:

Vart kan man få tag på kryckor?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kan man få tag på kryckor?
 2. Vad kostar ett par kryckor?
 3. Vad göra med gamla kryckor?
 4. Har Apoteket kryckor?
 5. Hur får man kryckor?
 6. Vad kostar ett besök hos distriktssköterska?
 7. Var lämnar man tillbaka rullator?
 8. Vad gör man med kryckor?
 9. Var får man rollator?
 10. Var kan man köpa promenadkäpp?
 11. Var köper man en Stödkäpp?
 12. När ska man betala på vårdcentralen?

Vart kan man få tag på kryckor?

Ortopedservice guidar dig genom utbudet av olika gånghjälpmedel och tar fram de kryckor som passar dig och din prisklass. Vi har kryckor i flera olika längder och färger. Dessutom kan du hitta kryckor speciellt anpassade för barn.

Vad kostar ett par kryckor?

Vid behov kan du köpa kryckor för 70 kronor styck. Kontakta då din vårdcentral. Behöver du kryckor för långvarigt bruk (vid kroniska tillstånd) får du låna dem utan kostnad. En avgift på 100 kronor per påbörjad kalendermånad tas ut på vissa behandlingshjälpmedel.

Vad göra med gamla kryckor?

Kryckorna som kommuner och landstinget delar ut vill man inte ha tillbaka utan patienterna får behålla dom och får själva ansvara att de återvinns korrekt på en återvinningscentral. – Vi förutsätter att man återvinner dom på ett korrekt sätt, säger Roger Almén som är verksamhetschef på hjälpmedelsservice i landstinget.

Har Apoteket kryckor?

Här finns hela Apotekets sortiment av ergonomiska hjälpmedel från Swereco och smarta verktyg för att förenkla att använda läkemedel. Allt ifrån rollatorer och kryckor till griptänger och tablettdelare hittar du här. Swereco har utvecklat ergonomiska produkter för människor med funktionsnedsättning sedan 1973.

Hur får man kryckor?

Börja med att ta kontakt med en vårdcentral eller kommunens hälso- och sjukvård. Där får du mer information om hur du ska göra för att träffa en förskrivare.

Vad kostar ett besök hos distriktssköterska?

Primärvård
Besök hos läkare på vårdcentral (husläkarmottagning)200 kronor
Besök för sjukvårdande behandling hos till exempel sjuksköterska, distriktssköterska, kurator, logoped, audionom, psykolog, på syncentral eller vid medicinsk fotsjukvård100 kronor

Var lämnar man tillbaka rullator?

Bashjälpmedel (exempelvis rollator, toalettstolsförhöjning och badbräda) lämnas tillbaka på närmaste vårdcentral eller hos din förskrivare.

Vad gör man med kryckor?

Placera kryckorna framför dig, håll ryggen rak. Flytta det sjuka benet mellan kryckorna. Flytta vikten över på händerna, sträck dig rak och stig med friska benet förbi det sjuka benet. också på det sjuka benets knä och att ta sats med tårna under gången.

Var får man rollator?

Köpa rollator en på vårdcentralen Om du behöver köpa en rollator kan du in första hand vända dig till din vårdcentral för hjälp. Där kan du en rollator utskriven – alltså hyra för ingen eller en liten avgift.

Var kan man köpa promenadkäpp?

En käpp kan vara bra att ha som extra stöd när du är ute och går. Hos Shoppo har vi både de klassiska käppar och ergonimiska käppar samt många olika färger och mönster.

Var köper man en Stödkäpp?

Köp Swereco Stödkäpp hopfällbar, 1 st | Apoteket.se.

När ska man betala på vårdcentralen?

Du som har fyllt 85 år eller är äldre betalar ingen avgift i öppenvården. I de flesta regioner betalar barn och ungdomar fram till 20-årsdagen inte någon avgift i öppenvården, till exempel vid besök på en vårdcentral eller en ungdomsmottagning. I vissa regioner gäller andra åldersgränser.