:

Hur lägger man trall på altan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lägger man trall på altan?
  2. Hur ska man lägga trall?
  3. Hur få Trallen rak?
  4. Hur ska man lägga skarvarna på trallen?
  5. Vad ska man ha för trall?
  6. Hur skruva Rillad trall?
  7. Hur ska man lägga skarvarna på Trallen?
  8. Hur kapa trall?
  9. Vilken Komposittrall?
  10. Vilket avstånd mellan plintar altan?

Hur lägger man trall på altan?

Montera alltid den finaste sidan av trallen uppåt, om båda sidor ser bra ut vänder du kärnan uppåt (där årsringarna är som tätast). Det är rekommenderat att lägga syllpapp på den underliggande regelkonstruktionen innan du fäster dina trallbrädor. På så sätt skyddas stommen från fukt ovanifrån.

Hur ska man lägga trall?

Söker man en slitstark trall ska man vända kärnsidan nedåt, dvs sur gubbe. Ska man ha en trall med bäst beständighet, så ska man välja kärnfri trall, dvs enbart sidobrädor. En pragmatisk lösning kan också vara att alltid lägga godsidan uppåt, dvs plankans finaste sida.

Hur få Trallen rak?

Ett bra tips för att till en rak trall är att hela tiden utgå ifrån tre brädor. Använd bladet till en morakniv som distans mellan brädorna och se till att de ligger rakt. Skruva fast den första brädan, låt den andra ligga löst och skruva sedan i den tredje brädan.

Hur ska man lägga skarvarna på trallen?

Skarvar bör undvikas genom att använda hela längder. På större ytor är det oundvikligt med skarvar. Dessa ska utföras stumt över stöd enligt Figur 4. Vid skarv görs påsalning med 45×95 spikreglar på båda sidor om golvbjälken för att få optimal infästning vid en skarv.

Vad ska man ha för trall?

Att så många väljer trä till sin altan beror till stor del på att trä ger en naturlig känsla samtidigt som det är varmt och skönt att gå på. Tryckimpregnerad furu är fortfarande det vanligaste valet. Men alternativen är fler. Du kan också välja värmebehandlade träslag som TermoAsk eller Svanenmärkta ThermoWood furu.

Hur skruva Rillad trall?

Det du ska tänka på är att skruvens ogängade del är lika stor som brädan är tjock. Du ska i första hand alltid använda trallskruv, men om din trall är mindre kan du även använda så kallad kamspik som ett komplement.

Hur ska man lägga skarvarna på Trallen?

Skarvar bör undvikas genom att använda hela längder. På större ytor är det oundvikligt med skarvar. Dessa ska utföras stumt över stöd enligt Figur 4. Vid skarv görs påsalning med 45×95 spikreglar på båda sidor om golvbjälken för att få optimal infästning vid en skarv.

Hur kapa trall?

Trall sågas enklast med en elektrisk cirkelsåg. Det är det överlägset snabbaste sättet att arbeta på och vid korrekt användning får du raka och fina kanter på trallen. Om du saknar cirkelsåg kan du använda en fogsvans för samma goda resultat.

Vilken Komposittrall?

Skälen till att UPM ProFi är den bästa komposittrallen Naturliga färger som är inspirerade av naturen och en ytstruktur som är skön att gå på. Patenterade designlösningar för perfekta trappsteg, slitstarka hörn och kanter och poolytor.

Vilket avstånd mellan plintar altan?

Använd snöre och slå ner stadiga pinnar i ytterhörnen. Markera därefter ut där betongplintarna ska placeras och där marken ska grävas ut. Avståndet mellan plintarna bör inte överstiga 2 meter och försök att få dem så rakt som möjligt.