:

Hur visar man bussbiljett?

Innehållsförteckning:

 1. Hur visar man bussbiljett?
 2. Kan man skicka sms biljett till andra?
 3. Hur betalar man i en buss?
 4. Hur mycket kostar en bussbiljett?
 5. Kan man dela 24h biljett?
 6. Kan jag köpa biljett åt någon annan?
 7. Hur betalar man på västtågen?
 8. Vad kostar en busshållplats?
 9. Hur länge gäller en resa SL?
 10. Vad händer om biljetten går ut under resan SL?
 11. Måste biljetten vara giltig hela resan SL?
 12. Hur mycket böter får man om man inte har busskort?

Hur visar man bussbiljett?

Visa biljetten för biljettkontrollanten, föraren eller tågvärden när du är ute och reser. På fordon som framme hos föraren är utrustade med maskin för att avläsa din biljett, visar du din biljett för scanning i maskinen. Tänk på att ska biljetten ska aktiveras innan påstigning.

Kan man skicka sms biljett till andra?

Appen skapar ett sms som du skickar till personen som ska låna biljetten. ... Du kan låna ut biljetten obegränsat antal gånger, men till max fem olika telefoner per biljett. Om mottagaren är inloggad i appen vid utlåningstillfället kan den ta emot biljetten i flera telefoner.

Hur betalar man i en buss?

Genom att blippa betalkortet i spärren eller på bussen köper man en biljett som är giltig i 75 minuter. Resenären väljer själv om hen vill blippa plastkortet eller sin digitala plånbok som Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay.

Hur mycket kostar en bussbiljett?

Köper du din biljett i automat eller via sms blir det något billigare. Då kostar biljetten 36 kronor. Genomsnittspriset för en enkelbiljett i Sverige ligger i dag på 24 kronor.

Kan man dela 24h biljett?

Du kan som mest låna ut den en gång per dygn. Den kortaste utlåningstiden är fyra timmar och den längsta resten av biljettens giltighetstid. Har du köpt biljett för flera personer vid samma tillfälle och fått tillsammansrabatt kan du inte låna ut den.

Kan jag köpa biljett åt någon annan?

Ja, någon annan kan betala din biljett och du kan köpa en biljett åt någon annan.

Hur betalar man på västtågen?

Köp biljett i Västtrafik To Go Köp biljett var du vill och när du vill med appen Västtrafik To Go. Du kan köpa enkelbiljetter, periodbiljetter och dygnsbiljetter.

Vad kostar en busshållplats?

De flesta bussarna, 140 st skall till Värmland. Volvo bussar vill inte berätta vad ordern är värd men en Volvo 8900 kostar beroende på utrustning mellan 2 till 3 miljoner kronor. Med en snabb överslagräkning är ordern på 276 busssar värd runt en halv miljard kronor.

Hur länge gäller en resa SL?

En biljett med reskassa är giltig 1 timme om resan omfattar en zon. Om resan omfattar två eller fler zoner är biljetten giltig i 2 timmar. Vid byte ”blippar” du ditt kort. Så länge övergångstiden inte löpt ut dras inga nya pengar från ditt kort.

Vad händer om biljetten går ut under resan SL?

Giltighetstiden för en biljett sänktes dock till 75 minuter, från att tidigare ha varit 120 minuter vid en resa över tre zoner. Detta drabbar resenärer som gör långa resor med flera färdslag, eftersom de kan tvingas betala dubbla biljetter om giltighetstiden går ut innan de är framme.

Måste biljetten vara giltig hela resan SL?

När du reser med SL måste du ha en biljett som gäller under hela resan. ... En enkelbiljett är giltig i SL:s kortläsare i 75 minuter från och med dess starttid. Starttiden är antingen när du aktiverar biljetten eller när du köper biljetten, beroende på vilken sorts enkelbiljett du köper.

Hur mycket böter får man om man inte har busskort?

Om du inte har ett giltigt färdbevis vid en biljettkontroll kan biljettkontrollanten skriva en tilläggsavgift, enligt lag (1977:67). Tilläggsavgiften är på 1000 kr.