:

Hur mycket kostar en hövding?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar en hövding?
 2. Är Hövding säker?
 3. Vad är en hövding?
 4. Har Hövding?
 5. Hur länge håller en Hövding hjälm?
 6. Är Hövding 3 bra?
 7. Är Hövding hjälm bra?
 8. Hur fungerar Hövding?
 9. Hur funkar Hövding hjälm?
 10. Kan man ha keps och Hövding?
 11. Vad gör jag när min Hövding löst ut?
 12. Kan man återanvända en Hövding hjälm?
 13. När kom Hövding 3?
 14. Hur länge håller en Hövding?
 15. Vad händer om Hövding löses ut?
 16. Hur fungerar uppblåsbar hjälm?
 17. Hur använda Hövding?
 18. Vad utlöser en Hövding?
 19. Vad löser ut en Hövding?
 20. När löser Hövding ut?

Hur mycket kostar en hövding?

Det billigaste priset för Hövding 2.0 just nu är 3 395 kr.

Är Hövding säker?

Hövding är världens säkraste huvudskydd för cyklister. Du bär Hövding runt halsen som en krage som kontrollerar dina huvudrörelser 200 gånger/sekund. Om en olycka inträffar blåser en airbag upp och skyddar ditt huvud. Cykla säkert med Hövding.

Vad är en hövding?

Hövding – airbagen för cyklister! Hövding är en airbag som, när olyckan är framme, blåser upp sig som en huva och fixerar din nacke. Den har också en mycket mjuk och skonsam stötupptagningsförmåga.

Har Hövding?

En hövding är en innehavare av det högsta ämbetet i ett hövdingadöme, det vill säga ett samhälle som utvecklat yrkesfördelning, men inte är lika utvecklat och välorganiserat som en stat, exempelvis ett småkungarike. Gränsen mellan termerna hövding, furste och kung är ofta flytande.

Hur länge håller en Hövding hjälm?

En Hövding håller i cirka 5–7 år beroende på hur mycket den används. Normalt sett är det tyget på kragen som har kortast livslängd. Du kommer att märka detta genom ett synligt yttre slitage som spruckna sömmar, trasig dragkedja eller hål i tyget. Batteriet kan laddas cirka 300 gånger innan kapaciteten gradvis sjunker.

Är Hövding 3 bra?

Ökad komfort, längre batteritid och bluetooth-koppling med tillhörande app för Android / IOS är några av dem. Med ett tydligare teknikfokus fann vi på M3 det lämpligt att ta in ett exemplar av Hövding 3 för test. Vi lade hjälmen på hyllan, knäppte på oss airbag-kragen och gav oss ut på cykeltur.

Är Hövding hjälm bra?

Naturligtvis deltog Hövding i det omfattande testet – och fick högsta betyg. Enligt Folksams statistik från verkliga olyckor hade två av tre huvudskador som drabbar cyklister kunnat undvikas om cyklisten burit hjälm. ... I Folksams test 2020 visade Hövding på överlägset skydd mot huvudskador.

Hur fungerar Hövding?

Aktiveringssystem. I aktiveringssystemet finns det en magnetisk lösning som sätter Hövding i aktivt läge när aktiveringsflärpen sätts in i rätt läge. När aktiveringsflärpen sätts på plats bryts ett magnetfält som aktiverar Hövding.

Hur funkar Hövding hjälm?

Aktiveringssystem. I aktiveringssystemet finns det en magnetisk lösning som sätter Hövding i aktivt läge när aktiveringsflärpen sätts in i rätt läge. När aktiveringsflärpen sätts på plats bryts ett magnetfält som aktiverar Hövding.

Kan man ha keps och Hövding?

Kan jag ha hatt, keps eller mössa tillsammans med Hövding? Många huvudbonader fungerar utmärkt tillsammans med Hövding.

Vad gör jag när min Hövding löst ut?

Om Hövding har löst ut kan den inte laddas om och man behöver i så fall ersätta den med en ny. De flesta försäkringsbolag täcker kostnaden (minus självrisk) för en ny Hövding efter en olycka via sin hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se hur de hanterar Hövding.

Kan man återanvända en Hövding hjälm?

Är Hövding förbrukad när den löst ut eller kan man återanvända den? En Hövding som varit med om en olycka är förbrukad.

När kom Hövding 3?

Hösten 2019 är det version 3 som lanseras, och den bjuder på flera intressanta nyheter. Ökad komfort, längre batteritid och bluetooth-koppling med tillhörande app för Android / IOS är några av dem. Med ett tydligare teknikfokus fann vi på M3 det lämpligt att ta in ett exemplar av Hövding 3 för test.

Hur länge håller en Hövding?

En Hövding håller i cirka 5–7 år beroende på hur mycket den används. Normalt sett är det tyget på kragen som har kortast livslängd. Du kommer att märka detta genom ett synligt yttre slitage som spruckna sömmar, trasig dragkedja eller hål i tyget. Batteriet kan laddas cirka 300 gånger innan kapaciteten gradvis sjunker.

Vad händer om Hövding löses ut?

När airbagen löses ut öppnas tryckdelningen på kragen så att airbagen kan blåsas upp runt ditt huvud. På grund av detta är det viktigt att du alltid håller det området fritt.

Hur fungerar uppblåsbar hjälm?

Hövding Airbag - Så funkar den. ... Hövding 2.0 fungerar genom att 200 gånger i sekunden registrera cyklistens rörelser, och vid en rörelse som anses onormal efter tusentals genomförda tester, så löser airbagen ut och skyddar ditt huvud från en krasch tre gånger bättre än en traditionell hjälm.

Hur använda Hövding?

Hövding ska alltid användas med antingen basskal eller säsongsskal.
 1. Börja med att lägga ut kragen i fullt utspänt läge.
 2. Fäst basskalets längsta dragkedja i dragkedjan på insidan av kragen.
 3. Justera sedan kragen till rätt storlek med hjälp av justeringsratten (BOA® Fit System).

Vad utlöser en Hövding?

När Hövding är deaktiverad kan airbagen inte utlösas. Aktivera bara din Hövding när du har den på dig, precis innan du börjar cykla. Hövding är designad för att beskydda dig medan du cyklar och ska därför deaktiveras när du inte cyklar.

Vad löser ut en Hövding?

Det finns en knapp på dragkedjan som aktiverar Hövding när den är fäst på den högra sidan av kragen. På motsvarande vis deaktiveras Hövding när du trycker på aktiveringsknappen. När Hövding är deaktiverad kan airbagen inte utlösas. Aktivera bara din Hövding när du har den på dig, precis innan du börjar cykla.

När löser Hövding ut?

Ja, en Hövding som varit med om en olycka är förbrukad. Klicka här för att läsa om hur du går till väga om olyckan är framme. Om din Hövding löser ut är den förbrukad och måste bytas ut.