:

Hur bokar man tid på ungdomsmottagningen?

Innehållsförteckning:

 1. Hur bokar man tid på ungdomsmottagningen?
 2. Vart vänder man sig efter UMO?
 3. Hur gammal kan man vara för att gå till ungdomsmottagningen?
 4. Hur bokar man tid för p piller?
 5. Hur bokar man tid för klamydiatest?
 6. Hur går det till när man testar sig för könssjukdomar?
 7. Hur mycket kostar det att gå till gynekologen?
 8. Kan man köpa dagen efter piller på apoteket?
 9. Är UMO en trovärdig källa?
 10. Hur skaffar jag preventivmedel?
 11. Kan man bli gravid av p-piller?
 12. Hur bokar man tid hos kurator?
 13. Hur testar man sig för Gonorre?
 14. Var går man för att testa sig för könssjukdomar?
 15. Hur lång tid efter samlag kan man testa sig för könssjukdomar?
 16. Vilken ålder ska man börja gå till gynekologen?
 17. Vill inte gå till gynekologen?
 18. Var kan man köpa dagen efter piller?
 19. Kan man köpa dagen efter piller?
 20. Är UMO ett företag?

Hur bokar man tid på ungdomsmottagningen?

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du göra vårdärenden på nätet. Du kan till exempel kontakta en ungdomsmottagning, boka en tid, be om nytt recept, beställa ett klamydiatest eller läsa din journal....Kontakta en mottagning
 1. Boka, avboka eller omboka tid.
 2. Se dina bokade tider.
 3. Förnya recept.

Vart vänder man sig efter UMO?

På en ungdomsmottagning, hud- och könsmottagning eller vårdcentral. På vissa orter finns också särskilda mottagningar där män som har sex med män kan testa sig. Du som har snippa kan också gå till en barnmorskemottagning eller privat gynekologisk mottagning.

Hur gammal kan man vara för att gå till ungdomsmottagningen?

Till en ungdomsmottagning kan du vända dig från att du är 12-13 år tills du fyller 25 år. Sjuksköterska/barnmorska och kurator finns på alla ungdomsmottagningar. På vissa ungdomsmottagningar finns även undersköterska och psykolog. Du kan också få hjälp att träffa läkare.

Hur bokar man tid för p piller?

Boka en tid på en ungdomsmottagning eller en barnmorskemottagning om du vill börja med p-piller. Oftast är det en barnmorska du träffar, men det kan även vara en läkare. Vid besöket kommer du bland annat att få svara på frågor om din hälsa, din mens och om det finns någon i din familj som har haft en blodpropp.

Hur bokar man tid för klamydiatest?

Du kan boka tid på en mottagning för att ta ett klamydiatest. En del mottagningar har drop in-tider som du inte behöver boka. Du kan testa dig på en vårdcentral, eller en hud- och könsmottagning, en så kallad venereologmottagning.

Hur går det till när man testar sig för könssjukdomar?

Undersökning och provtagning Det vanligaste sättet att testa sig för könssjukdomar är med ett urinprov. Beroende på vilka symtom du har kan prover tas från olika ställen på kroppen med pinnprov. De här proverna kan tas även om du har mens. Ibland får du lämna ett blodprov.

Hur mycket kostar det att gå till gynekologen?

Gör du en gynundersökning på en ungdomsmottagning är det gratis. Om du går till något annat ställe brukar det kosta som ett annat besök hos en sjuksköterska eller läkare. Om du testar dig för könssjukdomar eller om undersökningen görs i samband med preventivmedelsrådgivning ska det inte kosta något.

Kan man köpa dagen efter piller på apoteket?

Akut p-piller, kallas också dagen efter-piller. Apotekets receptfria akut p-piller ser du nedan. De innehåller antingen gulkroppshormonet levonorgestrel eller ulipristalacetat och förhindrar graviditet framför allt genom att skjuta upp eller hämma ägglossningen.

Är UMO en trovärdig källa?

Vi vill gärna att UMO och Youmo används som kunskapskälla. Samtidigt är det viktigt att innehållet inte tas ur sitt sammanhang. Därför har vi riktlinjer kring hur materialet på sajterna får användas.

Hur skaffar jag preventivmedel?

P-piller får du på recept. Boka en tid på en ungdomsmottagning om du vill börja med p-piller. Det finns ingen åldersgräns för när du får börja med p-piller, det är den som skriver ut det som avgör om det är ett bra preventivmedel för dig. Oftast är det en barnmorska du träffar, men det kan även vara en läkare.

Kan man bli gravid av p-piller?

Ja, om det går mer än 36 timmar mellan två p-piller finns risk för graviditet om du har oskyddat samlag. Men det beror på var på p-pillerkartan du är när du glömmer. Störst risk för graviditet är det om du glömmer p-piller under första veckan på varje p-pillerkarta.

Hur bokar man tid hos kurator?

Gör så här för att boka tid, ändra tid eller avboka tid
 1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
 2. Välj mottagningen i listan.
 3. Under rubriken E-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. ...
 4. När du har loggat in kommer du direkt till den e-tjänst som du valde på mottagningens informationssida.

Hur testar man sig för Gonorre?

Läkaren tar ett prov från insidan av ögonlocket om hen tror att du har fått gonorré i ögat. Om det första provet visar att du har gonorré tas alltid ett prov till. Det tas med en tunn provtagningspinne från urinröret, slidan, analen eller svalget.

Var går man för att testa sig för könssjukdomar?

Kontakta en vårdcentral, gynekologisk mottagning eller ungdomsmottagning om du tror att du har en könssjukdom och vill testa dig. Du kan också kontakta en hud- och könsmottagning. De är specialiserade på sexuellt överförbara infektioner.

Hur lång tid efter samlag kan man testa sig för könssjukdomar?

Provsvaret brukar komma inom en vecka. Visar provet att du har klamydia är det ett säkert resultat. Du kan behöva ta om provet även om det är negativt. Det behöver du till exempel göra om du tog provet innan det gått en vecka sedan du senast hade sex.

Vilken ålder ska man börja gå till gynekologen?

Det är som en gynundersökning, där ett prov tas inne i slidan för att upptäcka cellförändringar som i framtiden kan utvecklas till livmoderhalscancer. Alla kvinnor mellan 23 och 50 år kallas till undersökning vart tredje år och alla kvinnor mellan 50 och 68 år kallas vart femte år.

Vill inte gå till gynekologen?

När man är rädd brukar det vara extra viktigt att ha en personlig gynekolog. ... Om det inte funkar ska du avbryta och boka tid hos en annan gynekolog. Det är din hälsa och din kropp! En del patienter mår bra av att känna kontroll vid en undersökning.

Var kan man köpa dagen efter piller?

Du kan köpa ett akut-p-piller receptfritt på ett apotek. Ibland kan du få ett akut-p-piller gratis på en ungdomsmottagning, en hud- och könsmottagning, vårdcentral, barnmorskemottagning eller kvinnoklinik.

Kan man köpa dagen efter piller?

Köp akut p-piller receptfritt hos Apotek Hjärtat. Har det gått mellan tre och fem dagar efter samlag finns ett särskilt dagen efter-piller man kan ta. Om man är osäker på vilket piller som passar eller på om man överhuvudtaget borde ta ett dagen efter-piller kan man rådfråga personalen på apoteket eller en barnmorska.

Är UMO ett företag?

UMO är en sajt om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. På UMO kan unga få svar på sina frågor, skriva egna berättelser, lyssna på UMO:s podd, titta på filmer eller läsa faktatexter. UMO drivs av Inera, ett SKR-bolag (Sveriges kommuner och regioner).