:

Vad betyder YRGO?

Innehållsförteckning:

 1. Vad betyder YRGO?
 2. Hur många sökte YRGO?
 3. När kommer antagningsbesked YH?
 4. Hur många YH-utbildningar kan man söka?
 5. Vad är en YH utbildning?
 6. Vad kan man plugga i Göteborg?
 7. Kan man tacka ja till flera YH utbildningar?
 8. Hur många yrkeshögskolor finns det i Sverige?
 9. När får man antagningsbesked ht 2021?
 10. När får man svar från YH-antagning?
 11. Vad räknas yrkeshögskola som?
 12. Hur är yrkeshögskola?
 13. Vad yrkeshögskola?
 14. Varför plugga i Göteborg?
 15. Vad ska jag plugga på högskolan?
 16. Hur många reserver brukar komma in YH?
 17. Kan man studera på två högskolor samtidigt?
 18. Vilka yrkeshögskolor finns det i Sverige?
 19. Vad kan man läsa på yrkeshögskola?
 20. När söker man till universitet 2021?

Vad betyder YRGO?

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år utbildar sig cirka 2000 personer hos Yrgo och våra studerande är sedan länge mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Hur många sökte YRGO?

92 400 personer sökte till de yrkeshögskoleutbildningar som startade 2020. Av de sökande var 69 400 behöriga till minst en sökt utbildning.

När kommer antagningsbesked YH?

Vårterminen 2022
DatumViktigt att veta
1 novemberSista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*
Oktober-novemberKontrolluppgifter
1 decemberSista kompletteringsdag
9 decemberAntagningsbesked med svarskrav

Hur många YH-utbildningar kan man söka?

Ja, du kan söka flera YH-utbildningar samtidigt utan att det påverkar dina chanser att bli antagen. Du kan också bli antagen till flera YH-utbildningar, oberoende av hur du har rangordnat dem.

Vad är en YH utbildning?

YH-utbildningar är statsfinansierade eftergymnasiala yrkesutbildningar med stark koppling till arbetslivet. En YH-utbildning ska svara mot ett verkligt behov i arbetslivet. Därför deltar arbetslivet både i utformningen av utbildningen och genom att ställa sina arbetsplatser till förfogande under delar av utbildningen.

Vad kan man plugga i Göteborg?

Göteborgs Stad erbjuder flera olika typer av utbildningar för dig som är vuxen. Du kan till exempel läsa in grundskolan och gymnasiet, läsa svenska för invandrare, gå en yrkesutbildning, lärlingsutbildning eller utbilda dig till ett yrke på Yrkeshögskolan.

Kan man tacka ja till flera YH utbildningar?

Tillträdesprocessen till utbildningar inom yrkeshögskolan sköts av varje utbildningsanordnare. Det innebär att man som sökande kan tacka ja till flera utbildningar och välja vilken eller vilka man vill påbörja i ett senare skede.

Hur många yrkeshögskolor finns det i Sverige?

Omkring 9 500 utbildningsplatser inom yrkeshögskolan ges på utbildningar där utbildningsanordnaren angivit att utbildningen ska bedrivas på flera orter. De två kartorna nedan visar hur många sådana utbildningar som finns i ett län eller i en FA-region.

När får man antagningsbesked ht 2021?

Mer statistik i pressrum och i kommande snabbrapport. UHR:s kommer att publicera en analys i Statistik i samband med sista anmälningsdag HT 2021 den 26 april. De sökande får sina antagningsbesked den 16 juli.

När får man svar från YH-antagning?

Anordnaren styr antagningsprocessen Anordnaren anger datum för sista ansökningsdag, när antagningsbesked kommer att skickas ut och sista svarsdag som yh-antagning.se rättar sig efter. Anordnaren kan själv formulera många av de texter som visas och meddelanden som skickas ut.

Vad räknas yrkeshögskola som?

Det finns två examina: Yrkeshögskoleexamen och Kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Utbildningarnas längd anges i yrkeshögskolepoäng (YH-poäng), där fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid. 100 poäng motsvarar ett halvårs heltidsstudier, 200 poäng ett års heltidsstudier, 400 poäng två års heltidsstudier osv.

Hur är yrkeshögskola?

Yrkeshögskolan ger dig en yrkeshögskoleexamen eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen och innefattar utbildningar som oftast är upp till 2 år och kombinerar teori och praktik.

Vad yrkeshögskola?

yrkeshögskolan kan man studera till ett yrke. Utbildningarna är ofta mellan ett och två år. Många får jobb efter examen. ungefär 250 olika skolor i Sverige.

Varför plugga i Göteborg?

Vi ger dig en utbildning med hög kvalitet Vi är världskända för vår banbrytande forskning, bland annat om havet, hälsa och sjukvård, utbildning och demokrati. Genom att studera vid Göteborgs universitet får du en starkare ställning på arbetsmarknaden samtidigt som du får lättare att hitta ett jobb.

Vad ska jag plugga på högskolan?

Fokusera på vad du vill göra efter utbildningen Din utbildning pågår i tre till fem år, men sedan ska du jobba fram till pension. Ett tips är därför att du läser på hur det är att jobba som psykolog, sjuksköterska, ekonom eller vad du vill arbeta med innan du väljer att plugga till det.

Hur många reserver brukar komma in YH?

Hur chanserna är att komma in som reserv är omöjligt att svara på, det beror på vilka beslut de först antagna gör. Men normalt är det flera reserver som får chansen. Hur många poäng som krävs för att bli antagen, skiljer väldigt mycket mellan de skilda utbildningarna.

Kan man studera på två högskolor samtidigt?

Du får läsa flera kurser eller program samtidigt om du vill, så att du läser på mer än heltid. ... Har du exempelvis satt en kurs på 30 hp i första hand och en kurs på 15 hp i andra hand, kan du inte bli antagen till den kurs på 7,5 hp som du satt i tredje hand, eftersom du då går över gränsen 45 hp.

Vilka yrkeshögskolor finns det i Sverige?

Yrkeshögskolor i urval
 • EC Utbildning inom data/IT.
 • Lernia Yrkeshögskola.
 • Stockholms tekniska institut i Stockholm.
 • Göteborgs tekniska institut.
 • Borås yrkeshögskola.
 • Trafikverksskolan i Ängelholm.
 • Hyper Island i Karlskrona och Stockholm.
 • Broby grafiska i Sunne.

Vad kan man läsa på yrkeshögskola?

 • Bygg, anläggning och fastighet.
 • Data/IT.
 • Djurvård, lantbruk, skog och trädgård.
 • Ekonomi, administration och försäljning.
 • Friskvård och kroppsvård.
 • Hotell, restaurang och turism.
 • Hälso- och sjukvård samt socialt arbete.
 • Journalistik och information.

När söker man till universitet 2021?

Anmälan till vårterminen 2022 (andra antagningsomgången)
15 september 2021Anmälan öppnar på antagning.se och universityadmissions.se
15 oktoberSista anmälningsdag
Oktober-novemberKontrolluppgifter
1 novemberSista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*
1 decemberSista kompletteringsdag