:

Vad gäller vid underkänd besiktning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gäller vid underkänd besiktning?
  2. Vad gäller vid efterkontroll?
  3. Måste extraljus fungera vid besiktning?
  4. Får man köra med en 2a?
  5. Vem äger Opus?
  6. Hur många bilprovningar finns det i Sverige?
  7. Måste servon fungera på besiktningen?
  8. Vad kontrolleras vid besiktning av släpvagn?

Vad gäller vid underkänd besiktning?

Underkänd - med krav på ny besiktning Är fordonet underkänt med krav på ombesiktning måste du åtgärda felen snarast och få en ombesiktning utförd senast det datum som angivits på protokollet. Innan fordonet blivit godkänt får det inte användas mer än nödvändigt för att få felet reparerat.

Vad gäller vid efterkontroll?

En efterkontroll behövs när bilen inte blivit godkänd i besiktningen. Detta innebär att ditt fordon inte får användas mer än nödvändigt fram tills det att den blivit godkänd i en besiktning. Fordonet måste besiktas på nytt för att bilen ska få lov att brukas normalt. Vid allvarliga fel kan även körförbud utfärdas.

Måste extraljus fungera vid besiktning?

Besiktningen bryr sig inte om extraljus, xenon eller inte.

Får man köra med en 2a?

Har du fått en 2:afår du inte använda fordonet mer än nödvändigt för att felet åtgärdat, det vill säga mellan verkstaden och bilprovningen. Men har du åtgärdat felet så får du bruka bilen tills "första månadens" slut.

Vem äger Opus?

Opus Prodox AB Opus Bilprovning AB/Parent organizations

Hur många bilprovningar finns det i Sverige?

Tack vare avregleringen av marknaden har antalet besiktningsstationer i Sverige ökat rejält från 187 stycken till 512 stycken () och det blir fler varje år. Vi på Opus Bilprovning försöker alltid hitta nya platser för att etablera oss så att du som kund får en kortare resväg till stationen.

Måste servon fungera på besiktningen?

Om bilen är försedd med styrservo ska den vara i skick vid besiktningen.

Vad kontrolleras vid besiktning av släpvagn?

Reglerna för besiktning av släpvagn eller släp innebär att de ska besiktas inom fyra år efter att de tagits i bruk. ... Några saker som kontrolleras vid besiktning av ett släp är konstruktion, hjulsystem, belysning, kaross och bromsar.