:

Vad krävs för att jobba som väktare?

Innehållsförteckning:

 1. Vad krävs för att jobba som väktare?
 2. Hur lång är Securitas utbildning?
 3. Vad krävs för att jobba på Securitas?
 4. Får väktare bära vapen?
 5. Hur är det att jobba som ronderande väktare?
 6. Hur mycket tjänar man som väktare?
 7. Hur länge är Väktarutbildning?
 8. Hur mycket tjänar en vakt?
 9. Vad krävs för att bli Flygplatskontrollant?
 10. Vill inte jobba med det jag utbildat mig till?
 11. Får en väktare gripa?
 12. Får väktare använda batong?
 13. Vad innebär att jobba som väktare?
 14. Är det kul att jobba som väktare?
 15. Hur mycket tjänar en ordningsvakt i timmen?
 16. Vad är VU1 och VU2?
 17. Vad krävs för att jobba på Arlanda?
 18. Hur mycket tjänar en Flygplatskontrollant?
 19. Vill inte jobba som fysioterapeut?

Vad krävs för att jobba som väktare?

För att bli ordningsvakt ska du vara 20 år, laglydig och lämplig för uppdraget. Du ska klara ett fysiskt test, språktest och intervju. Med laglydig innebär att du ska vara ostraffad och inte förekomma i polisens misstanke- och brottsregister. Du ska inte ha blivit dömd för något brott inom de senaste fem åren.

Hur lång är Securitas utbildning?

Hur lång är utbildningen? Väktargrundutbildning 1 är 9 dagar och innan du kan genomföra väktargrundutbildning 2 som är på 5 dagar så måste du genomföra praktik motsvarande minst 160 timmar.

Vad krävs för att jobba på Securitas?

Vilken behörighet måste man ha för att jobba hos Securitas? För att söka jobb hos oss måste du ha avklarad gymnasiekompetens med godkända betyg i svenska och engelska som motsvarar 2-årig utbildning eller likvärdig utbildningsnivå. Du måste också vara 18 år fyllda.

Får väktare bära vapen?

Väktare åtnjuter till skillnad från allmänheten förstärkt rättsskydd på sitt bevakningsområde. Dessutom får väktare efter godkänd utbildning bära både handfängsel och batong i arbetet, vid särskilda omständigheter kan de också bära skjutvapen.

Hur är det att jobba som ronderande väktare?

En väktare är en person som är anställd av ett bevakningsföretag för att utföra olika bevakningssysslor såsom yttre samt inre tillsyn i och runt objekt (så kallad rondering), stationär bevakning på objekt, områdesbevakning i förutbestämda områden samt rycka ut och åtgärda utlösta larm på både privata och företagsobjekt ...

Hur mycket tjänar man som väktare?

Ordningsvakt - Grundlön Grundlönen för en ordningsvakt ges efter sex månaders arbete och ligger då på ca 23 000 kronor i månaden.

Hur länge är Väktarutbildning?

För att bli väktare måste du gå grundutbildningarna som betecknas VU1 och VU2 (Väktarutbildning 1 och 2). Läser du Väktarutbildning 1 på Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (BYA) så pågår utbildningen under nio dagar, måndag till fredag med helguppehåll och sedan fortsättning veckan efter.

Hur mycket tjänar en vakt?

Ordningsvakt - Grundlön Grundlönen för en ordningsvakt ges efter sex månaders arbete och ligger då på ca 23 000 kronor i månaden.

Vad krävs för att bli Flygplatskontrollant?

Flygplatskontrollanter utbildas på arbetsplatsen. Utbildningen styrs ifrån Luftfartsavdelningen på Transportstyrelsen och längden på utbildningen varierar något mellan de godkända leverantörerna av utbildning. Man måste vara minst 20 år gammal, ha fullgott färgseende och även kunna jobba natt.

Vill inte jobba med det jag utbildat mig till?

Komplettera dina studier Då kan du kanske komplettera studierna med en kvälls- eller intensivkurs. Handlar det om att komplettera en hel utbildning? Då kan du istället kolla efter intressanta masterutbildningar. Vissa masterutbildningar kräver nämligen bara en kandidatexamen och anger inte ett specifikt studieområde.

Får en väktare gripa?

Till skillnad från ordningsvakter får väktare bara ingripa på samma sätt som vem som helst i samhället, så kallat envarsgripande. Det handlar om att gripa den som har begått brott, som kan straffas med fängelse, och påträffas på bar gärning eller flyende fot.

Får väktare använda batong?

Väktares lagstöd och verksamhet Väktaren har inga särskilda befogenheter utöver envars rätt, förutom rätt att bära batong (som en del av uniformen) samt att i tjänsten och på sitt bevakningsområde gäller ett förstärkt rättsskydd.

Vad innebär att jobba som väktare?

Den viktigaste uppgiften som väktare är att förebygga och förhindra bränder, olyckor och brott. Väktare är anställda på auktoriserade bevakningsföretag. Med ytterligare utbildning kan väktare också få uppgifter som larmoperatör, hundförare, värdetransportör eller butikskontrollant.

Är det kul att jobba som väktare?

Innan du utbildar dig till ditt framtida yrke som väktare finns det ett par saker att reflektera över. Att jobba som väktare brukar innebära att man får ta mycket ansvar och egna beslut. Utför man bara det uppdrag man har fått under rätt tid så brukar det även vara ett ganska fritt yrke.

Hur mycket tjänar en ordningsvakt i timmen?

Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorerStatlig sektorPrivat sektor
30 100 kr28 500 kr30 200 kr

Vad är VU1 och VU2?

Under denna läsperiod i utbildningen ligger stor fokus på arbetsplatsförlagt lärare (APL) som du gör på ett bevakningsbolag samt väktarutbildning 1 (VU1) och väktarutbildning 2 (VU2). Perioden avslutas med gymnasiearbetet där du får visa att du är redo att arbeta som väktare!

Vad krävs för att jobba på Arlanda?

Man måste vara minst 20 år gammal, ha fullgott färgseende och även kunna jobba natt. Väktarutbildning, vana från serviceyrke samt erfarenhet av att arbeta i grupp är meriterande.

Hur mycket tjänar en Flygplatskontrollant?

mycket tjänar en Flygplatskontrollant i Sverige. En Flygplatskontrollant i Sverige tjänar i snitt 29 600 kr i månadslön. Lönen för en Flygplatskontrollant kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Vill inte jobba som fysioterapeut?

För fysioterapeuten som går i pension efter ett liv av deltidsarbete kan det innebära att bli fattigpensionär. Trots decennier av försök att få upp lönerna för fysioterapeuter har väldigt lite förändrats. I stället har arbetssituationen försämrats genom ökade krav och sämre arbetsvillkor. Många väljer att lämna yrket.