:

Vilket är det bästa Luftgeväret?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket är det bästa Luftgeväret?
  2. Är det olagligt att ha luftpistol i bilen?
  3. Är det olagligt att skjuta fåglar med luftgevär?
  4. Kan man dö av en luftpistol?
  5. Är det olagligt att ha ammunition?
  6. Får jag skjuta skator på min tomt?
  7. Får man skjuta djur med luftgevär?

Vilket är det bästa Luftgeväret?

Här är vår test vinnare av luftgevär. Det blev Hatsan BT65 RB Elite Kit. Det är ett väldigt bra och välskjutande luftgevär som har blivit ett av de populäraste gevären just nu. Det med följer ett väldigt bra kikarsikte med en zoom på 3-12X.

Är det olagligt att ha luftpistol i bilen?

En CO-pistol, eller luftpistol, är precis som du nämner ett effektbegränsat skjutvapen vilket innebär att det inte är ett licenspliktigt vapen. ... Detsamma gäller i fråga om skjutvapen inom skolområde, där grundskole- eller gymnasieundervisning bedrivs, eller i fordon på allmän plats.

Är det olagligt att skjuta fåglar med luftgevär?

Tja, luftgevär är oftast det som används vid organiserad skyddsjakt på småvilt, så det är säkerligen helt OK. Gäller alltså licenspliktiga vapen, d.v.s. 5,5 mm.

Kan man dö av en luftpistol?

Soft air gun, eller luftpistol, kräver ingen vapenlicens utan går att köpa både på nätet och i butiker. Vapnen används ibland under rån, då de liknar riktiga pistoler. Skotten är inte dödliga, men kan skada.

Är det olagligt att ha ammunition?

Straffskalan för olaga innehav av ammunition, brott mot 9 kap. 2 § första stycket d vapenlagen (1996:67), är böter eller fängelse i högst sex månader. Straffbestämmelsen omfattar såväl oaktsamma som uppsåtliga brott.

Får jag skjuta skator på min tomt?

Bor du utanför stadsplanerare område samt innehar jägarexamen så får du skjuta på din tomt. Dock ej med luftvapen, det får endast skyddsjägare med särskilt tillstånd göra. Oavsett behöver du statligt jaktkort samt jakträtt.

Får man skjuta djur med luftgevär?

Enligt lagen kan man dock inte skjuta djur med luftgevär hursomhelst. Skjuter man ett djur med ett licensfritt luftgevär, så gör man sig förvisso inte skyldig till vapenbrott, däremot jaktbrott. Om man 'fultrimmar' sitt vapen så att effekten överstiger den lagstadgade gränsen gör man sig även skyldig till vapenbrott.