:

Vilket vaccin använder Capio?

Innehållsförteckning:

 1. Vilket vaccin använder Capio?
 2. Vilket vaccin i Alingsås?
 3. Vad kostar det att vaccinera sig mot TBE?
 4. Var kan jag vaccinera mig mot influensan i Stockholm?
 5. Kan jag vaccinera mig i annan region?
 6. När kommer vaccinet till Alingsås?
 7. När får Alingsås vaccin?
 8. Måste jag betala för att vaccinera mig mot Covid-19?
 9. Kan jag vaccinera mig var som helst?
 10. Var vaccinera influensa?
 11. Vem kan vaccinera sig i Skåne?
 12. Kan jag fortfarande smitta andra efter vaccinationen mot Covid-19?
 13. När ska jag vaccinera mig?
 14. När kan man ta TBE vaccin efter Coronavaccin?
 15. När ta TBE vaccin?
 16. Måste jag betala för att vaccinera mig mot covid-19?
 17. Vad kostar influensavaccin i Halland?

Vilket vaccin använder Capio?

Vaccinationen mot covid-19 pågår för fullt. För närvarande erbjuds alla personer som är 12 år fyllda eller äldre vaccination. Capios vårdcentraler är en del av regionernas vaccinationsprogram.

Vilket vaccin i Alingsås?

Sedan den 5 januari pågår vaccineringen mot covid-19 i Alingsås kommun enligt Folkhälsomyndighetens prioritering. Det är tillgången till vaccin som avgör takten på vaccinationerna. Folkhälsomyndigheten har prioriterat vilka personer som ska erbjudas vaccin först i olika så kallade faser.

Vad kostar det att vaccinera sig mot TBE?

TBE vaccin hos oss kostar 400 kr för vuxna och 360 kr för barn. Det är tre doser som tas: Första och andra dosen ska tas med ungefär en månads mellanrum, och den tredje upp till ett år senare. Nästa påfyllnadsdos är efter tre år och efter detta räcker det med en dos vart femte år för att hålla skyddet mot TBE vid liv.

Var kan jag vaccinera mig mot influensan i Stockholm?

Influensavaccin - vaccinera dig mot årets influensa här - Apotek Hjärtat.

Kan jag vaccinera mig i annan region?

Du kan vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det kan till exempel vara om du arbetar eller studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period.

När kommer vaccinet till Alingsås?

Vaccinering av barn 12-15 år I Västra Götaland startar vaccinationen av barn 12-15 år den 11 oktober i samverkan mellan skolorna och VGR:s vaccinatörer. Vaccinationerna kommer primärt att ske i skolan eftersom det är en trygg plats som har de bästa förutsättningarna för en jämlik vård.

När får Alingsås vaccin?

Dosintervallet i Västra Götaland är minst fyra veckor. Alla mottagningar kan inte visa lediga tider via denna sida men kan ändå ha det, du behöver då gå vidare på länken för att läsa mer - Bokning, telefonbokning och mer information. Här kan du se lediga vaccinationstider och boka via webben.

Måste jag betala för att vaccinera mig mot Covid-19?

Ja. Alla vaccinationer är frivilliga i Sverige, så även vaccinationerna mot covid-19. Om du erbjuds vaccination mot covid-19 får du själv bestämma om du vill bli vaccinerad.

Kan jag vaccinera mig var som helst?

Du kan vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det kan till exempel vara om du arbetar eller studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period.

Var vaccinera influensa?

Du får influensavaccinet genom en spruta. Sprutan brukar ges i överarmen. Barn som är yngre än tre år får oftast vaccinet i låret. Vuxna och barn som är äldre än åtta år får en dos när de vaccineras mot influensa.

Vem kan vaccinera sig i Skåne?

Du som är 16 år eller äldre kan boka tid för vaccination mot covid-19. Det gäller även om du fyller 16 år senare i år....Du som är mellan 12 och 15 år
 • Lung- och allergimottagningen på Centralsjukhuset Kristianstad.
 • Infektionsmottagningen på Helsingborgs lasarett.
 • Vaccinationsmottagning Lund på Skånes universitetssjukhus.

Kan jag fortfarande smitta andra efter vaccinationen mot Covid-19?

Vi behöver fortsätta skydda varandra Det kan finnas en viss risk att du kan bli sjuk trots vaccinationen och därmed smitta andra, även om du själv inte utvecklar några symtom. Därför gäller de grundläggande råden även för dig som är vaccinerad: Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.

När ska jag vaccinera mig?

Unga 16 till 18 år. Du som är äldre än 16 år eller som fyller 16 år i år erbjuds att vaccinera dig mot covid-19. För att du ska kunna få din vaccination kan du behöva ta med en samtyckesblankett eller så görs en mognadsbedömning. Det fungerar olika i regionerna.

När kan man ta TBE vaccin efter Coronavaccin?

Nej. Det ska gå minst sju dagar mellan vaccinationerna. Det beror på att det ska vara möjligt att skilja på eventuella biverkningar från vaccinen.

När ta TBE vaccin?

Grundvaccination. Grundvaccinationen består av tre doser där dos två ges 1-3 månader efter dos ett, dos tre ges 5-12 månader efter dos två i god tid före fästingsäsongen.

Måste jag betala för att vaccinera mig mot covid-19?

Ja. Alla vaccinationer är frivilliga i Sverige, så även vaccinationerna mot covid-19. Om du erbjuds vaccination mot covid-19 får du själv bestämma om du vill bli vaccinerad.

Vad kostar influensavaccin i Halland?

Nytt för i år är att Folkhälsomyndigheten rekommenderar att dessa prioriterade grupper får gå först, vilket innebär att övriga allmänheten i Halland erbjuds vaccination först från den 1 december. För dem kostar vaccinationen som tidigare 280 kr.