:

Vad är Svenska Postkodstiftelsen?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Svenska Postkodstiftelsen?
 2. Vem startade Postkodlotteriet?
 3. Hur många är med i Postkodlotteriet?
 4. Hur mycket pengar går till välgörenhet i Postkodlotteriet?
 5. Vilka organisationer ingår i Postkodlotteriet?
 6. När startade postkod?
 7. Vilket år började Postkodlotteriet?
 8. Hur vet jag om jag vunnit på PostkodLotteriet?
 9. Hur mycket omsätter postkodmiljonären?
 10. Hur mycket tjänar chefen för Postkodlotteriet?
 11. Var finns Postkodlotteriet?
 12. När började Postkodlotteriet?

Vad är Svenska Postkodstiftelsen?

Postkodstiftelsens syfte är att främja en hållbar utveckling genom att stödja allmännyttiga organisationer såväl i Sverige som internationellt, som främjar en positiv samhällsutveckling eller söker långsiktiga lösningar på globala utmaningar.

Vem startade Postkodlotteriet?

Postkodstiftelsen grundades år 2005 av Novamedia Sverige och har en nära koppling till Postkodlotteriet och Novamedia Sverige, men har sedan start en egen styrelse som ansvarar över verksamheten.

Hur många är med i Postkodlotteriet?

Hur många lotter det finns i ett visst postnummer varierar från månad till månad, därför är det ingen statistik vi har. Detta då vi inte har någon bindningstid och man kan gå med i lotteriet när man önskar. På vår vinstkarta ser du hur många vinnare det varit i ditt postnummer.

Hur mycket pengar går till välgörenhet i Postkodlotteriet?

mycket bidrar alla som har en Postkodlott Av de 170 kronorna går: 30% till ideella organisationer. 30% till drift av lotteriet* 40% till vinster i lotteriet.

Vilka organisationer ingår i Postkodlotteriet?

Svenska Postkodföreningen har lotteritillstånd för Svenska Postkodlotteriet från Spelinspektionen. Föreningen har 58 ideella organisationer, som medlemmar och förmånstagare. Bland dessa finns bland andra Rädda Barnens riksförbund, Barncancerfonden, Civil Rights Defenders och Världsnaturfonden.

När startade postkod?

Rickard Sjöberg Han har varit programledare sedan 1990-talet. När Postkodlotteriet startade i Sverige 2005 blev han lotteriets...

Vilket år började Postkodlotteriet?

Lotterivinsternas andel av omsättningen var 40 procent och uppgick till 1,4 miljarder kronor. Sedan starten i Sverige 2005 har 12,4 miljarder kronor fördelats till ideella organisationer. Vårt överskott har skapat förändring i Sverige och i världen. Och det tack vare alla våra fantastiska kunder runt om i landet.

Hur vet jag om jag vunnit på PostkodLotteriet?

Enklaste sättet att se om du vunnit är att logga in och rätta din lott. Du kan även titta på våra dagliga dragningslistor.

Hur mycket omsätter postkodmiljonären?

Den totala omsättningen blev 3,6 miljarder kronor, vilket gjorde det möjligt att dela ut över 1 miljard kronor till våra 58 förmånstagare.

Hur mycket tjänar chefen för Postkodlotteriet?

År 2020 var Postkodlotteriets intäkter 3 557 miljoner kronor. Den största delen av lotteriets intäkter, 40 procent eller 1 423 miljoner kronor, gick tillbaka till kunderna i form av lotterivinster. Kostnaderna för att driva lotteriet uppgick till 31 procent av intäkterna, 1 103 miljoner kronor.

Var finns Postkodlotteriet?

Det är Novamedia Sverige AB som driver lotteriet, på uppdrag av Svenska Postkodföreningen. Lotteriet står, liksom andra svenska riksomfattande lotterier, under tillsyn av Spelinspektionen. Postkodlotterikonceptet ägs av Novamedia B.V., och motsvarande lotterier finns i Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Norge.

När började Postkodlotteriet?

Han har varit programledare sedan 1990-talet. När Postkodlotteriet startade i Sverige 2005 blev han lotteriets...