:

Vad kostar en pall med spån?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kostar en pall med spån?
 2. Vad är Stallströ?
 3. Var kan man köpa kutterspån?
 4. Hur mycket kostar en Spånbal?
 5. Hur många Spånbalar på en pall?
 6. Hur många balar spån på en pall?
 7. Hur fungerar Spånpellets?
 8. Vilken Stallpellets är bäst?
 9. Vad kostar Stallströ?
 10. Hur många Spånbalar är det på en pall?
 11. Vad kostar sågspån?
 12. Hur mycket spån går det åt till häst?
 13. Hur många Spånbalar för att fylla en box?
 14. Hur mycket väger kutterspån?
 15. Kan man ha kutterspån till hamster?
 16. Hur länge ska Stallpellets svälla?
 17. Hur mycket Spånpellets går åt?
 18. Hur funkar Stallpellets?
 19. Vilket strö är bäst till häst?
 20. Hur mycket kostar det att ha en häst?

Vad kostar en pall med spån?

Prislista
ProduktPris /st exkl moms
Kutterspån51 kr /bal vid köp av 3-5 st pallar 48 kr /bal vid köp av 6-8 st pallar 45, kr /bal vid köp av 9-14 st pallar 42 kr /bal vid köp av 15-17 st pallar

Vad är Stallströ?

Vida Stallströ är ett dammrensat kutterspån som är speciellt bra för presterande hästar och hästar med luftvägsproblem. ... Tillverkat av kutterspån från våra egna sågverk. Helt fritt från kemiska tillsatser och impregnerat virke. Enbart förnybar svensk skogsråvara av god kvalitet används, främst gran.

Var kan man köpa kutterspån?

Köp kutterspån online på Granngården.se! Köp kutterspån för stallet online på Granngården och få det hemlevererat.

Hur mycket kostar en Spånbal?

Hel pall innehåller 24 st, höjd ca 220 cm....Antal.
AntalPris inom Gagnefs KommunPris övriga kommuner
2-3 pall1 160 kr/pall1 240kr/pall
4 pall1 160 kr/pall1 200kr/pall
Hämtpris vid fabrik i Mockfjärd: 990 Kr/pall | 40 Kr/bal

Hur många Spånbalar på en pall?

Kutterspån 21kg/säck 42 balar/pall.

Hur många balar spån på en pall?

25 kg och det är 21 balar på en pall.

Hur fungerar Spånpellets?

SCAs Stallpellets är finmalt sågspån med hög uppsugningsförmåga. För att minimera frakt- och lagringskostnader har spånet pressats samman till torr pellets. ... Vanligt spån har en fukthalt på ca 50%, pelletsen har en fukthalt på 8% och när det vattnats är fukthalten ungefär 30%, alltså fortfarande lägre än vanligt spån.

Vilken Stallpellets är bäst?

Resultatet i studien visade att torv var det material som band ammoniak bäst, sågspån hade den bästa uppsugningsförmågan men band ammoniak sämre än torv. Halm hade den sämsta uppsugningsförmågan samt band ammoniak sämst. Under lagring av de olika strömaterialen var torv det material som hade minst ammoniakavgång.

Vad kostar Stallströ?

89,00 /st.

Hur många Spånbalar är det på en pall?

Kutterspån 21kg/säck 42 balar/pall.

Vad kostar sågspån?

Kutterspån i balar brukar jag få ge runt 60-70 kr/balen för, tror man kan få billigare om man köper lite mer i stöten.. Det är ju en hel del i en bal, lite svårt att jämföra sånt här material bara, så det får man nog praktiskt prova sig fram för att se hur det står sig mot annat..

Hur mycket spån går det åt till häst?

Första gången du lägger en spånbädd går det åt cirka 6-8 säckar 14 kg till en box på ca 10 m². Ca 8-10 liter vatten rekommenderas per säck.

Hur många Spånbalar för att fylla en box?

Fast en pall med Stallpellets är många fler säckar än 15 stycken. Mina boxar är 3x4 meter och fyller jag på helt tom box behöver jag två vanliga spånbalar för att få ett mycket tjockt fint lager med spån i boxen. Fyller jag på med Stallpellets behövs det 5-6 säckar för att få samma tjocka underlag.

Hur mycket väger kutterspån?

Kutterspån är framför allt ett bra strömedel för hästen, men kan även användas i burar för smådjur så som kaniner och marsvin. En bal väger mellan 22-25 kg.

Kan man ha kutterspån till hamster?

Spånet är lite hårt som bottenmaterial, men brukar passa bra för hamstrar. Det är inte lika lämpligt som strö åt gerbiler, eftersom det inte går att gräva tunnlar i det. Alspån har god uppsugningsförmåga.

Hur länge ska Stallpellets svälla?

Jag häller då upp en säck i en skottkärra eller dyl och häller sedan på 10l vatten/säck, låter det svälla i ca 10-15min (stallpelletsen som ska vara lite mindre hårdpressad går det nog lite fortare med). När pelletsen har svällt så blir det som fint sågsprån som man tippar ut i boxen.

Hur mycket Spånpellets går åt?

Det gick åt 10,3 kilo spånpellets per box och dag vilket var mindre än kutterspånet (11,7 kilo), men betydligt mer än hackad halm (3,1 kilo). Enligt den ekonomiska kalkylen var spånpellets dyrast per månad, följt av kutterspån och halm. I kalkylen ingår arbetskostnad med avtalsenlig lön.

Hur funkar Stallpellets?

SCAs Stallpellets är finmalt sågspån med hög uppsugningsförmåga. För att minimera frakt- och lagringskostnader har spånet pressats samman till torr pellets. Fukten tillsätter du sedan lokalt i form av vatten. På så sätt styr du också själv fukthalten på underlaget.

Vilket strö är bäst till häst?

Halm bäst både i stallet och på åkern. Halm, torv, spån, papper eller halmpellets? Vilket strömedel man väljer att använda till sin häst beror på flera faktorer. En forskningsstudie från USA visar att halmbaserat strö fungerar bäst både i stallet och som komposterad gödsel för spridning på åkermark.

Hur mycket kostar det att ha en häst?

Kostnaden för strö beror på vilken sort du väljer. Halm är det billigaste alternativet och kostar cirka 200 kronor i månaden. Spån är ett vanligt alternativ som dock är lite dyrare. Spån kostar cirka 400 kronor i månaden.