:

Kan man åka skridskor på Mälaren?

Innehållsförteckning:

 1. Kan man åka skridskor på Mälaren?
 2. Var kan man åka skridskor i Västerås?
 3. Var kan jag åka skridskor?
 4. Kan man åka skridskor?
 5. Hur lång är isbanan i Västerås?
 6. Kan man åka skridskor på Siljan?
 7. Hur lång är skridskobanan på Mälaren?
 8. När kan man åka skridskor på sjön?
 9. När åka skridskor på sjö?
 10. Var kan man åka skridskor i Skåne?
 11. När kan man åka skridskor på sjö?
 12. Är det is på Siljan?
 13. Har Siljan lagt sig?
 14. Hur är isarna i Stockholm?
 15. Kan man åka skridskor på sjön?
 16. Kan man åka skridskor på sjöar?

Kan man åka skridskor på Mälaren?

Storslagen naturupplevelse utlovas när isbanan på Mälaren plogas! I Västerås är skridskoåkning en självklar vinter- och lovaktivitet. Vid tider då Mälaren inte fryser till finns det som tur är andra platser att åka skridskor på.

Var kan man åka skridskor i Västerås?

Här hittar du tider för allmänhetens åkning
 • Månskensrinken på Rocklunda. Stängt för allmänhetens åkning tills vidare på grund av Covid-19. ...
 • Råby IP. Delad plan. ...
 • ABB Arena Nord, Rocklunda. Stängt för allmänhetens åkning tills vidare på grund av Covid-19. ...
 • Mimerhallen på Rocklunda.

Var kan jag åka skridskor?

Här är en lista på de bästa ställena att åka skridskor i centrala Stockholm:
 • Kungsträdgården. Sedan 1884 har stockholmarna åkt skridskor i Kungsträdgården – så centralt du kan komma i Stockholm. ...
 • Östermalms IP. ...
 • Zinkensdamms IP. ...
 • Vasaparken. ...
 • Medborgarplatsen.

Kan man åka skridskor?

I Stockholm kan du åka skridsko på isar med både konstfrusen is och naturis. Allmänheten skridskoåkning på isar som annars är bokade. ... Skridskoisar som normalt sett alltid är öppna för allmänheten.

Hur lång är isbanan i Västerås?

En cirka 11 kilometer lång sträckning från Lillåudd, längs Öster Mälarstrand och Framnäs till Björnöns norra udde, via Utter inn, med en korssväng runt Östra holmen som plogas av föreningen Västerås ideella plogare.

Kan man åka skridskor på Siljan?

En solig vinterdag med långfärdsskridskor på Siljan eller Orsasjön är en oförglömlig upplevelse. Vill du åka skridskor, spela hockey i ishallen eller ta en tur på någon av alla naturisar så hittar du mer information här.

Hur lång är skridskobanan på Mälaren?

Västerås ideella plogare, som varje år plogar en bana på Mälaren för skridskoåkning och andra vinteraktiviteter, meddelar på sin Facebooksida att det nu finns en bana utstakad. Föreningen meddelar på sin Facebooksida att de under måndagen "pinnat" upp en bana som är åtta kilometer lång.

När kan man åka skridskor på sjön?

Isarna kan ligga bäriga från oktober, men snöfall gör dem ofta inte åkbara längre fram på vintern.

När åka skridskor på sjö?

När isen består av cirka 10 cm bra kärnis kör vi med lättare maskiner. Isen tål då ganska mycket vikt, men kan ändå spricka vid stor belastning. När isen har växt till 20 cm kärnis plogar vi den med tyngre fordon. Då klarar isen normalt sett stora vikter.

Var kan man åka skridskor i Skåne?

Bulltofta rekreationsområde, Pildammarna, Öresundsdammarna, Husie mosse, Kristinebergsparken och dammen vid golfbanan i Käglinge, är exempel på ställen där du åtminstone ibland kan åka under vinterperioden.

När kan man åka skridskor på sjö?

Säsongen för långfärdsskridskor är kort, men när förutsättningarna är goda så kan man åka skridskor i fjällmiljö under oktober-december beroende av isläggning och om det är är lite eller mycket snö på sjöisarna. Tänk på säkerheten när du ger dig ut på isarna och ha med dig nödvändig utrustning.

Är det is på Siljan?

I november börjar skridskosäsongen med guidade turer på naturis på de mindre sjöarna. Innan jul brukar isen lägga sig över Saxviken och Orsasjön och i mitten av januari är hela Siljan också i de flesta fall fryst.

Har Siljan lagt sig?

Jon Wernfeldt har studerat isläggning på Siljan och Rättviken sedan 1930-talet. Att Storsiljan inte lagt sig än den sjätte mars är ovanligt. ... Det vanligaste är att Siljan lägger sig i december eller januari. 1995 till exempel la sig isen 22 december. Islossning brukar ske i april eller maj.

Hur är isarna i Stockholm?

Vi arbetar med sjöisbanorna i två steg När isen består av cirka 10 cm bra kärnis kör vi med lättare maskiner. Isen tål då ganska mycket vikt, men kan ändå spricka vid stor belastning. När isen har växt till 20 cm kärnis plogar vi den med tyngre fordon. Då klarar isen normalt sett stora vikter.

Kan man åka skridskor på sjön?

Men tjockleken är det ofta inget fel på och flera mindre sjöar har fått plogade banor lagom till helgen. Rönningesjön, Kottlasjön och Vallentunasjön i Stockholmsområdet och Trehörningen utanför Uppsala har fått plogade banor inför helgens skridskoåkning.

Kan man åka skridskor på sjöar?

Väljer man att åka skridskor på någon av våra sjöar är det viktigt att tänka på säkerheten. All skridskoåkning sker på egen risk! Säkerhetsutrustning i form av t ex isdubbar är viktigt även vid plogade och markerade banor. Vi rekommenderar dessutom hjälm, knäskydd och handskar.