:

Vad får man för en LP-skiva?

Innehållsförteckning:

 1. Vad får man för en LP-skiva?
 2. Vem köper gamla LP skivor i Göteborg?
 3. Vilka vinylskivor är värda pengar?
 4. Vem köper gamla grammofonskivor?
 5. Vad kostade en LP 1985?
 6. Kan LP vara?
 7. Vad är gamla vinylskivor värda?
 8. Kan LP skiva kallas?
 9. Var slänger man Gamla LP skivor?
 10. Hur funkar en LP skiva?
 11. Vilket år kom LP skivan?

Vad får man för en LP-skiva?

För vissa är slitaget en del av charmen. Men för samlare handlar det ofta om känslan av att kunna resa tillbaka i tiden och att komma nära upplevelsen av skivan då den gavs ut. Därför är rätt LP-skiva i rätt skick ofta en dyrgrip. En ovanlig skiva i perfekt skick är nästintill ovärderlig.

Vem köper gamla LP skivor i Göteborg?

Dirty Records startade i Uddevalla på Helleviksgatan i Oktober 1981 med köp och försäljning av begagnade LP skivor. 1983 flyttade affären till Kungshöjd i Göteborg och låg där fram till slutet av 1986. Större lokal och många år blev det på Chalmersgatan.. Nu började försäljning av nya cd och nya LP-skivor.

Vilka vinylskivor är värda pengar?

Fjorton värdefulla vinyler – som du kanske har hemma
 • Jimi Hendrix – Electric Ladyland. ...
 • David Bowie – Diamond Dogs. ...
 • Scorpions – Virgin Killer. ...
 • Kriminella Gitarrer – Silvias unge/Hitlers barn. ...
 • Black Sabbath – Black Sabbath. ...
 • Bad Boo Band – Knulla I Bangkok. ...
 • Scorpion – I Am The Scorpion. ...
 • Monica Zetterlund – AHH!

Vem köper gamla grammofonskivor?

Köper helst i butik Nostalgipalatset säljer även på postorder men inte några större mängder. Kunderna vill helst komma in i butiken och klämma lite och skaffa sig en uppfattning om skicket.

Vad kostade en LP 1985?

1984 Öppnar i nyrenoverade lokaler på Allmänna Vägen. 1985 CD kostar 120 kr. LP 55 kr.

Kan LP vara?

LP är en förkortning av long play, och är ett format av framförallt vinylskivor med en diameter på 12 tum (30 cm), som avspelas med en rotationshastighet av 33⅓ varv per minut. Vinyl både i form av singel och LP ersatte de mycket ömtåliga "stenkakorna" eller 78-varvarna under slutet av 1950-talet.

Vad är gamla vinylskivor värda?

Om man har ett exemplar från det allra första omslaget (med en pung i bild) så kan man få upp emot 42 000 kronor. Annars ligger priset på en hundralapp. Allting som är släppt på skivbolaget ”Vertigo”, är värt mycket pengar. Till exempel den här Black Sabbath-plattan, som kan gå på 21 000 kronor.

Kan LP skiva kallas?

LP är en förkortning av long play, och är ett format av framförallt vinylskivor med en diameter på 12 tum (30 cm), som avspelas med en rotationshastighet av 33⅓ varv per minut. Vinyl både i form av singel och LP ersatte de mycket ömtåliga "stenkakorna" eller 78-varvarna under slutet av 1950-talet.

Var slänger man Gamla LP skivor?

LP-skiva sorteras som brännbart (soppåsen)

Hur funkar en LP skiva?

Beskrivning. Skivan som oftast är 7, 10 eller 12 tum (motsvarande 178, 2 mm) i diameter och 1–3 mm tjock spelas upp med hjälp av en grammofon/skivspelare, där en nål (fäst på ett tonhuvud eller "pickup") på en (ton)arm läser av de graverade spåren i skivan.

Vilket år kom LP skivan?

Lp-skivan lanserades 1948 av skivbolaget Columbia och var ett dominerande medium i skivbranschen från mitten av 1950-talet till slutet av 1980-talet, då den alltmer ersattes av cd-skivor.