:

Är Mercury och Mariner samma?

Innehållsförteckning:

 1. Är Mercury och Mariner samma?
 2. Vad heter delarna på en utombordare?
 3. Är Mariner och Yamaha samma motor?
 4. Vem tillverkar Mariner båtmotor?
 5. Var tillverkas Mariner?
 6. Var tillverkas Mercury utombordare?
 7. Hur ska en utombordare monteras?
 8. Vad är rigglängd?
 9. Är tohatsu och Mercury samma motor?
 10. Är Selva och Yamaha samma?
 11. Var tillverkas Mercury?
 12. Var tillverkas Yamaha utombordare?
 13. Vilken utombordare är tystast?
 14. Vart kommer Mercury ifrån?
 15. Kan en båtmotor ligga ner?
 16. Vilken rigglängd?
 17. Vad är det för skillnad på kort och lång rigg?
 18. Vad räknas som kort rigg?
 19. Vem äger tohatsu?
 20. Vad väger en 70 hk utombordare?

Är Mercury och Mariner samma?

Det nya Mercury-varumärket fick namnet “Mariner”, som valde att fokusera på en pålitlig och hållbar utombordare som skulle tilltala en annan kund än de som intresserade sig för den snabba och högpresterande bilden av varumärket Mercury.

Vad heter delarna på en utombordare?

Utombordsmotorn utgör en komplett drivenhet som enkelt kan lyftas av båten. Motorblockets utgående vertikala drivaxel driver propelleraxeln via en växel, eller backslag med fast utväxling som växlar ner motorns varvtal. Växeln utnyttjas också för de tre drivlägena neutral, fram och back.

Är Mariner och Yamaha samma motor?

Som tidigare nämnts är Mariner ursprungligen ett samarbete mellan Yamaha och Mercury Marine. I princip är motorerna fram till i början av 80-talet uppdelade så att i effektläget under 60 hp så tillverkades motorerna i Japan och modellerna sammanfaller i prinip med Yamahas.

Vem tillverkar Mariner båtmotor?

Mercury Marine är en amerikansk tillverkare av inombordsmotorer och utombordsmotorer för båtar. Kända varumärken är förutom utombordsmotorn Mercury även Mariner, Mercruiser och Quicksilver.

Var tillverkas Mariner?

Mercury tillverkas (normalt) i USA, Mariner (normalt) i Bergien.

Var tillverkas Mercury utombordare?

Mercury Marine® har tillverkat utombordare och drev i 75 år. Vi började 1939 i en mindre verkstad i Wisconsin i USA, och har sedan dess blivit den största tillverkaren av marina drivsystem i världen.

Hur ska en utombordare monteras?

Motorn måste matcha höjden på akterspegeln för att båten ska drivas optimalt. Man mäter på från motorfästet (=akterspegelns ovankant) till antikavitationsplattan, dvs den "stora" horisontella plattan på motorns rigg. Denna platta ska ligga i linje med kölens lägsta punkt.

Vad är rigglängd?

Vilken rigglängd skall jag ha till min båt? Mät båtens akterspegel mellan den övre kanten och spetsen på kölen. Om det är ca 51 cm är det “vanlig” lång rigg. ca 63 cm X-rigg och ca 38 cm är det kort rigg.

Är tohatsu och Mercury samma motor?

Tohatsu är en japansk tillverkare av utombordsmotorer för båtar. Den första utombordsmotorn lanserades 1956 och var på 1,5 hästkrafter. ... Tohatsu tillverkar också motorer som förses med andra märkesnamn; till exempel Mercury (upp till 30 hästkrafter) och Nissan (på USA-marknaden).

Är Selva och Yamaha samma?

Selva 2,5-250hk fyrtaktare är exakt samma motorer som yamaha står till och med yamaha på reglage nyklar motorblock mm mm. kåpan skijer annars samma.

Var tillverkas Mercury?

Senast i raden är Brunswick, som förutom tillverkning av Mercury och MerCruiser motorer är världens största båtbyggare. Brunswick gör ett tillfälligt uppehåll från och med måndag. I deras båtproduktion ingår en rad välkända varumärken: Boston Whaler, Bayliner, Sea Ray, Lund, Crestliner, Quicksilver och Uttern.

Var tillverkas Yamaha utombordare?

Yamahas utombordare tillverkas i Japan, Frankrike och Brasilien.

Vilken utombordare är tystast?

V8. Mercury Verado är otroligt tyst och har en fantastisk acceleration, bränsleeffektivitet och toppfart. Det är den mest förfinade utombordaren i historien och den är skapad för de som vill ha det allra bästa. Mercurys Verado är inte bara tyst, den känns tyst också.

Vart kommer Mercury ifrån?

Mercury Marine® har tillverkat utombordare och drev i 75 år. Vi började 1939 i en mindre verkstad i Wisconsin i USA, och har sedan dess blivit den största tillverkaren av marina drivsystem i världen. Nummer ett på vattnet. Och vi tog oss inte dit genom att sitta still.

Kan en båtmotor ligga ner?

Kan jag lägga min motor ner? Om motorn har dränerats på vatten är det inga problem, dock ska växelhuset inte vara högre än motorn. En del 2 taktare har inbyggd oljetank med en liten luftventil som bör ligga uppåt för att undvika spill. 4-taktare skall läggas på "rätt" håll (se din instruktionsbok).

Vilken rigglängd?

Vilken rigglängd skall jag ha till min båt? Mät båtens akterspegel mellan den övre kanten och spetsen på kölen. Om det är ca 51 cm är det “vanlig” lång rigg. ca 63 cm X-rigg och ca 38 cm är det kort rigg.

Vad är det för skillnad på kort och lång rigg?

Kort rigg innebär att motorn är anpassad för en akterspegel som är ca 15 tum (38-42 cm) hög. Lång rigg innebär att utombordaren är anpassad för en akterspegel som är ca 20 tum (51 cm) hög. Man mäter akterspegeln från toppen av motorfästet (där man hänger motorn) till botten på båten.

Vad räknas som kort rigg?

Mät båtens akterspegel mellan den övre kanten och spetsen på kölen. Om det är ca 51 cm är det “vanlig” lång rigg. ca 63 cm X-rigg och ca 38 cm är det kort rigg.

Vem äger tohatsu?

Lite info om Tohatsu. Tohatsu är väldens största tillverkare av utombordare. Tohatsufabriken ägs av Nissan Corp.

Vad väger en 70 hk utombordare?

pgh73 2. Jag har en 70 hkr yamaha från -90. Den väger runt 112 kg tror jag, lång rigg.