:

Vad byggs i Häggvik?

Innehållsförteckning:

 1. Vad byggs i Häggvik?
 2. Vad gör en stins?
 3. Vad hände med stinsen?
 4. Hur är Häggvik?
 5. Vad är Stins en kortform för?
 6. Vad heter Stinsens spade?
 7. Hur är det att bo i Sollentuna?
 8. Hur är det att bo i Edsberg Sollentuna?
 9. När öppnas Willys i Häggvik?
 10. Vilka affärer finns i Häggvik?
 11. Vad gör Stinsen?
 12. Vad kallas en plats där flera buss och tåg linjer möts?
 13. Hur är det att bo i Viby?
 14. Hur är det att bo i Tureberg?
 15. Är Sollentuna säkert?

Vad byggs i Häggvik?

Detaljplaner och projekt I Södra Häggvik pågår fem projekt; Stinsen 2, Stansen 1, Städet 1, Städet 2 m fl,och Södra entrén till Häggvik station.

Vad gör en stins?

Stins[redigera | redigera wikitext] En stationsinspektor var chef över en järnvägsstation (av 1:a till 4:e klass) och var därmed ansvarig för att delegera uppgifterna mellan stationens anställda och förmedla information och order från trafikdirektören..

Vad hände med stinsen?

Avveckling. Stinsen bytte ägare under 2016 och den nya ägaren, Magnolia Bostad AB, lämnade under 2016 in en ansökan om att riva köpcentrumet och istället bygga bostäder på platsen. Under 2017 arbetade den nya fastighetsägaren och Sollentuna Kommun fram ett förslag till ny detaljplan för området.

Hur är Häggvik?

I Häggvik finns ett köpcentrum, Stinsen och en stormarknad, här ligger Sollentunas första skola, Klasroskolan (idag skolmuseum) och en av de största skolorna i kommunen, Häggviksskolan. Häggviksleden passerar rakt genom Häggvik. Häggvik har en pendeltågsstation belägen 15,3 km från Stockholm C.

Vad är Stins en kortform för?

stins, kortform för stationsinspektor; i allmänt språkbruk ofta använd om tågklarerare.

Vad heter Stinsens spade?

Man lade om växlar, och vinkade av tåg med signalstav ("spaden"). Detta är fortfarande fallet på flera håll även i Sverige. Nästa steg var att eliminera den risk som fanns för att föraren skulle missa ett signalbesked och köra mot "rött". Det blev Automatic Train Control (ATC).

Hur är det att bo i Sollentuna?

Sollentuna Kommun har både mindre bra områden men mestadels mycket bra områden att bo i. Pendeltågsstationen 'Sollentuna' , även kallat Tureberg, var tidigare och till viss del fortfarande ett problemområde. Det finns ett område i Tureberg som består av stora lägenhetskomplex där många invandrare bor.

Hur är det att bo i Edsberg Sollentuna?

Tureberg är fortfarande ett riskområde, och ligger alltså i riskzonen för att bli ett särskilt utsatt område. ... Edsberg är fortfarande på den lägre delen av skalan, ett så kallat utsatt område. – Jag tror även att invånarna i Sollentuna har sett att det har blivit bättre.

När öppnas Willys i Häggvik?

Under 2020 öppnar ett nytt handelsområde, med en yta på närmare 30 000 kvadratmeter och många olika butiker. Willys blir en av aktörerna på den nya handelsplatsen.

Vilka affärer finns i Häggvik?

butiker nära Häggvik station station
 • ICA Maxi Häggvik 7.4. öppet nu, till 22:00. Mossvägen 1 (741 meter bort) ...
 • Sollentuna Veterinärklinik 6.6. öppet nu, till 12:30. Studievägen 2 (112 meter bort) ...
 • Stimus Elverktyg i Sollentuna AB 7.1. öppet nu, till 15:00. ...
 • Mandy Medical 6.5. öppet nu, till 18:00.

Vad gör Stinsen?

År 2018 tog Sollentuna kommun fram ett program för detaljplan för fastigheten Stinsen 2 m. fl. i Södra Häggvik. Programmets syfte var att studera möjligheten att utveckla området från ett renodlat handelsområde till en blandad kvartersbebyggelse med nya bostäder och lokaler för centrumändamål.

Vad kallas en plats där flera buss och tåg linjer möts?

Hållplats är ett ställe utmed ett järnvägsspår, där tåget kan stanna för att passagerare ska stiga av eller på.

Hur är det att bo i Viby?

Att bo i Viby är att bo granne med stora, härliga grönområden. Viby är en lugn oas, i Sollentuna kommun men ändå med närhet till det mesta man behöver i vardagen, så som förskolor, skolor, matbutiker, vårdcentral och kommunikationer. Med Järvafältet runt knuten är det inga problem att leva ett aktivt friluftsliv.

Hur är det att bo i Tureberg?

Tureberg är fortfarande ett riskområde, och ligger alltså i riskzonen för att bli ett särskilt utsatt område. ... Edsberg är fortfarande på den lägre delen av skalan, ett så kallat utsatt område. – Jag tror även att invånarna i Sollentuna har sett att det har blivit bättre.

Är Sollentuna säkert?

Arbete för ökad trygghet. Från 2020 trappas åtgärderna upp för att öka tryggheten i kommunen. Målet är att 2030 ska Sollentuna inte ha några områden med på Polisens lista över utsatta områden. Kommunens trygghetsarbete samordnas enligt modellen Effektiv Samordning för Trygghet (EST).