:

Hur gör man med ett busskort?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gör man med ett busskort?
 2. Måste man checka ut Västtrafik?
 3. Kan man åka två på ett busskort?
 4. Hur betalar man på Östgötatrafiken?
 5. Hur länge är en biljett giltig Västtrafik?
 6. Måste SL biljetten gälla hela resan?
 7. Kan man åka två på samma reskassa?
 8. Hur betalar man på spårvagnen i Norrköping?

Hur gör man med ett busskort?

När du går ombord:
 1. Tryck på +.
 2. Tryck på V en gång för varje vuxen.
 3. tryck på S en gång för varje ungdom (7-19 år).
 4. Tryck på K för klar.
 5. Håll kortet mot kortläsaren.

Måste man checka ut Västtrafik?

Svar: Cirka 20 procent av alla resor som sker med Västtrafik sker med rabatt- och värdekort. ... Då de flesta resor kommer att ske inom en zon och ingen check ut krävs, så ser vi inte att antalet förseningar kommer att öka.

Kan man åka två på ett busskort?

Man kan åka flera på samma kort, bara det finns tillräckligt med pengar och man åker tillsammans. Man måste registrera båda resorna samtidigt, man kan inte komma och betala en resande till i efterhand. Om ni ska åka flera på samma kort och kliver på en buss så kan du be busschauffören om hjälp.

Hur betalar man på Östgötatrafiken?

I all vår trafik, förutom Östgötapendeln, kan du köpa biljett ombord med betalkort. I stadstrafiken betalar du genom att blippa ditt betalkort mot biljettläsaren. I express- och landsbygdstrafiken betalar du hos föraren.

Hur länge är en biljett giltig Västtrafik?

Giltighet för enkelbiljett Giltigheten för din biljett, räknat från köpet, är 90 minuter om du reser i en zon och 180 minuter om du reser mellan flera zoner. Det står på biljetten i vilken eller vilka zoner den gäller.

Måste SL biljetten gälla hela resan?

När du reser med SL måste du ha en biljett som gäller under hela resan. ... En enkelbiljett är giltig i SL:s kortläsare i 75 minuter från och med dess starttid. Starttiden är antingen när du aktiverar biljetten eller när du köper biljetten, beroende på vilken sorts enkelbiljett du köper.

Kan man åka två på samma reskassa?

Att resa flera på samma kort. Man kan åka flera på samma kort, bara det finns tillräckligt med pengar och man åker tillsammans. Man måste registrera båda resorna samtidigt, man kan inte komma och betala en resande till i efterhand.

Hur betalar man på spårvagnen i Norrköping?

Det finns varken kontanthantering eller konduktör men flera alternativ för den som har en mobiltelefon eller är innehavare av Östgötatrafikens påladdningsbara kort. Korten, som Östgötatrafiken kallar för biljetter, köper du i en kiosk eller genom att ladda dem i en så kallad quickomat där du kan betala med betalkort.