:

Hur mycket kostar det att hyra en husbil?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar det att hyra en husbil?
 2. Vad kostar det att hyra husbil en månad?
 3. Var hyr man husbil?
 4. Kan man hyra husbil?
 5. Vad kostar det att leasa husbil?
 6. Vad kostar en bra begagnad husbil?
 7. Vad krävs för att hyra ut husbil?
 8. Hur hyr man husbil?
 9. Vad kostar en Plåtis?
 10. Kan man leasa husbil?
 11. Vad kostar en husbil per år?
 12. Vad kostar husbilen?
 13. Vilken är den mest prisvärda husbilen?
 14. Vad krävs för att få hyra ut fordon?
 15. Vad krävs för att få hyra ut bilar?
 16. Vad ingår när man hyr husbil?
 17. Vad krävs för att få köra husbil?
 18. Vad kostar en husbil Plåtis?
 19. Hur hög är en Plåtis?
 20. Hur finansierar man en husbil?

Hur mycket kostar det att hyra en husbil?

Att hyra husbil i en vecka under lågsäsong ligger på runt 9000 kr. När det är högsäsong under sommaren ökar priset med några tusenlappar, till runt 12 000 kr. Självklart varierar priset beroende på vilken modell som du hyr. Hyr du privat så kan du sänka kostnaden ytterligare, även om det är mer riskabelt.

Vad kostar det att hyra husbil en månad?

Grund Priserna för att hyra husbil varierar från land till land, men det kan exempelvis kosta 4000 SEK / vecka till 11 000 SEK / vecka beroende på vilken typ av husbil det rör sig om, samt vilken säsong det är man hyr och vilket land.

Var hyr man husbil?

På Hygglo kan du enkelt och tryggt hyra en husbil eller en trendy campervan billigt, nära och enkelt. Läs mer på vår blogg: Den ultimata frihetskänsla: Husbilssemester!

Kan man hyra husbil?

Hos Housecar kan du hyra husbil, plåtis eller campervan direkt från husbilsägare och till låga priser. Vår förmedlingsplattform är perfekt för dig som vill ta med familjen eller vännerna på spontana äventyr och oförglömliga stunder i natursköna områden.

Vad kostar det att leasa husbil?

Prisexempel husbil
SäsongVeckaEn vecka
Lågsäsong1-15, 40-5211 000 kr
Mellansäsong16-21, 35-3913 000 kr
Högsäsong22-3415 000 kr
Weekend1-19, 35-525 500 kr

Vad kostar en bra begagnad husbil?

Köpa nytt eller begagnat? Medianpriset för en ny husbil är 750 000 kronor. En bra begagnad husbil kostar cirka 250 000 kronor. Allt fler upptäcker husbilslivet med allt vad det innebär.

Vad krävs för att hyra ut husbil?

Det krävs tillstånd för att hyra ut fordon yrkesmässigt. För att hyra ut fordonet yrkesmässigt krävs tillstånd av Transportstyrelsen enligt lag om biluthyrning SFS 1998:492. Bilen ska vara registrerad som uthyrningsbil och kontrollbesiktigas varje år.

Hur hyr man husbil?

Förutom företag kan man även hyra husbil privat. Kolla alltid upp att bilen är försäkrad. Studera hyresavtalets villkor noggrant. – Jag rekommenderar att hyra av seriösa företag som erbjuder möjlighet att ringa 24/7 för eventuell hjälp.

Vad kostar en Plåtis?

Arbetsnamnet för Sunlights billiga plåtisar var till en början Entry. Det blev till slut Cliff, det redan befintliga namnet på deras plåtisar. De fyra modellerna 540, 600, 6 kostar i grundutförande från 429 000 kronor till 459 000 kronor, med Fiats 130 hästkraftsmotor som standard.

Kan man leasa husbil?

Vi på Autohallen Husbilar har ett nära samarbete med Santander Consumer Bank, en av världens tio största banker. Tillsammans finansierar vi din bil, via avbetalningslån eller leasing. Hos Santander får du en månadskostnad för bilen som är lagom stor för dig.

Vad kostar en husbil per år?

Vad kostar det då att äga en husbil? Torbjörn Stålenhag tycker att du ska räkna med cirka 20 000 kronor om året. – Säg att du har en fordonskatt på sex–sjutusen om året, försäkringen ligger ungefär på detsamma. Sedan är det service på det, beroende på hur mycket du använder bilen.

Vad kostar husbilen?

En helt ny husbil kan kosta mellan 500 000 kr och upp till flera miljoner. Genomsnittet ligger på knappt 800.000 kr. En mindre husvagn har ett nypris på cirka 150.000 kr, men många vanliga vagnar ligger på 300 000 kr. Väljer du begagnat minskar inköpspriset, men har du otur kan du åka på reparationer.

Vilken är den mest prisvärda husbilen?

Alkovbil under 50 000 euro: Bürstner Lyseo Time. Alkovbil över 50 000 euro: Dethleffs Alpa. Delintegrerade under 60 000 euro: Hymer Exsis-t. Delintegrerade över 60 000 euro: Carthago Chic C-line.

Vad krävs för att få hyra ut fordon?

Det krävs tillstånd för att hyra ut personbilar och andra fordon yrkesmässigt. Ett företag som bedriver biluthyrning ska ha en person som är särskilt ansvarig för verksamheten. Personen ska se till att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande regler god branschsed och att den uppfyller kraven på god trafiksäkerhet.

Vad krävs för att få hyra ut bilar?

Det krävs yrkeskunnande för att starta biluthyrning. Enligt gällande lagstiftning skall transportstyrelsen begära att den som söker tillstånd eller skall vara ansvarig för biluthyrning skall kunna dokumentera sitt yrkeskunnande. I praktiken innebär det ett krav på genomgången utbildning.

Vad ingår när man hyr husbil?

Husbilsavtal bör innehålla / extra kostnader: Fordonets typ, årsmodell och datum för hyresperiod. Fordonets användning. Hyra och dröjsmål med betalning.

Vad krävs för att få köra husbil?

En personbil klass II som är tyngre än 3,5 ton kräver behörighet C1 eller C. Vill man dra ett släp med sin tunga husbil krävs behörighet C1E eller CE. B-behörighet som förvärvats före den ger rätt att köra personbil med en totalvikt över 3,5 ton om behörigheten inte har varit återkallad efter detta datum.

Vad kostar en husbil Plåtis?

Det finns en mindre typ av husbil som blir allt mer populär och som kallas för ”plåtis” inom branschen. Det är skåpbilar som har kvar sin plåtkaross men är inredda som en bostad med fönster. – De blir mindre och billigare, från 500 000 kronor, men har samma standard invändigt.

Hur hög är en Plåtis?

De brukar oftast användas när hel och halvintegrerade husbilar behöver göras större och tyngre än vad som är möjligt med det mindre syskonet. Modellen heter 7128 Rb och den är 7128 mm lång, 2010 mm bred och 2860 mm hög.

Hur finansierar man en husbil?

Köpa husbil på avbetalning kan du göra på framförallt två sätt. Antingen genom att ta ett lån där du lik med en vanlig bil och ett billån lämnar husbilen som säkerhet för lånet. Eller så tar du ett lån som inte lämnar bilen som säkerhet och alltså är ett vanligt privatlån.