:

Hur ändrar jag min adress?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ändrar jag min adress?
 2. Hur gör man tillfällig adressändring?
 3. Vem får information om adressändring?
 4. Får ingen post efter Adressändring?
 5. Vad är Adressändring med eftersändning?
 6. Vad kostar tillfällig adressändring?
 7. Är flyttanmälan och adressändring samma sak?
 8. När syns adressändring?
 9. Måste man Adressändra på adressändring?
 10. Är adressändring samma som folkbokföring?
 11. Hur ändrar man adress på postnord?

Hur ändrar jag min adress?

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i tjänsten Flyttanmälan. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem.

Hur gör man tillfällig adressändring?

Med de här enkla stegen kan du fixa tillfällig eftersändning av din post när du är borta ett tag.
 1. Gå till adressandring.se, du behöver ha BankID.
 2. Fyll i dina uppgifter och eftersänd din post.
 3. Kontrollera uppgifterna och din bekräftelse.
 4. Du kan alltid ändra ditt val via kundtjänst.

Vem får information om adressändring?

Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk adressändring mot en avgift. Var du är folkbokförd har bland annat betydelse för i vilken kommun du ska betala din skatt.

Får ingen post efter Adressändring?

Adressändring och eftersändning sker via Adressändring. Med Eftersändning vid flytt får du möjlighet att eftersända din post under 12 månader. Vill du eftersända din post under en kortare period? ... Du kan all din post eftersänd, men det är inte möjligt att eftersända paket- och pallförsändelser.

Vad är Adressändring med eftersändning?

Med Adressändring ändrar du din postadress när du flyttar. Tjänsten Eftersändning ser till att all viktig post kommer fram till din nya bostad, även om det står din gamla adress på brevet.

Vad kostar tillfällig adressändring?

Tillfällig eftersändning
Startavgift145 kr*
Per vecka65 kr
Maxpris 6 månader600 kr*

Är flyttanmälan och adressändring samma sak?

Om du tänker flytta gör du en flyttanmälan för att ändra din folkbokföringsadress. Flyttanmälan görs hos Skatteverket. Det går även att göra en flyttanmälanAdressändring.se, men det gäller endast postförsändelser, alltså att din post skickas till ditt nya boende.

När syns adressändring?

När du skickat in din adressändring i tid via post så tar det ca 5 arbetsdagar. När skall man göra en adressändring (flyttanmälan) ? Flyttanmälan skall göras senast en vecka efter det planerade flyttdatum. Om du gör anmälan i tid gäller den nya adressen från och med den dagen du flyttat.

Måste man Adressändra på adressändring?

När du flyttar måste du göra en flyttanmälan för att din folkbokföring ska stämma. Du ska enligt lag vara folkbokförd där du bor, och det är ditt ansvar att ordna flyttanmälan. Om du vill kan du även adressändra och ordna eftersändning av post.

Är adressändring samma som folkbokföring?

När du flyttar ska du byta du folkbokföringsadress Om du tänker flytta gör du en flyttanmälan för att ändra din folkbokföringsadress. Flyttanmälan görs hos Skatteverket. Det går även att göra en flyttanmälan på Adressändring.se, men det gäller endast postförsändelser, alltså att din post skickas till ditt nya boende.

Hur ändrar man adress på postnord?

Adressändring och eftersändning sker via Adressändring. Med Eftersändning vid flytt får du möjlighet att eftersända din post under 12 månader. Vill du eftersända din post under en kortare period? Välj då istället Tillfällig eftersändning.