:

Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?

Innehållsförteckning:

 1. Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?
 2. Vad är Affärshögskolan?
 3. Hur är det att plugga till redovisningsekonom?
 4. Vad är payroll controller?
 5. Hur mycket tjänar en försäkringsrådgivare?
 6. Hur mycket tjänar en ekonomiassistent?
 7. Hur blir man Lönekonsult?
 8. Vad krävs för redovisningsekonom?
 9. Vad ska man tjäna som redovisningsassistent?
 10. Vad gör en Group Financial controller?
 11. Vad gör en financial controller?
 12. Vad tjänar en försäkringsrådgivare på IF?
 13. Vad tjänar en Försäkringstjänsteman?
 14. Vad tjänar en ekonomiassistent 2021?
 15. Vad tjänar en Ekonomihandläggare?
 16. Hur mycket tjänar en löneadministratör?
 17. Vad gör en Lönekoordinator?
 18. Vad krävs för att bli auktoriserad revisor?
 19. Vad gör man som redovisningsassistent?

Vad gör en affärsinriktad redovisningsekonom?

Redovisningsekonomer arbetar med redovisningen av alla inbetalningar och utbetalningar och andra ekonomiska aktiviteter i företaget. Till exempel se till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms redovisas och betalas in i rätt tid.

Vad är Affärshögskolan?

Affärshögskolan erbjuder YH-utbildningar inom ekonomi, försäljning, inköp, marknadsföring och projektledning. Våra utbildningar utformas i nära samarbete med arbetslivet så att du kan känna dig säker på att din kompetens efterfrågas på arbetsmarknaden, både nu och i framtiden.

Hur är det att plugga till redovisningsekonom?

Utbildningen ska ge dig de kunskaper du behöver för att självständigt kunna arbeta med en organisations redovisning, bokslut och deklaration.... Är du intresserad av ekonomi och har fallenhet för siffror? Är du analytisk, noggrann, strukturerad och har förmåga att se...

Vad är payroll controller?

Som Payroll Controller besitter du specialistkompetens i lönehantering med fördjupade kunskaper inom ekonomi, redovisning, personal och analys. ... Detta gör att du ofta har en rådgivande roll i verksamheten med förmåga att kommunicera lön och ekonomi.

Hur mycket tjänar en försäkringsrådgivare?

Medellönen för försäkringsrådgivare är omkring 46200 kr per månad, men lönen beror som sagt på flera faktorer. Till exempel var i landet du jobbar och din erfarenhet.

Hur mycket tjänar en ekonomiassistent?

Lön som ekonomiassistent Ingångslönen ligger på ca 23 000 kr/månad som utbildad gymnasieekonom, högskoleekonom ca 28 000 kr/månad. Med specialisering och gedigen erfarenhet kan lönen ligga upp mot 35 000 kr/månad.

Hur blir man Lönekonsult?

För att bli Auktoriserad Lönekonsult behöver du antingen uppfylla gällande teoretiska kunskapskrav samt ha tre års praktisk erfarenhet i yrket eller ha minst sex års yrkeserfarenhet med arbetsuppgifter inom löneområdet. När du uppfyller antagningskraven kan du ansöka om auktorisation och medlemskap hos Srf konsulterna.

Vad krävs för redovisningsekonom?

Många ekonomer som vill arbeta inom redovisning börjar sin karriär som redovisningsassistent eller ekonomiassistent och kan efter några år avancera till redovisningsekonom. Men du kan också studera företagsekonomi på högskola, universitet eller yrkeshögskola och på den vägen få jobb som redovisningsekonom direkt.

Vad ska man tjäna som redovisningsassistent?

Lön redovisningskonsult per 2019-12-31: Redovisningsassistent, utan eget kundansvar: 27 000-40 000 kr. Redovisningskonsult med 1-3 års vana: 30 000-41 000 kr. Redovisningskonsult med mer än 3 års vana: 33 000-45 000 kr.

Vad gör en Group Financial controller?

Group financial controller är vanligtvis en teamledande roll med ansvar för en gruppering av controllers med olika specialiteter. Den innebär i allmänhet koordinerande och arbetsledande uppgifter, analyserande, kvalitetskontrollerande, sammanställande och rapporterande till högre nivåer.

Vad gör en financial controller?

Yrket kan delas in i två olika kategorier: Finansiell controller (accounting controller), som arbetar med den ekonomiska delen av företaget eller organisationen; och Verksamhetscontroller (business controller) som arbetar med organisationens struktur och strategi.

Vad tjänar en försäkringsrådgivare på IF?

Vad tjänar en försäkringsrådgivare? Medellönen för försäkringsrådgivare är omkring 46200 kr per månad, men lönen beror som sagt på flera faktorer.

Vad tjänar en Försäkringstjänsteman?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201634 600 kronor37 300 kronor
201735 300 kronor37 700 kronor
201836 800 kronor38 900 kronor
201937 400 kronor40 500 kronor

Vad tjänar en ekonomiassistent 2021?

Marknadslönen för en ekonomiassistent ligger 2021 mellan 29 000 och 35 000 kronor per månad.

Vad tjänar en Ekonomihandläggare?

Dela
MedellönMedianlönMedelålder
26.056 kr26.000 kr34,6 år

Hur mycket tjänar en löneadministratör?

Din lön varierar beroende på utbildning och erfarenhet. En löneadministratör med en gymnasieutbildning har ingångslön mellan 24 000* och 25 000* kronor i månaden. Om du har en längre utbildning får du vanligtvis en högre lön. En erfaren löneadministratör har lön på upp mot 35 000* kronor i månaden.

Vad gör en Lönekoordinator?

Som koordinator jobbar du någonstans ute i organisationen och stöttar upp i olika frågor. Det kan antingen vara rena bemanningsfrågor där du har koll på hur många personer som finns tillgängliga i era olika yrkeskategorier och som kan sättas in på olika uppdrag.

Vad krävs för att bli auktoriserad revisor?

För att få jobbet som revisorsassistent, Audit associate, behöver du en kandidatexamen inom ett ekonomiskt ämne. Det behöver inte vara företagsekonomi. Efter minst 3 år som Audit associate har du möjlighet att skriva provet för att bli auktoriserad revisor.

Vad gör man som redovisningsassistent?

Som ekonomiassistent arbetar du med administration av företagsekonomi, såsom fakturering, bokföring, skattefrågor, statistik och transaktioner. Beroende på företag kan du antingen assistera andra ekonomer på ekonomiavdelningen eller ansvara för egna uppgifter.