:

Varför Ecco skor?

Innehållsförteckning:

 1. Varför Ecco skor?
 2. Är Ecco bra skor?
 3. Var kan man köpa Ecco skor?
 4. Är Ecco svenskt?
 5. Vad är Oiled nubuck?
 6. Vilka skor ska man ha när man promenerar?
 7. Vilka skor är bra för fötterna?
 8. Vad är Yak skinn?
 9. Vilket land tillverkar Ecco?
 10. Hur behandla oljad nubuck?
 11. Vad är nubuck på svenska?
 12. Vilka skor är bäst för snabba promenader?
 13. Vilka Walkingskor är bäst?
 14. Är sneakers bra för fötterna?
 15. Är Converse bra för fötterna?
 16. Vilket skinn används till skor?
 17. Vad kommer läder ifrån?
 18. Hur impregnera nubuck?
 19. Vad är Suede nubuck?
 20. Vad är Nubuckskinn?

Varför Ecco skor?

ECCO är för många själva definitionen av komfort, kvalitet och stilren design. Det är inte så konstigt eftersom det ligger många årtionden av produktutveckling och målmedvetet arbete för att ta fram skor i världsklass. Med egna garverier där varje skinn ägnas stor omsorg för att passa varje skomodell.

Är Ecco bra skor?

Ecco – Har med rätta rykte om sig att producera mycket bra skor. Omtyckt passform och utseende. Vissa modeller är utmärkta ur ortopedisk synpunkt – vi säljer inga mjuka softskor – och står för både stabilitet och vridstyvhet.

Var kan man köpa Ecco skor?

Ecco-skor för dig och hela familjen hos Bergqvist skor!

Är Ecco svenskt?

ECCO Sko A/S är en dansk skotillverkare. Företaget grundades av Karl Toosbuy i Bredebro 1963. ECCO driver idag 3 000 butiker över hela världen och producerar 12 miljoner par skor årligen. Företaget ägs av grundarens dotter, Hanni Toosbuy Kasprzak.

Vad är Oiled nubuck?

Nubuck framställs genom att narvsidan av huden slipas till en yta med fina, korta fibrer. ... Oljad nubuck är behandlad med oljeimpregnering vilket ger en fet, vattenavvisande och tåligare yta.

Vilka skor ska man ha när man promenerar?

Om du går mycket på terräng och i skog och mark ska du titta efter vattentäta skor med bra grepp. Vattentäta promenadskor, Gore-Tex skor eller med liknande membra är jättebra för skogspromenader till exempel.

Vilka skor är bra för fötterna?

Topplista
 • Fotriktiga skor! ...
 • Skon ska ha bra stötdämpning och rak läst. ...
 • Skon ska ha en viss lutning (sprängning). ...
 • Bakdelen av skon ska vara stabil så din fot har ett bra stöd i sidled vid hälen. ...
 • Yttersulan ska vara stabil så foten får stöd.

Vad är Yak skinn?

Den absolut vanligaste typen av läder i skor av högre kvalitet. ... Skinnet kommer från djur som är under året i regel, och allt skinn från nötdjur som används i sko- och klädtillverkning är restprodukter från matproduktion. Kromgarvat full-grain kalvläder är väldigt lätt att putsa fint med skokräm och polish.

Vilket land tillverkar Ecco?

ECCO var ett av de första skomärken, som satte varumärket i relief i skornas sulor. ECCO:s skor produceras på fabriker i Slovakien, Japan, Cypern, Thailand, Indonesien, Portugal, Kina och Indien. En del av fabrikerna ägs av ECCO, medan andra producerar skorna på licens.

Hur behandla oljad nubuck?

Skor av oljad nubuck behöver behandlas med speciella produkter för att skydda och bibehålla materialets egenskaper.
 1. Rengör skon. Ta bort eventuella skosnören och knäpp upp spännen. ...
 2. Vårda med skolotion. Applicera ett tunt och jämnt lager vax för att ge näring till lädret. ...
 3. Skydda med impregnering. ...
 4. Fräscha upp insidan.

Vad är nubuck på svenska?

Nubuck (även kallat nubuckläder) är en läderkvalitet där narvsidan (utsidan) är slipad för att bli matt. Nubuck påminner om mocka som dock är framställd på skinnets köttsida. Det används vanligtvis i sportkläder, såsom skor och kängor men även skärp, motorcykelkläder, handskar och möbler.

Vilka skor är bäst för snabba promenader?

En walkingsko är en sko anpassad för mer renodlad promenad på asfalt. Den gör sig bäst för dig som är ute och går mycket på hårda underlag och som har behov av mycket dämpning för att minska belastningen på fötterna.

Vilka Walkingskor är bäst?

Så gjorde vi
 • New Balance MW859 - Bäst i test. Material: Textil. Modell: Dam och herr. ...
 • Adidas Response Walk GTX LEA - Elegant ovandel. Material: Läder. ...
 • Salomon XA PRO 3D Ultra - Snabbsnörning. Material: Textil. ...
 • Ecco Ultra Terrain 1.1 - Bra plös. Material: Textil. ...
 • Reebok Premier Flex GTX II - Extra mjuk dämpning. Material: Textil.

Är sneakers bra för fötterna?

Gå aldrig långa sträckor med flip-flops, utan ta med andra skor på väg till stranden. Vanliga sneakers som t. ex. Vans, Nike och Adidas funkar oftast rätt så bra, men tänk på att gärna ta en nummer större så du har utrymme för tårna.

Är Converse bra för fötterna?

Problem 7: Conversesjukan Conversesjukan kallas fotbesvär med smärta från hälar,fotleder, knän, höfter och i viss mån fotvalv som följd av att använda tunna tygskor av typ Converse.

Vilket skinn används till skor?

Den absolut vanligaste typen av läder i skor av högre kvalitet är slätpressat kalvläder. Kalvskinn är mjukt, formbart och tåligt – utmärkta egenskaper för en skoovandel. Allt skinn från nötdjur som används i sko- och klädtillverkning är restprodukter från matproduktion.

Vad kommer läder ifrån?

Läder är i grund och botten djurhud, som ofta kommer från päls- och slaktdjur. Kvaliteten på lädret kan variera något beroende på tillverkningsprocessen. Lädret är också annorlunda beroende på vilket djur det kommer ifrån. Anilinläder (nappa) är det dyraste och mest högkvalitativa lädret.

Hur impregnera nubuck?

Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. Den lyfter fram skons originalfärg. En neutral nyans fungerar oavsett färg på skon....3. Skydda
 1. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.
 2. Låt skorna torka innan användning, helst med skoblock i.
 3. Upprepa regelbundet för bästa effekt.

Vad är Suede nubuck?

Nubuck (även kallat nubuckläder) är en läderkvalitet där narvsidan (utsidan) är slipad för att bli matt. Nubuck påminner om mocka som dock är framställd på skinnets köttsida. Det används vanligtvis i sportkläder, såsom skor och kängor men även skärp, motorcykelkläder, handskar och möbler.

Vad är Nubuckskinn?

Nubuck framställs genom att narvsidan av huden slipas till en yta med fina, korta fibrer. ... Narvsidan, är den yttersta delen av huden där håret har suttit. Nubuck har en hög komfort och god andningsförmåga, men är ömtåligt och känsligt för fläckar.