:

Vad är Värmetimmer?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Värmetimmer?
 2. Vad är Isolertimmer?
 3. Var köpa Timmerpanel?
 4. Hur tjock är en timmervägg?
 5. Vad kostar det att timra ett hus?
 6. Hur är ett timmerhus uppbyggt?
 7. Vad kostar en timmerstuga?
 8. Hur man bygger ett timmerhus?
 9. Hur sätter man fast timmer panel?
 10. Vilken panel till liggande?
 11. Hur tjock isolering timmerhus?
 12. Hur länge håller ett timmerhus?
 13. Vad kostar ett Honka timmerhus?
 14. Vad kostar det att bygga ett timmerhus?
 15. Vad kostar en stockstuga?
 16. Hur mycket kostar det att bygga ett timmerhus?
 17. Hur skruvar man Fjällpanel?
 18. Hur man spikar panel?

Vad är Värmetimmer?

Begreppen ”värmetimmer” eller ”isolertimmer” är konstruerade begrepp för att marknadsföra regelväggar med timmerhusliknande panel och knutar utan stabiliserande funktion, där väggens egenskaper i huvudsak är som hos en konventionell regelvägg.

Vad är Isolertimmer?

Det behöver inte vara så avlägset som du tror. Inte heller energislukande, och därmed kostsamt, som ett fulltimrat ofta är. Lösningen stavas isolertimmer och kan sägas vara timmerhus av idag. Timmerhus förknippas kanske för de flesta av oss med fritidshus i svenska fjällen.

Var köpa Timmerpanel?

När du ska välja timmerpanel till ditt hus hittar du den hos oss på Timmerpanel AB. Vi kan erbjuda rätt alternativ när du vill klä om ditt hus eller din stuga med timmerpanel. Genom att välja panel från oss kommer ditt hus att se ut som ett genuint timmerhus.

Hur tjock är en timmervägg?

Den vanligaste timmerväggen är uppbyggd av stockar, som bilats till samma tjocklek, vanligen 6 tum, och anpassats till varandra i draget.

Vad kostar det att timra ett hus?

Har du inte själv tillgång till skog och färdigheter i att bygga timmerhus, kostar det aningen mer att bygga ett timmerhus än ett vanligt träregelhus. – Priset brukar landa på 17-18 000 kr per kvadratmeter, men då får du ett hus som kan stå i flera hundra år, säger Jan-Anders Eriksson.

Hur är ett timmerhus uppbyggt?

En timmerstomme består av timmerstockar som läggs horisontellt och staplas på varandra. Stockändarna förses med urtag och lägges i kryss så att de ligger i samma nivå i två parallella väggar, medan stockarna i de två mellanliggande väggarna ligger en halv stockhöjd högre.

Vad kostar en timmerstuga?

Prislista
Hustyp:Stomme:Tätt hus:
Västerlöt340.000:-542.000:-
Dalängen615.000:-930.000:-
Karlholm1.410.000:-2.205.000:-
Björsäter1.630.000:-2.570.000:-

Hur man bygger ett timmerhus?

För att få kallas ett timmerhus ska huset vara byggt av knutade massiva stockar som är minst 10 cm tjocka. Timret kan vara handtimrat, dvs knutat för hand där man har låtit timret följa sin naturliga avsmalning, eller maskinknutet - knutat av maskiner och sågat parallellt.

Hur sätter man fast timmer panel?

1) Skär rent panelen i hörnet 85mm åt båda håll.
 1. 2) Montera första halva knuten och rikta in fasen på knuten med. ...
 2. 3) Gör lika med den hela knuten.
 3. 4) Skär till en fyrkantstav 34 x 34mm och spika fast den i tappen på knuten.
 4. 5) Skruva fast knutarna i panelän den och i fyrkantstaven.

Vilken panel till liggande?

Liggande panel Bor du i ett väderutsatt område kan liggande ytterpanel vara att föredra. De nedersta brädorna kan du då lätt byta om de blir dåliga. En liggande ytterpanel får huset att verka lägre och bredare än om man väljer en stående panel.

Hur tjock isolering timmerhus?

De flesta timmerhus byggs med 150mm timmer (120mm förkommer också) och med isolering på insidorna. Idag har man ofta 120-145mm isolering plus diffspärr plus 45-70mm isolering sedan spånplatta och gipsskiva.

Hur länge håller ett timmerhus?

Timmerhus håller ännu längre. Huvudämnet under diskussionerna är ytterbeklädnaden. Stockar har en stor trämassa och därför håller de många år (över 100 år), man ska bara måla dem i tid. Ytterplankorna på ett elementhus ska man byta efter 40 år och då får huset ett nytt utseende igen.

Vad kostar ett Honka timmerhus?

Ett genomsnittligt kvadratmeterpris för ett färdigt hus utan tomt och markarbeten varierar mellan 2 3 €/m2 beroende på husmodellens mångsidighet, placeringsort, leveransomfattning samt utrustningsnivå.

Vad kostar det att bygga ett timmerhus?

Kostnad för timmerväggarna SEK 342 807:- (I summan ingår mervärdesskatt med 57 135 SEK). Installation SEK 36 570:- (I summan ingår mervärdesskatt med 6 095 SEK), med tillägg för transport, boende för arbetarna och lyftutrustning.

Vad kostar en stockstuga?

Paketpriset inklusive installation är SEK 543 357:- (I summan ingår mervärdesskatt med 90 560 SEK), med tillägg för transport, boende för arbetarna och lyftutrustning.

Hur mycket kostar det att bygga ett timmerhus?

Exempelpriser för paket 1. Väggarnas sammanlagda yta är 109 m2 och golvytan 70 m2. Kostnad för timmerväggarna SEK 342 807:- (I summan ingår mervärdesskatt med 57 135 SEK). Installation SEK 36 570:- (I summan ingår mervärdesskatt med 6 095 SEK), med tillägg för transport, boende för arbetarna och lyftutrustning.

Hur skruvar man Fjällpanel?

Rekommenderad spikregel 34 × 70 mm eller 28 × 70 mm. Panelbrädor ska monteras i våg. Spikning med hammare; varmförzinkad eller rostfri/syrafast panelspik. Skruvning med elektrisk skruvdragare; lös panelskruv, alternativt bandad panelskruv.

Hur man spikar panel?

Spikning. Spiken får inte vara så lång att den skadar vindskyddet bakom panelen. Diametern ska vara minst 2,8 mm i diameter. Spikarna ska slås i vinkelrätt mot ytan och så långt att spikhuvudena kommer i nivå med träytan, men inte längre.