:

Vilken tandläkare är bäst i Stockholm?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken tandläkare är bäst i Stockholm?
 2. Är Happident bra?
 3. Kan jag lita på min tandläkare?
 4. Vilken tandläkare ska man välja?
 5. Finns det högkostnadsskydd för tandvård?
 6. Hur mycket får man i lön som tandläkare?
 7. Kan man få genomskinlig tandställning?
 8. Hur mycket kostar det att gå till tandläkaren?
 9. Kan man anmäla tandläkare?
 10. När måste man betala för tandläkaren?
 11. Hur mycket får man betala om man missar tandläkaren?
 12. Hur mycket betalar Försäkringskassan vid tandvård?
 13. Hur mycket får en tandsköterska i lön?
 14. Hur mycket får man i lön som arkitekt?
 15. Hur funkar osynlig tandställning?
 16. Vad kostar en osynlig tandställning?
 17. Vad kostar en vanlig tandundersökning?

Vilken tandläkare är bäst i Stockholm?

Topp 25 tandläkare i Stockholms län
 • Nacka Tandvårdsteam. 904 omdömen. ...
 • Farsta Tandvårdsteam. 507 omdömen. ...
 • Tandläkare Helen Almström. 804 omdömen. ...
 • Tandcentralen. 395 omdömen. ...
 • Din Tandläkare i Solna AB. 487 omdömen. ...
 • DentOn Tandvård. 480 omdömen. ...
 • Tandläkare Lena Kristofersson. 677 omdömen. ...
 • Nacka Strand Dental. 130 omdömen.

Är Happident bra?

Fruktansvärt oseriöst. Krisse-Ly Krissy Kuldkepp doesn't recommend Happident. Jag har sedan november 2020 besökt Happident för att förbereda mig inför att skaffa deras tandreglering. Tålmodigt har jag gått tillbaka för att skrapa tandsten, röntga och laga hål trots en tandläkarskräck.

Kan jag lita på min tandläkare?

Generellt sett så kan man inte lita på en tandläkare som man inte har undersökt och som man inte känner. Om man däremot ser till att se närmre på behandlingar, metodik och priser innan man bokar en tid så är chansen god att man faktiskt finner en tandläkare som man kan lita på för resten av livet.

Vilken tandläkare ska man välja?

Bra att tänka på innan du väljer tandvård. Du kan välja om du vill gå till folktandvården eller till en privat mottagning. Du kan också byta tandläkare eller tandhygienist under behandlingen, men tänk på att det kan bli dyrare om du byter tandläkare eller tandhygienist under en pågående behandlingsperiod.

Finns det högkostnadsskydd för tandvård?

En del av dina kostnader för tandvård kan täckas av högkostnadsskyddet. Det gäller kostnader för mer än sammanlagt 3 000 kronor under ett år enligt statens referenspriser eller tandläkarens priser. Högkostnadsskyddet beräknas utifrån det pris som är lägst: referenspriset eller tandläkarens pris.

Hur mycket får man i lön som tandläkare?

För den nylegitimerade allmäntandläkaren med anställning inom folktandvården varierar lönen mellan 31 500 och 41 000 kr per månad 2020. Medianlönen för en allmäntandläkare 10 år efter examen ligger på ca 44 500 kr per månad. Lönen varierar kraftigt beroende på var i landet man tjänstgör.

Kan man få genomskinlig tandställning?

Lingual tandreglering innebär att tänderna förflyttas med hjälp av en osynlig tandställning på insidan av tänderna. Folktandvårdens specialister på tandreglering, eller ortodonti som det också kallas, har länge behandlat barn och vuxna med individuellt anpassad lingual teknik.

Hur mycket kostar det att gå till tandläkaren?

Undersökningen kostar vanligen mellan 885kr och 1 475 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök. Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 985kr kronor beroende på omfattning.

Kan man anmäla tandläkare?

Kontakta den mottagning där du eller din närstående fick tandvård. De är skyldiga att ta emot synpunkter och klagomål. De ska svara på dina klagomål och om det behövs vidta åtgärder för att det inte ska hända igen. I många fall kan missförstånd och oklarheter redas ut på det sättet.

När måste man betala för tandläkaren?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Hur mycket får man betala om man missar tandläkaren?

Får du förhinder och inte kommer på din bokade tid eller om du lämnat återbud för sent, får du betala för det planerade besöket. Hur mycket du får betala beror på hur lång tid som var bokad. För barn och ungdomar kostar det från 200 kronor och för vuxna från 360 kronor.

Hur mycket betalar Försäkringskassan vid tandvård?

Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan: Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år. Från och med det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.

Hur mycket får en tandsköterska i lön?

Marknadslön för Tandsköterska Marknadslönen för tandsköterska ligger 2021 mellan 27 000 och 33 000 kronor per månad. Assisterar tandläkare, sterilarbete, röntgen, profylaktiska arbetsuppgifter, tandstensborttagning. Administration ingår i arbetet, såsom journalhantering, tidbokning och kallelser.

Hur mycket får man i lön som arkitekt?

Arkitekters lön Dels beroende på vilken sektor du jobbar inom (privat, kommunal eller statlig) samt vilken roll du har (medverkande arkitekt, handläggande arkitekt, ansvarig arkitekt eller chefsarkitekt). Medianlönen ca 10 år efter examen kan alltså hamna mellan 33 500 kr och 54 000 kr per månad.

Hur funkar osynlig tandställning?

En osynlig tandställning är en serie genomskinliga plastskenor som är avtagbara och som gör små, stegvisa förflyttningar av tänderna. Det finns olika system för detta där det vanligaste heter Invisalign. Invisalignskenorna är ett estetiskt och säkert alternativ till en vanlig tandställning.

Vad kostar en osynlig tandställning?

En tandreglering med traditionell tandställning kostar ungefär 17 000–33 000 kronor för en käke och mellan 27 000–41 000 för två käkar. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare och kostar 23 000 mer för en käke, 36 000 för två käkar.

Vad kostar en vanlig tandundersökning?

Undersökning enstaka tand, 520 kronor. Om du har ett specifikt besvär i munnen som du söker vård för (även om det inte är akut) så betalar du en undersökningskostnad om 520 kronor. Kostnad tillkommer för själva behandlingen som behövs för att åtgärda problemet.