:

Var är Region Gävleborg?

Innehållsförteckning:

 1. Var är Region Gävleborg?
 2. Varför ringer Region Gävleborg?
 3. Hur många jobbar på Gävle sjukhus?
 4. Vart är Gästrikland?
 5. Är det besöksförbud på Gävle sjukhus?
 6. Vad ingår i Region Gävleborg?
 7. Vilken landsdel tillhör Gästrikland?
 8. Hur ser Gästrikland ut?
 9. När hävs besöksförbud sjukhus?
 10. Hur bokar man Coronatest Gävle?
 11. Vad är Gästrikland känd för?

Var är Region Gävleborg?

Region Gävleborg
Region Gävleborg
HuvudortGävle
Inrättat1863
LänGävleborgs län
SjukvårdsregionSjukvårdsregion Mellansverige

Varför ringer Region Gävleborg?

I telefonbokningen har invånare ringt in, lämnat personnummer och telefonnummer och fått meddelandet att de blir uppringda i turordning när det finns vaccin. Väntetiderna har tyvärr blivit längre än beräknat på grund av begränsade mängder vaccin.

Hur många jobbar på Gävle sjukhus?

Med cirka 6500 anställda är Region Gävleborg en av länets största arbetsgivare och en viktig aktör för utvecklingen av ett livskraftigt Gävleborg.

Vart är Gästrikland?

Gästrikland är ett landskap i södra Norrland i Mellansverige. Det gränsar i öster mot Bottenhavet, i öster och söder mot Uppland, i söder mot Västmanland, i väster mot Dalarna samt i norr mot Hälsingland.

Är det besöksförbud på Gävle sjukhus?

Besöksförbudet på vårdavdelningar hävs på grund av den minskade smittspridningen i länet och att det varit oklart vilket lagligt stöd det haft. ... För att skydda människors liv och hälsa och för att ta ansvar i den kritiska situationen med ökad smittspridning införde Region Gävleborg besöksförbud under förra året.

Vad ingår i Region Gävleborg?

Region Gävleborg är en politiskt styrd organisation. Bland ansvarsområdena finns folkhälsa och hälso- och sjukvård, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur.

Vilken landsdel tillhör Gästrikland?

Gästrikland
Vapen för landskapet Gästrikland tolkat efter dess blasonering.
Gästriklands läge i Sverige.
LandSverige
LandsdelNorrland
LänGävleborgs län, Uppsala län

Hur ser Gästrikland ut?

Topografiskt sett har Gästrikland en utpräglad övergångskaraktär mellan å ena sidan det mellansvenska låglandets slätter och å andra sidan det nordsvenska inlandets norrlandsterräng. Det ger en säregen kontrastrikedom och naturskönhet åt landskapsbilden.

När hävs besöksförbud sjukhus?

Det allmänna besöksförbudet hävs från och med den . Samma datum börjar istället den regionala vägledningen för att införa lokala besöksrutiner att gälla.

Hur bokar man Coronatest Gävle?

Region Gävleborg erbjuder egenprovtagning för covid-19. Det gäller alla över 1 år som har symtom samt du som blivit kontaktad av vården om att ta prov . Du behöver boka tid för egenprovtagningen. Ring 026-15 0300 för frågor kring egenprovtagning eller provsvar.

Vad är Gästrikland känd för?

Landskapet har 1 800 kända fornlämningar. Prinsessan Madeleine innehar titeln som Gästriklands hertiginna, likaså Hälsinglands. Den allra största delen av landskapet ingår, tillsammans med större delen av Hälsingland liksom en liten del av norra Dalarna i Gävleborgs län.