:

Är Brembo skivor bra?

Innehållsförteckning:

 1. Är Brembo skivor bra?
 2. Vilka bromsskivor är bäst?
 3. Är det några nackdelar med ventilerade skivor i ett bromssystem?
 4. Varför borrade bromsskivor?
 5. Är TRW bromsskivor bra?
 6. Är Zimmermann bromsskivor bra?
 7. Vilket märke ska man välja på bromsskivor?
 8. Vad händer om bromsskivan går sönder?
 9. Hur vet man om bromsskivorna är dåliga?
 10. Hur stora bromsskivor har jag?
 11. Vilket märke bromsbelägg?
 12. Vad ska man tänka på när man köper bromsskivor?
 13. Vilket håll ska slitsade bromsskivor?
 14. Kan man byta en bromsskiva?
 15. Kan man köra med trasigt bromsok?
 16. När är det dags att byta bromsbelägg?
 17. Hur kontrollerar man bromsskiva?
 18. Hur vet jag vilka bromsskivor man ska ha?
 19. Hur vet jag vilken bromsskiva jag ska ha?
 20. Vem tillverkar Volvos bromsbelägg?

Är Brembo skivor bra?

​Forskning och utveckling, tester i laboratorium och på gatan, produktion och distribution: kontrollen över hela produktionscykeln gör det möjligt för Brembo att erbjuda en rad bromsskivor med utmärkt prestanda, pålitlighet, hållbarhet och komfort vid alla användningsförhållanden.

Vilka bromsskivor är bäst?

Toppmärken av bromsskivor
 • Toppmärken av bromsskivor.
 • Brembo.
 • BOSCH.
 • ATE.
 • FERODO.
 • TRW.
 • DELPHI.
 • Zimmermann.

Är det några nackdelar med ventilerade skivor i ett bromssystem?

Eftersom ansättningskrafterna är lika stora och motriktade belastas inte skivan eller axeln av någon axiell kraft. Bromsskivor kan utföras massiva eller ventilerade. Fördelarna med ventilerade skivor är en lägre egen vikt och snabbare nedkylning av skiva och belägg än med en massiv skiva.

Varför borrade bromsskivor?

Slitsen i skivan hjälper till att ta bort smuts, fukt och värme från skivan. Tack vare det får bromsskivan en längre livslängd samt betydligt bättre bromsverkan.

Är TRW bromsskivor bra?

ATE, Bosch och TRW är alla OEM-leverantörer och tillverkar och levererar bromsdetaljer till alla de stora biltillverkarna i Europa. Så kvalitetsmässigt är de nog alla ungefär likvärdiga så länge du jämför motsvarande produkter (dvs. standardbromsklossar/skivor).

Är Zimmermann bromsskivor bra?

Zimmermanns coat Z är jag riktigt besviken på. Skivorna är bra men coat Z behandlingen tycker jag inte alls håller. Satte på mina skivor fram i mars och man börjar redan skymta den sedvanliga rostkanten runt skivorna, inte jättemycket än men efter en vinter så lär de vara precis som vilka skivor som helst.

Vilket märke ska man välja på bromsskivor?

Det som kan skilja är kvaliteten som gör att vissa billiga skivor lättare slår sig och att de lättare/snabbare börjar rosta. Ate, Bosch, Zimmermann, TRW, Brembo, Textar, Valeo, Ferodo och några märken till är alla OEM-leverantörer som levererar bromsskivor till biltillverkarna, så de håller alla hög kvalitet.

Vad händer om bromsskivan går sönder?

Bromsskivan är totalt avgörande för bromsverkan på bilen. Bromsskivan är en slitagedel som förbrukas lite varje gång den används. ... Händer detta så kan det bli farligt då skivorna inte är konstruerade att ta hela bromsverkan från bilen under denna tjocklek. Når en bromsskiva detta tillstånd så skall den bytas ut.

Hur vet man om bromsskivorna är dåliga?

Men det kan också bero på att bromsbeläggen är utslitna. Ett annat tecken på att bromsskivorna behöver bytas är om bromsklossarna blivit så slitna att ger ifrån sig ett skärande ljud när du bromsar. ... Så snart du kan se tydliga spår eller märken efter bromsbeläggen på skivorna så måste de bytas.

Hur stora bromsskivor har jag?

Ställ bilen så du ser oken fram genom fälgen, då är det ingjutet i oket(i framkant) vilken diameter du har på skivan.

Vilket märke bromsbelägg?

Om du inte har några extra krav så fungerar vilket känt kvalitetsmärke som helst alldeles utmärkt. Bara att köpa det som blir smidigast och som passar dina inköp bäst. BMW Original, Brembo, ATE, Bosch, Textar, TRW, Jurid, Ferodo, Mintex, Febi-Bilstein, mfl. Även bättre budgetmärken som Roadhouse fungerar finfint.

Vad ska man tänka på när man köper bromsskivor?

Alla bromsskivor på bilen har en minimum tjocklek som de inte får understiga. Händer detta så kan det bli farligt då skivorna inte är konstruerade att ta hela bromsverkan från bilen under denna tjocklek. Når en bromsskiva detta tillstånd så skall den bytas ut.

Vilket håll ska slitsade bromsskivor?

Skivans yttre slittsningar/borrningar avgör inte åt vilket håll skivan ska sitta.

Kan man byta en bromsskiva?

Byta bromsskivor är inte en mindre reparation! De flesta biltillverkare känner till detta och har gjort processen för bromsbyte relativt enkel. Ingen specialutrustning krävs och det är tillfredsställande att göra jobbet själv, samtidigt som du sparar pengar.

Kan man köra med trasigt bromsok?

Om du ignorerar de första tecken på trasigt ok så kan hela skivan spricka och bromsarna gå sönder helt och hållet. Följ dessa rekommendationer så kommer dina bromsok att förse dig med långvarig smidig körning.

När är det dags att byta bromsbelägg?

Hur länge håller bromsbelägg? Normalt håller det mellan 2000-2500 mil. Vi har bra vägtrafiksystem i Sverige vilket gör att man inte behöver bromsa in lika mycket som exempelvis Tyskland. Hållbarheten kan även kortas ner om man handlar Kina-delar på nätet.

Hur kontrollerar man bromsskiva?

Att bromsskivan överhettas kan upptäckas vid en inspektion. Bromsskivor tillverkas för det mesta av stål. När det hettas upp ändrar det färg. En skiva av stål som hettats upp till kritisk temperatur blir klart orange och när den svalnat, lila.

Hur vet jag vilka bromsskivor man ska ha?

För en välfungerande bromsningen krävs det att dina bromsskivor håller den tjocklek som minimum krävs för att de ska fungera korrekt. Om det vibrerar i ratt eller pedal samt låter när du bromsar är det ett säkert tecken på att skivorna behöver bytas ut.

Hur vet jag vilken bromsskiva jag ska ha?

Det enklaste bör vara att du slår på ditt regnr hos transportstyrelsen. Där står det vilken storlek på hjulen som bilen är reggad med. Är den reggad med 16" så ska du ha 285mm skivorna, är den reggad med 17" så ska du ha 305mm. Eller så tar du av ett hjul och mäter rakt över skivan.

Vem tillverkar Volvos bromsbelägg?

Bildelarstore.se förslag ATE Bromsbelägg till VOLVO
Artikelnummer13.0460-2831.2
TillverkareATE
EAN4006633061728
Slitvarnarkontaktmed akustisk slitagevarnare
Antal slitvarnare [pro Achse]2