:

Var är bussen Östergötland?

Innehållsförteckning:

 1. Var är bussen Östergötland?
 2. Vart är bussen Uppsala?
 3. Hur betala på Östgötatrafiken?
 4. Vem äger Östgötatrafiken?
 5. Har Upptåget?
 6. Är UL privatägt?
 7. Hur betalar man på pendeltåg?
 8. Kan man Blippa sitt bankkort på bussen Östgötatrafiken?
 9. Vart går Östgötapendeln?
 10. Vem äger bussarna?

Var är bussen Östergötland?

Se bussen live i kartan
 • Öppna kartan i fullskärm genom att klicka på den röda knappen i höger hörn på kartan.
 • Öppna menyn genom att klicka på de tre prickarna. För dig som använder en dator är menyn redan öppnad.
 • I menyn väljer du den linje du vill följa.

Vart är bussen Uppsala?

Missa inte vår nya uppdaterade UL-app Se var din buss befinner sig på kartan i realtid. Spara biljetter du ofta köper för snabbare och enklare köp. Möjlighet för vilande biljetter med senare aktivering. Och nu kan du köpa 72-timmarsbiljetter i appen.

Hur betala på Östgötatrafiken?

I all vår trafik, förutom Östgötapendeln, kan du köpa biljett ombord med betalkort. I stadstrafiken betalar du genom att blippa ditt betalkort mot biljettläsaren. I express- och landsbygdstrafiken betalar du hos föraren.

Vem äger Östgötatrafiken?

Uppdraget att planera, samordna och driva kollektivtrafiken har vi fått av vår ägare, Region Östergötland. Våra kostnader täcks till cirka 40 procent av biljettintäkter. Resten betalas av Region Östergötland, det vill säga av skattebetalarna.

Har Upptåget?

Upptåget är ett snabbt och bekvämt sätt och tar dig från Gävle i norr, Sala i väster och Uppsala i söder. Mellan Uppsala och Tierp är det 30-minuterstrafik och mellan Tierp och Gävle avgår tåget en gång i timmen. Efter kl 22.00 och före kl 9.00 på helgmorgnar körs trafiken glesare.

Är UL privatägt?

Fram till 31 december 2018 hette den Kollektivtrafikförvaltningen UL. Förvaltningen är en regional kollektivtrafikmyndighet och trafikhuvudman för kollektivtrafiken i Uppsala län. ... Det ägdes av landstinget och kommunerna i länet.

Hur betalar man på pendeltåg?

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Kan man Blippa sitt bankkort på bussen Östgötatrafiken?

I stadstrafiken i Linköping, Norrköping och Motala blippar du ditt betalkort i biljettläsaren ombord. ... På Östgötapendeln kan du inte köpa biljett ombord men på varje station finns en biljettautomat där du kan köpa biljett och betala med betalkort.

Vart går Östgötapendeln?

Östgötapendeln är stommen i vår trafik. Tågen går mellan Norrköping och Motala/Tranås med stationer i Kimstad, Linghem, Linköping, Vikingstad, Mantorp, Mjölby (Boxholm, Tranås) och Skänninge.

Vem äger bussarna?

Storstockholms Lokaltrafik
Historia
ÄgareRegion Stockholm
ModerbolagRegion Stockholm
DotterbolagLista över SL:s dotterbolag.
Övrigt