:

Hur odlas gräs på rulle?

Innehållsförteckning:

  1. Hur odlas gräs på rulle?
  2. Hur länge klarar sig gräs på rulle?
  3. Hur lång tid tar det att lägga Rullgräs?
  4. Hur länge kan man lägga ut färdig gräsmatta?

Hur odlas gräs på rulle?

Gräset skördas med automatiska gräsupptagare (Hytek/Trebro), som skär av rötterna på gräset ”som en osthyvel” från marken och sedan rullas det ihop till rullar som läggs på en pall. För att behålla stabiliteten i pallarna under transporten till lastplatsen nätas gräset på pallarna.

Hur länge klarar sig gräs på rulle?

Fördelen med rullgräs är att du kan använda gräsmattan mycket snabbare. Redan efter två–tre veckor kan den nya gräsmattan användas och efter ytterligare någon vecka är den klar för lek och spel. Gräset rullas ut och våderna skjut ihop tätt. När en rulle skarvas görs det utan överlappning och utan genomgående skarvar.

Hur lång tid tar det att lägga Rullgräs?

Oavsett om man är erfaren eller nybörjare i trädgårdsarbete kan man lägga en rullgräsmatta. Varje rulle väger ca 10-15 kg vilket nästan alla kan bära. I snitt brukar en person lägga ca 30 kvm/timme. En yta på 210 kvm brukar ta en person 7-9 timmar, beroende på hur mycket gräsmatta som behövs kantskäras.

Hur länge kan man lägga ut färdig gräsmatta?

När är den bästa tiden för att rulla ut gräset? Normalt säger man att den bästa tiden är april - maj på våren, och slutet på augusti till oktober på hösten. Naturligtvis beror detta på var du bor i landet. Helst ska det inte komma frostnätter den första tiden och marken ska vara varm och mjuk.