:

Hur tätt ska man skruva plåttak?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tätt ska man skruva plåttak?
  2. Vad kostar nytt plåttak?
  3. När taket läcker?
  4. Hur skruva tp20?
  5. Vad kostar det att lägga ett nytt tak?

Hur tätt ska man skruva plåttak?

Takplåten skruvas med 1 st skruv 4,8 x 35 mm i varannan profilbotten. Vid träåsar skruvas takplåten till regel med träskruv 4,8 x 35 mm. Reglar i takfot och nock skruvas med ett c/c avstånd på 200 mm övriga träåsar skruvas med ett c/c på 300 mm.

Vad kostar nytt plåttak?

Takomläggning kostnad för material
TaktypPris/kvm
Plåttak8 kr/kvadratmeter
Betongtak9 kr/kvadratmeter
Tegeltak10 kr/kvadratmeter
Papptak3 kr/kvadratmeter

När taket läcker?

Använd en ficklampa och inspektera yttertakets insida. ... När du kontrollerar taket från utsidan är det viktigt att se efter att alla takpannor är hela och ligger rätt. Om du har ett takpapp bör du vara extra observant om pappen börjar lossna i någon skarv. Laga skadan genast med pappspik och asfaltklister.

Hur skruva tp20?

Takplåten monteras med självborrande skruv 4,8x35 mm i varje profilbotten längs takfot, nock och vid ytterkanterna i bärläkten. I övrigt skruvas takplåten i varannan bärläkt och i var tredje profilbotten (se figur 3). Längsgående skarvar skruvas med en överlappsskruv 4,8x20 mm, med c/c högst 500 mm.

Vad kostar det att lägga ett nytt tak?

Pris för att lägga nytt tak Den största betydelsen för vad priset blir är vilket typ av tak du väljer samt om du ska byta taket själv eller betala någon firma att gör arbetet åt dig. Räkna med att det kostar minst 100 000 kronor om en takentreprenör ska göra jobbet.