:

Var köper man smoking?

Innehållsförteckning:

  1. Var köper man smoking?
  2. Vilken skjorta till smoking?
  3. Vad är skillnaden mellan frack och smoking?
  4. Kan man ha vanlig skjorta till smoking?
  5. Har man skärp till smoking?
  6. Vad betyder klädsel smoking?
  7. Kan man ha väst till smoking?
  8. Vad betyder klädsel kavaj vid bröllop?

Var köper man smoking?

Hos Blacktie kan du köpa smokingen du alltid drömt om, men inte haft råd med. Du får den till ett oslagbart pris och den sitter som en smäck, tack vare den skräddarsydda känslan. Det finns två sorters smoking för herr att välja mellan; ”classic” och ”fashion”.

Vilken skjorta till smoking?

Vid sydligare breddgrader kan en vit smokingjacka till svarta byxor vara ett snyggt alternativ. En kombination som sticker ut och kräver sin bärare. Skjortan till smokingen skall vara av vit bomull av hög kvalité. Ingen annan färg än vit.

Vad är skillnaden mellan frack och smoking?

Det är inte ovanligt att man glömmer bort smokingen och går direkt från frack till kostym. Smokingen ligger dock steget över kostymen, men ett steg under fracken. Det som skiljer den eleganta smokingen åt från kostymen är att man alltid bär en väst eller en gördel under smokingen.

Kan man ha vanlig skjorta till smoking?

Till klädkoden Smoking bär man svarta lackskor eller blankpolerade oxfords, vit skjorta med dubbel manschett, svart fluga och om man önskar en väst eller gördel.

Har man skärp till smoking?

Ofta har en smokingskjorta en dold knappslå så att knapparna inte är synliga, och skjortan har dubbla manschetter så att du kan bära ett bra par manschettknappar. Till en smoking kan du inte bära ett bälte.

Vad betyder klädsel smoking?

Smoking innebär svart eller mörkt blå kavaj. Vitt kan vara okej på sommaren, men i sådana fall till svarta byxor. Till smoking bör man ha vit smokingskjorta med svart fluga. Alternativt bärs en liten mässdräkt, vilket alltså är en typ av sällskapsuniform.

Kan man ha väst till smoking?

Smoking används i hela västvärlden på premiärer, cocktailpartyn, supéer och galor. Smokingen är också vanlig vid formella tillfällen i Nordamerika, där den i allmänhet bärs med väst och svart fluga, även vid bröllop.

Vad betyder klädsel kavaj vid bröllop?

Klädkod kavaj, dresscode kavaj eller klädkod kostym som det också kallas, är mindre formell än mörk kostym och bärs oftast under dagtid. Får du en inbjudan med den här koden kan det gälla allt ifrån ett mindre formellt bröllop eller studentfirande till ett lite mer formellt event som till exempel en affärslunch.