:

Är Shell svenskt?

Innehållsförteckning:

 1. Är Shell svenskt?
 2. Vem äger St1?
 3. Var fungerar Shellkort?
 4. Kan man använda Shellkort på St1?
 5. Har Shell bytt namn?
 6. Vem äger Ingo bensin?
 7. Vad hette St1 tidigare?
 8. Vilket är det bästa Tankkortet?
 9. Vilka Tankkort fungerar på qstar?
 10. Vilka Tankkort fungerar på St1?
 11. Är INGO och Statoil samma?
 12. Vad står INGO för?
 13. Vilket bensinkort ger bäst rabatt?

Är Shell svenskt?

Royal Dutch Shell, eller bara Shell, är ett multinationellt brittisk-nederländskt energiföretag med dotterbolag inom petroleum, naturgas och petrokemisk industri.

Vem äger St1?

Keele Oy St1/Parent organizations

Var fungerar Shellkort?

Förutom att du kan tanka på alla Shellstationer och få 15 öre rabatt* på bensin, diesel och E85, kan du även använda kortet i på våra stationer som har en intilliggande Välkommen in butik, som erbjuder fräsch snabbmat, gott kvalitetskaffe, biltvätt, biltillbehör och mycket mer.

Kan man använda Shellkort på St1?

Logga in pÅ mina sidor Med ett Shell Card får du alltid rabatt på bensin, diesel och E85 när du tankar på våra bemannade Shellstationer. Dessutom kan du tanka på samtliga St1-stationer i Sverige och Finland. Sammanlagt får du tillgång till närmare 900 bensinstationer.

Har Shell bytt namn?

St1. Bemannade stationer kvar under varumärket Shell tills vidare. År 2010 köpte St1 huvuddelen av Shells verksamhet i Sverige, med ett raffinaderi i Göteborg och 565 bensinstationer. Automatstationerna bytte namn till St1.

Vem äger Ingo bensin?

Ingo är ett varumärke för fordonsbränsle i Sverige och Danmark, som ägs av kanadensiska Alimentation Couche-Tard, som också äger Circle K. Ingo lanserades som varumärke i Sverige och Danmark i april 2014 och hade då drygt 250 stationer i Sverige och 130 i Danmark.

Vad hette St1 tidigare?

ExxonMobil:s finska partner oy Esso ab förvärvades och företaget fick namnet St1.

Vilket är det bästa Tankkortet?

OKQ8 Visa. Vi anser att OKQ8 Visa är det bästa bensinkortet i Sverige 2021. Den främsta anledningen är att de har bra rabatter och överlägset bäst teckning vad gäller bensinstationer. Därtill får du 2 % i bonus på övriga inköp på stationen, vilket är i nivå med många av de bättre bonuskorten i Sverige.

Vilka Tankkort fungerar på qstar?

Qstar har också ett kort som heter Smartkort. Det är ett kort som laddas upp med pengar som man sen kan tanka för på Qstar. Det finns också ett kort som heter Ingo Mastercard, detta är ett kreditkort men ger inga rabatter.

Vilka Tankkort fungerar på St1?

På alla våra stationer kan du välja att betala med svenska St1-kort, Shell-kort eller de största bank- och kreditkorten som Visa, MasterCard, Eurocard, Diners, Maestro, Visa Electron med flera. Nu kan du även betala din tankning med mobilen, läs mer om FuelPay.

Är INGO och Statoil samma?

I oktober 2014 började en omskyltning av automatstationerna "Statoil 1-2-3", där automatstationerna vid Maltesholmsvägen i Hässelby gård och Skvaltans väg i Nacka var de två första som skyltades om till Ingo. I maj 2015 var samtliga automatstationer under varumärket Statoil omskyltade.

Vad står INGO för?

Namnet Ingo är en latinsk variant av namnet Inge som är ett nordiskt namn med betydelsen "Den av guden Ing beskyddade."

Vilket bensinkort ger bäst rabatt?

OKQ8 Visa. Vi anser att OKQ8 Visa är det bästa bensinkortet i Sverige 2021. Den främsta anledningen är att de har bra rabatter och överlägset bäst teckning vad gäller bensinstationer. Därtill får du 2 % i bonus på övriga inköp på stationen, vilket är i nivå med många av de bättre bonuskorten i Sverige.