:

Hur stretcha bröstryggen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stretcha bröstryggen?
  2. Hur man stretchar ländryggen?
  3. Varför får man Revbenslåsning?
  4. Hur man stretchar Höftböjaren?

Hur stretcha bröstryggen?

Ställ dig i en dörrkarm och för upp armarna i axelhöjd, böj armbågsleden i 90 grader och placera armbågarna mot dörrkarmen. Luta dig igenom dörrkarmen för att sträcka ut bröstmusklerna, tänk på att spänna magen så att rörelsen inte tas ut i svanken. Håll positionen i ca fyrtio sekunder och upprepa detta tre gånger.

Hur man stretchar ländryggen?

Ligg på rygg med benen böjda och fotsulorna i golvet. Sträck ut vänster arm 90 grader ut från kroppen längs golvet. Fäll ner benen åt höger och ligg kvar med skuldrorna mot golvet, upprepa åt andra hållet. Denna övning ökar ryggradens rörlighet i rotation.

Varför får man Revbenslåsning?

Revbenslåsning kan orsakas av en smäll mot bröstkorgen eller om du har överansträngt dig på ett ovanligt sätt under en kortare period. Spänningar runt – och smällar mot – revbenens led in mot ryggraden kan skapa stelhet och irritation. Det ger en kraftig smärta som är svår att hitta avlastning från på egen hand.

Hur man stretchar Höftböjaren?

Psoasmuskulatur (höftböjare) Stå i en upprätt position med överkroppen med benet utsträckt bakom dig. Håll din rygg rak och gluteusmuskulatur spänd, skjut försiktigt fram höften tills du känner att det sträcker på framsidan av höften (ej smärtsam) . Håll kvar 15-30 sekunder.