:

Vad kostar färdtjänst i Malmö?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar färdtjänst i Malmö?
 2. Hur fungerar färdtjänst i Malmö?
 3. Vad kostar en resa med färdtjänst?
 4. Vem har rätt till färdtjänst?
 5. Vad kostar färdtjänst för barn?
 6. Hur får man färdtjänst Skåne?
 7. Vad ingår i färdtjänst?
 8. Vad kostar en färdtjänstresa i Stockholm?
 9. Hur betalas färdtjänst?
 10. Kan barn få färdtjänst?
 11. Var söker jag färdtjänst?
 12. Vad kostar Sjukresa Västra Götaland?
 13. Hur mycket är högkostnadsskyddet på sjukresor?
 14. Vad kostar det att åka Rullstolstaxi?
 15. Vad kostar färdtjänst Göteborg?
 16. Hur får man sjuktransport?
 17. Hur fungerar färdtjänsten?
 18. Vad kostar färdtjänst i Linköping?

Vad kostar färdtjänst i Malmö?

Du betalar en fast månadsavgift och reser obegränsat antal resor inom Malmö stad. Det kostar 550 kronor per månad för dig som är över 20 år. Det kostar 275 kronor per månad för dig som är mellan 7 och 20 år. Det kostar 160 kronor per månad för barn under 7 år.

Hur fungerar färdtjänst i Malmö?

Du får resa obegränsat antal resor inom Malmö och Skåne. Alla färdtjänstresor måste påbörjas eller avslutas i Malmö. Du har rätt att resa med Skånetrafikens bussar och tåg samt med närtrafiken inom Skåne utan kostnad. Du har rätt att ta med en ledsagare på bussar och tåg inom Skåne utan kostnad.

Vad kostar en resa med färdtjänst?

Vid varje resa med färdtjänst betalar du en egenavgift direkt till chauffören. Kostnaden beror på hur lång resa du gör och motsvarar 1,5 gånger biljettpriset för den vanliga kollektivtrafiken. Sjukresor med taxi kostar 200kr per enkelresa med ett högkostnadsskydd på 2 400kr per tolvmånadersperiod.

Vem har rätt till färdtjänst?

Det är färdtjänstlagen som reglerar vem som har rätt att få färdtjänst. Det är sedan din kommun eller den myndighet som ansvarar för kollektivtrafiken som beslutar om du ska få färdtjänst. Beslutet tas utifrån hur svårt du har att förflytta dig på egen hand eller hur svårt du har att använda kollektiva färdmedel.

Vad kostar färdtjänst för barn?

Du får ta med egna barn eller syskon under 18 år utan extra kostnad, om de är registrerade i ditt färdtjänsttillstånd. Du måste tala om att du tar med dina barn eller syskon när du beställer din resa. För att kunna ta med din certifierade assistanshund utan extra kostnad, behöver du ansöka om tillstånd för det.

Hur får man färdtjänst Skåne?

Du ansöker hos Skånetrafikens handläggare om du vill ha färdtjänst. Det behövs ett särskilt tillstånd för att kunna använda färdtjänst och det är Skånetrafikens handläggare som utreder och beslutar vem som får tillstånd eller inte.

Vad ingår i färdtjänst?

Du som har färdtjänst reser med olika trafikslag så som taxi eller rullstolstaxi. Du får även utan extra kostnad resa obegränsat med SL-trafiken, Waxholmsbolaget och Närtrafiken.

Vad kostar en färdtjänstresa i Stockholm?

En resa under 3 mil kostar 84 kronor. Om resan är längre än 3 mil, tillkommer 84 kronor för varje påbörjad 3-milssträcka. Summan du ska betala för en resa räknas ut automatiskt utifrån din beställning. Den baseras aldrig på den väg som föraren kör, till exempel vid samåkning.

Hur betalas färdtjänst?

Du kan välja att betala med autogiro eller via e-faktura. Du kan även ha både autogiro och e-faktura. Då får du fakturaspecifikationen till din internetbank och pengarna dras automatiskt från ditt konto på rätt dag. Anmäl dig först till autogiro.

Kan barn få färdtjänst?

Det kan också finnas särskilda skäl som gör att det finns andra regler kopplade till ditt färdtjänsttillstånd. Men det ska vara rimliga regler. Är du under 18 år så jämför man med hur andra i samma ålder och utan funktionshinder kan resa. Därefter beslutas om du har rätt till färdtjänst.

Var söker jag färdtjänst?

Så här ansöker du om färdtjänst
 • Ta kontakt med din behandlande läkare eller din husläkare för att få ett läkarintyg.
 • Skicka läkarintyget till kommunen/stadsdelsförvaltningen där du är folkbokförd.
 • Du blir kontaktad av en utredare på kommunen/stadsdelsförvaltningen som bokar ett möte med dig.

Vad kostar Sjukresa Västra Götaland?

Kostnaden för att resa med sjukresetaxi är egenavgiften på 125 kronor per enkel resa. Alla resor med sjukresetaxi beställs via Västtrafik Kund- och resetjänst, telefon 020-91 90 90. Om en beställd sjukresa inte avbokas eller inte har avbokats i tid och en kostnad för resan har uppstått måste du betala 200 kronor.

Hur mycket är högkostnadsskyddet på sjukresor?

Det finns ett högkostnadsskydd som gör att du inte behöver betala mer i egenavgifter än 1400 kronor per år, från din första sjukresa och 12 månader framåt. När du har betalat 1400 kronor behöver du inte betala fler egenavgifter för dina resor under den tid som är kvar av perioden för högkostnadsskyddet.

Vad kostar det att åka Rullstolstaxi?

Det kostar 20 kronor per resa och avgiften faktureras. Om fler än en medresenär följer med på resan får du betala en särskild avgift som är halva taxameterbeloppet. Avgiften betalas direkt i taxi- bilen. Om du reser med rullstolstaxi faktureras den särskilda avgiften.

Vad kostar färdtjänst Göteborg?

Du som vuxen färdtjänstresenär betalar 51 kr för en enkelresa inom Göteborg. Om resan går över en kommungräns till en kommun som gränsar till Göteborg kostar den 102 kr. Om du har ett månadskort för Göteborg (805 kr) betalar du 51 kr för resa över kommungräns.

Hur får man sjuktransport?

Du kan bara din sjukresa betald om du har valt att söka vård i den region där du är folkbokförd. Om du på egen hand väljer att vända dig till någon annan region har du inte rätt till ersättning. Du kan resa med privat bil, buss och tåg och ansöka om ersättning.

Hur fungerar färdtjänsten?

Olika sätt att resa Du som har färdtjänst reser med olika trafikslag så som taxi eller rullstolstaxi. Du får även utan extra kostnad resa obegränsat med SL-trafiken, Waxholmsbolaget och Närtrafiken.

Vad kostar färdtjänst i Linköping?

Avgifter för färdtjänst Avgifter för resor inom Linköpings kommun: En resa som kortare än 25 kilometer kostar 26 kronor per biljett. En resa som är längre än 25 kilometer kostar 52 kronor per biljett.