte vid tinningarna.

Vilka glasögon är moderna 2021?

Bleka glasögonbågar fortsätter dominera En fortsatt stark trend 2021 är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige, mildblå eller ljusgult. Det går hand i hand, eller strax efter egentligen, den osminkade neutrala make-up-trenden.

Vilken bredd på glasögon?

Bryggans bredd mäter horisontellt den delen ovanför näsan mellan glasen och sträcker sig vanligtvis från 14-24 millimeter. Skalmlängden är storleken från gångjärnet till skalmens slut bakom örat. Vanligtvis brukar måttet falla mellan tre standarder - 135, 1 millimeter.

Vilken färg på glasögon passar mig?

Om din hy är mörk och du har mörkt hår passar du förmodligen bäst i en glasögonbåge i jordiga färger (brun, khaki, beige) eller i ljusa guldtoner. Om din hy däremot är ljusare och du har blont, grått eller svart hår kommer en silverfärgad, grå, röd, lila eller blå båge att passa dig bäst.

Vilka solglasögon är inne 2021?

Geometriska former, såsom trianglar, rutor och framför allt hexagoner kommer att styra solglasögontrenderna för sommaren 2021. De geometriska solglasögon som presenterades på catwalk var antingen minimalistiska eller generöst inramade.

Hur breda är solglasögon?

Längden är vanligtvis 135, 1 millimeter. Linshöjd: Linshöjden uppmäter storleken på linsen vertikalt, det vill säga från den översta till den understa delen på linsen. Även om storlekar skiljer sig beroende på märke, ligger standardstorleken någonstans mellan 32 och 38 millimeter.

Vilken glasögon modell passar?

Fyrkantiga ansikten passar i runda, cat-eye, wayfarers eller pilotbågar för att mjuka upp och skapa kurvor. Glasögon som sitter högt på näsan smickrar den fyrkantiga ansiktsformen och får ansiktet att se längre ut. Undvik bågar som är raka undertill som gör så att ansiktet ser skarpare ut.

Vilken typ av bågar?

Olika typer av ansiktsformer passar generellt bättre med olika typer av glasögonbågar. Men även mode, stil och personlighet påverkar om en båge passar eller ej. Ett fyrkantigt ansikte med markerade käkben, en bred panna och fyrkantig käke kombineras bäst med runda och ovala former som mjukar upp de ansiktsdragen.

Hur väljer jag glasögonbågar?

 1. Spetsigt. Välj kraftigare bågar med färg och detaljer på den övre delen av bågen. ...
 2. Runt. Kantiga bågar ger en smalare effekt och tar fram dina mjukare drag. ...
 3. Fyrkantigt. Välj tunnare glasögon som inte tar över. ...
 4. Ovalt. Satsa på djärva och överdimensionerade bågar – våga vara äventyrlig och säg inte nej till något.
 5. Hjärtformat.

Vilken färg på glasögon?

Om din hy är mörk och du har mörkt hår passar du förmodligen bäst i en glasögonbåge i jordiga färger (brun, khaki, beige) eller i ljusa guldtoner. Om din hy däremot är ljusare och du har blont, grått eller svart hår kommer en silverfärgad, grå, röd, lila eller blå båge att passa dig bäst.

Vilka solglasögon passar mig herr?

Ett par solglasögon som är bredare än ditt ansikte ger mer balans och kan få ansiktet att se längre ut. Ray-Ban Wayfarer är ett utmärkt val för dig som är på jakt efter mångsidiga bågar som alltid funkar. Undvik runda solglasögon eftersom det oftast inte så smickrande om man har runt ansikte.