:

Vad gör Plannja?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör Plannja?
 2. Vad kostar Plannja plåttak?
 3. Vad är Bandtäckt plåttak?
 4. Vad är TRP plåt?
 5. Vad kostar Plannja trend?
 6. Vad är Bandplåt?
 7. Vilket plåttak är bäst?
 8. Vad används Korrugering till?
 9. Vad betyder Tp20?
 10. Vad kostar det att lägga om tegeltak?
 11. Vad kostar måla takplåt?
 12. Vad kostar Klicktak?
 13. Vad är fördelen med plåttak?
 14. Vilket plåttak?
 15. Vilket Klicktak?

Vad gör Plannja?

Vi utvecklar och producerar tak- och fasadprofiler, takavvattning och tillbehör som ökar komforten och höjer värdet på ditt hus. ... Det betyder dels att kvaliteten är så hög att de klarar vårt tuffa klimat, dels att de är nordiska i sin estetik med design och kulörer som tar fram det bästa i hus och byggnader.

Vad kostar Plannja plåttak?

Plannja Royal Takplåt – 284kr/m2.

Vad är Bandtäckt plåttak?

I samband med att plåten började leverera på rulle blev det möjligt att lägga plåten i långa våder från nocken och ner mot takfoten, så kallad bandtäckning. Bandtäckt plåt kom på 1960-talet, den saknar tvärfalsar det gör att den skiljer sig från ett traditionellt plåttak.

Vad är TRP plåt?

Korrugerad plåt eller profilerad plåt är plåt, oftast tunnplåt, som pressats så att veck uppstått. Man skiljer mellan vågkorrugerad (eller sinuskorrugerad) och trapetskorrugerad (normalt kallad TRP) plåt, men det finns även blandningar av dessa två sorter. Korrugerad plåt har funnits sedan mitten av 1800-talet.

Vad kostar Plannja trend?

Plannja Trend takplåt – 332kr/m2.

Vad är Bandplåt?

Bandplåt för den mest vanliga täckningen av tak – bandtäckning. Men det gör sig lika bra på fasader. Av bandplåten kan man också tillverka mindre format och utföra så kallad skivtäckning, vilket ofta förekommer på tak eller fasad där uttrycket ska vara extra arbetat eller mer gammeldags.

Vilket plåttak är bäst?

Klimat: Plåttak i stål, aluminium, zink eller koppar håller hög kvalitet och är nästintill underhållsfria. De passar alla utmärkt för vårt kalla klimat, men bor man på kusten bör man vara extra noga med att välja en takplåt av hög kvalitet som tål saltvatten och korrosion, exempelvis i aluminium.

Vad används Korrugering till?

Korrugerad plåt har funnits sedan mitten av 1800-talet. ... Fördelen med korrugerad plåt jämfört med vanlig slät plåt är att den blir väsentligt styvare tvärs korrugeringsriktningen, det vill säga tvärs vågtoppar och vågdalar, som ett veckat skrivpapper som bär sig själv mellan två upplag, medan ett ovikt böjer sig.

Vad betyder Tp20?

Tp20 är en ekonomisk lågprofil för tak med kapilär-brytande rilla.

Vad kostar det att lägga om tegeltak?

Totalt pris för nytt tak med tegelpannor: 78 053 kr (efter ROT). Som synes är det alltså väldigt viktigt att fråga om de anbud du får in är med eller utan ROT-avdrag då detta spelar en stor roll för slutpriset och kostnaden för ditt nya tak.

Vad kostar måla takplåt?

Kostnaden för tak- och väggmålning varierar med underlag, område m.m. Jämför ca 100 kvm förzinkad obelagd plåt kostar ca 380:-/kvm monterad med förzinkad fabrikslackerad plåt kostar ca 435:-/kvm monterad. En merkostnad på 55:-/kvm.

Vad kostar Klicktak?

Här är lösningen för dig som vill göra plåtslageriarbetet själv. Få ditt tak att se ut som en traditionell bandtäckning med modern teknik. Plåtarna tillverkas i flera kulörer och i hela längder, precis som du vill ha det.

Vad är fördelen med plåttak?

Fördelar med plåttak Plåttak är lätta att lägga. Passar till många typer av takkonstruktioner. Kan efterlikna betong och tegel i utseende.

Vilket plåttak?

Plåttak i stål eller aluminium tillverkas dessutom i många olika profiler vilket gör dem lämpliga till de flesta sorters tak. Plåttak av koppar eller zink väger betydligt mer än de i aluminium eller stål. Fördelen med koppar är livslängden, mellan år, och att dessa typer av tak kräver väldigt lite underhåll.

Vilket Klicktak?

Klicktak är en taktyp som med hjälp av ett klicksystem döljer skruvarna där man fäster skruven genom att klicka på nästa plåt över. Resultatet blir då ett slätt tak utan synliga skruvar.