:

Hur ramar man in en litografi?

Innehållsförteckning:

 1. Hur ramar man in en litografi?
 2. Hur ramar man in en oljemålning?
 3. Hur ramar man in en canvas?
 4. Vilken ram till tavla?
 5. Hur mäter man en tavelram?
 6. Hur rama in poster?
 7. Hur ramar man in en tröja?
 8. Vad är en Svävarram?
 9. Hur ramar man in Diamond painting?
 10. Vilken ram till A4?
 11. Vilken färg på ramarna?
 12. Hur mäter man passepartout?
 13. Hur mäter man tavla?
 14. Vad kan man rama in?
 15. Vilken storlek på poster?
 16. Vad är en Skuggram?
 17. Hur spänner man upp en tavla?
 18. Vilken storlek på ram?
 19. Hur stor ska ramen vara?
 20. Hur väljer man ram?

Hur ramar man in en litografi?

Så här går det till:
 1. Ta med alstren du vill rama in så hjälper vi dig att välja passande list och passepartout. Konsttryck och litografi. Fotografi. ...
 2. Välj vilken list du vill ha. Trälist. ...
 3. Välj passepartout som ska sitta runt motivet. Det finns många olika färger att välja mellan. ...
 4. Välj typ av glas. Tavelglas. ...
 5. Vi förseglar tavlan.

Hur ramar man in en oljemålning?

Montera en oljemålning i tavelram En oljemålning, canvastavla eller akrylmålning på en kilram, är mycket lättare att montera än ett foto med glas och bakstycke. Då kilramen och tavelramen är tillverkade av trä, brukar man enkelt kunna spika fast kilramen med små spikar, på insidan av tavelramen.

Hur ramar man in en canvas?

Tänk på att canvastavlor ska ramas in utan glas för att duken ska kunna andas. Om du är beredd på aningen mer arbete har vi även flera traditionella ramar i vårt sortiment som fungerar utmärkt till canvastavlor om man använder sig av monteringsbleck för att skapa en säker förbindelse mellan canvastavlan och ramen.

Vilken ram till tavla?

Det första man bör veta när man letar efter ramar är att måtten som anges är innemåtten av ramen, dvs till vilken bildstorlek ramen passar. Har du en poster i 30x40cm är det en 30x40 ram du ska ha. Behöver du veta yttermåtten på ramen hittar du listens bredd nere i specifikationen.

Hur mäter man en tavelram?

Mät mycket noga och mät flera gånger. Utgå alltid från det längsta måttet som du mäter fram. Exempel: Om du mäter fram 76,3 centimeter i bredd på det som du vill rama in, väljer du 76 centimeter och en noggrannhet på +5 millimeter. Du får då en ram med en invändig bredd som är 76,5 centimeter.

Hur rama in poster?

Allt du behöver göra är att köpa en ram i nästa storlek (eller två) upp och sedan klippa en passepartout för att passa i ramen, med ett fönster som visar upp motivet. Passepartout skapar ett visuellt mellanrum som gör att konstverk och bilder kan andas.

Hur ramar man in en tröja?

När man vill rama in en t-shirt är det viktigt att materialet har tillräckligt med plats. Det betyder att avståndet mellan bakstycke och glaset måste erbjuda tillräckligt mycket rum. En vanlig ram fungerar inte för att rama in en t-shirt, eftersom att glaset kan krossas när det utsätts för ett för högt tryck.

Vad är en Svävarram?

Här visar vi hur du gör en svävande modell, och med det menar vi en ram där tavlan ser ut att sväva. Hemligheten är att ramen fortsätter runt tavlan och att tavlan fästs på ramen från baksidan med små skruvar.

Hur ramar man in Diamond painting?

Använd ramlist för att hänga upp din Diamond Painting Vill du inte lägga dyra pengar på att rama in din tavla så kan du använda ramlister (affischlist/posterhängare). De är billigare än vanliga ramar och ser snygga ut. Om du förseglar tavlan så håller den bättre då dessa ramar inte har något glas.

Vilken ram till A4?

A4 bild, 210x297 mm, passar i en 30 x 40 cm ram. Bild 180x240 mm, passar i en 24 x 30 cm ram.

Vilken färg på ramarna?

Fördelaktigt om ramen har samma färg som en av de dominerade färgerna i inredningen. Till exempel samma som väggarna, eller samma som gardiner och eller dina mattor i rummet. Om ramen har samma färg som en av de dominerade färgerna, se då till att motivet i ramen har samma färg som den andra domenrade färgen.

Hur mäter man passepartout?

Mäta ut en passepartout Man börjar med att mäta bilden, bredd och höjd, tänk bara på HUR passepartoutkanten skall ligga på din bild, skall den ligga in på bilden, så måste du dra ifrån ca 1 cm på bildmåttet så att det inte uppstår glipor runt.

Hur mäter man tavla?

Dra ifrån det talet du får från väggens mitthöjd (140-X). Talet du får fram ska vara avståndet från golvet till tavlans underkant. Exempel: Mitten på väggen är 140 centimeter och din tavla är 90 centimeter hög.

Vad kan man rama in?

Att rama in föremål är vanligt och man brukar rama in t. ex. smycken, klockor, mynt, sedlar, fossila småsaker, insekter, torkade blommor, arkeologiska fynd, kläder, samlarsaker, frimärken och brev.

Vilken storlek på poster?

Den mest normala affischstorleken är 50×70 cm. Om du har en ganska normalstor vägg och t. ex. Vill ha 3 affischer hängande på rad, då är affischerna i storlek 50×70 cm. ett bra val för dina väggar.

Vad är en Skuggram?

Skuggram till din canvastavla En skuggram är en ram av ädelträ som omger ditt motiv. Men ramen är med avsikt större än den valda canvastavlan så att det blir en fog med ett avstånd på 5 mm mellan ramen och canvastavlans kanter.

Hur spänner man upp en tavla?

Börja med att klippa två kilar in mot mitten. Vik därefter fliken som blir över mot tavelramen och häfta fast med häftpistol. Nu är du klar med att spänna upp duken på kilramen. Så nu börjar det roliga.

Vilken storlek på ram?

Vet du redan vilken cykelmodell du vill ha?
RAMSTORLEKDIN LÄNGD
XS / 13-14”ca 1 cm
S / 15-16”ca 1 cm
M / 17-18”ca 1 cm
L / 19-20”ca 1 cm

Hur stor ska ramen vara?

Storleken på passepartouten är helt upp till dig. Vad du tycker är snyggt, och vad du vill skapa för känsla. Vanligaste storleken är en kant på 4-6 cm men det finns som sagt inga rätt eller fel här. En bra tumregel är att en stor ram, ett mindre foto en och bred passepartout drar mer uppmärksamhet till bilden.

Hur väljer man ram?

Utgå från vad det är du vill framhäva i bilden när du väljer ram. Tänk ju större bild, desto större ram. En passepartout ska gärna vara bredare än ramen. Om du ramar in en tunn affisch, torrlimma den gärna på en skiva innan du ramar in.