:

Vad tar reningsborg emot?

Innehållsförteckning:

 1. Vad tar reningsborg emot?
 2. Vem hämtar möbler gratis Göteborg?
 3. Vem tar emot begagnade möbler?
 4. Vad kan man lämna till Stadsmissionen?
 5. Kan man lämna kläder till Stadsmissionen?
 6. Kan man lämna tillbaka på Myrorna?
 7. Vem hämtar dödsbon?
 8. Var kan man lämna gamla kläder i Malmö?
 9. Var kan jag lämna kläder i Stockholm?

Vad tar reningsborg emot?

Hos oss hittar du ett stort utbud av begagnade varor. Har du saker du vill skänka så tar vi gärna emot dem. Försäljningen är till förmån för sociala insatser och hjälpprojekt i Göteborg och utomlands. Välj en butik för att komma till butikssidan, där du kan läsa mer om butiken, samt se öppettider och hur du hittar dit.

Vem hämtar möbler gratis Göteborg?

031-47 30 00 (Västra Frölunda), 031-330 26 30 (Angered), 031-47 90 10 (Partille) eller 031-16 66 00 (Wieselgren) Obs! Vi hämtar helt utan kostnad.

Vem tar emot begagnade möbler?

Röda Korset Second Hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet.

Vad kan man lämna till Stadsmissionen?

Vi tar gärna emot hela och rena:
 • Textilier.
 • Mindre möbler.
 • Prylar.
 • Elartiklar.
 • Tavlor.
 • Leksaker (dock ej i plast med produktionsår innan 2007)

Kan man lämna kläder till Stadsmissionen?

Du kan enkelt skänka kläder och prylar till insamling i någon av våra second hand-butiker under ordinarie öppettider. Sakerna som skänks måste vara hela och rena för att vi ska kunna använda dem. Sortera och packa gärna dina gåvor efter kategorierna; textil, el, media och prylar.

Kan man lämna tillbaka på Myrorna?

Vi tar emot det som är torrt och rent; kläder, accessoarer, skor, smycken, bijouterier, hemtextil samt möbler, glas, porslin, husgeråd, hushållsel, lampor, prydnadssaker, kuriosa och böcker. Här kan du läsa mer om hur du skänker.

Vem hämtar dödsbon?

Vem ska man då vända sig till? Junkbusters har lång erfarenhet av att ta hand om allt det praktiska kring tömning av dödsbo, boets materiella tillgångar och tillsammans med utvalda samarbetspartners erbjuder vi köp av föremål. Vi ser även till att bostaden flyttstädas om så önskas.

Var kan man lämna gamla kläder i Malmö?

På alla Sysavs återvinningscentraler kan du lämna hela och rena kläder och tyger till återbruk. I Malmö och Lund kan du även lämna trasig textil. På Bunkeflo, Norra hamnen och Gastelyckans återvinningscentraler lämnas både hel och trasig textil i samma behållare.

Var kan jag lämna kläder i Stockholm?

Alla gåvor som skänks till Stockholms Stadsmission transporteras till vår sorteringsanläggning i Sätra. Gåvorna skickas sedan vidare till våra sociala verksamheter efter behov eller går till Remake textilproduktion. De gåvor som ska till försäljning i våra second hand-butiker prismärks innan leverans till våra butiker.