:

Vem har tillgång till Vita arkivet?

Innehållsförteckning:

 1. Vem har tillgång till Vita arkivet?
 2. Hur hittar man vita arkivet?
 3. Vad kostar vita arkivet?
 4. Kan man beställa vita arkivet?
 5. Hur fungerar vita arkivet?
 6. Vad är Lavendla arkivet?
 7. Måste man följa Vita arkivet?
 8. När ska man skriva vita arkivet?
 9. Vad är Begravningsförsäkring?
 10. Hur mycket kostar en urna?
 11. Hur länge har Fonus funnits?

Vem har tillgång till Vita arkivet?

Behöriga till Vita Arkivet Alla uppgifter i Vita Arkivet omfattas av tystnadsplikt, vilket innebär att vi inte lämnar ut uppgifter till obehöriga. De som har behörighet är: Dödsboet. Personerna som ordnar begravningen.

Hur hittar man vita arkivet?

Vita Arkivet fyller du enklast i digitalt via vitaarkivet.se, men det går också bra att fylla i ett pappersexemplar. I det digitala Vita Arkivet går det att ladda upp egna bilagor som Worddokument eller PDF (max 5 stycken).

Vad kostar vita arkivet?

Vita Arkivet finns både digitalt och i pappersform. Det är kostnadsfritt att fylla oavsett vilket alternativ du väljer. Om du önskar fylla i ett pappersexemplar av Vita Arkivet är du varmt välkommen in på din närmsta Fonusbyrå.

Kan man beställa vita arkivet?

Beställ Vita Arkivet Bor du i någon av de orter vi är verksamma på, skickar vi gärna ut Vita Arkivet till dig. Fyll då i dina kontaktuppgifter nedan och skriv din adress i meddelanderutan samt hur många Vita Arkiv du önskar. För övriga orter hänvisar vi istället till Fonus. Du kan också skriva ut ditt Vita Arkivet här.

Hur fungerar vita arkivet?

I Vita Arkivet är det möjligt att uppge sina sista önskningar, vad gäller exempelvis om hur begravningen och gravplatsen ska se ut. Det som dokumenteras i Vita Arkivet är dock inte att likställa med ett testamente. ... Det är endast genom ett testamente som den avlidne kan förordna om sin kvarlåtenskap.

Vad är Lavendla arkivet?

Dessa arkiv berättar hur du vill ha din begravning utformad (val av kista, musik, dekorationer etc) och var dina juridiska handlingar finns förvarade (testamente, försäkringar etc). Du kan när som helst ändra och komplettera dina önskemål. Glöm inte att informera dina anhöriga om att du har fyllt i önskemål!

Måste man följa Vita arkivet?

Vita Arkivet är den avlidnes sista önskningar I Vita Arkivet är det möjligt att uppge sina sista önskningar, vad gäller exempelvis om hur begravningen och gravplatsen ska se ut. Det som dokumenteras i Vita Arkivet är dock inte att likställa med ett testamente. Vita Arkivet är inte juridiskt bindande på något vis.

När ska man skriva vita arkivet?

Vita Arkivet är den avlidnes sista önskningar Vita Arkivet är inte juridiskt bindande på något vis. Om en person är omskriven i Vita Arkivet där det anges att personen i fråga ska ärva en viss andel eller sak, innebär det med andra ord att denne inte får rätt till den avlidnes arv genom detta dokument.

Vad är Begravningsförsäkring?

Vill man vara säker på att en viss summa pengar finns avsatta för den egna begravningen, vad som än händer, tecknar man en begravningsförsäkring.

Hur mycket kostar en urna?

Kremering innebär att den avlidne förbränns och blir till aska. När kremeringen är genomförd måste askan förvaras i någon form av behållare. Vanligtvis placerar krematoriet den avlidnes aska i en mycket enkel form av urna, något som liknar en pappkartong. Ibland är denna kostnadsfri och ibland kostar den runt 100 kr.

Hur länge har Fonus funnits?

Vi har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker begravning. Idag är vi landets mest anlitade begravningsbyrå. Det har gett oss lång och stor erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning.