:

Vad tar myrorna emot?

Innehållsförteckning:

 1. Vad tar myrorna emot?
 2. Hur fungerar Myrorna?
 3. Kan man sälja kläder till Myrorna?
 4. Vad kan man skänka till second hand?
 5. Har Myra?
 6. Hur attackerar myror?
 7. Vad är ett öppet köp?
 8. När kan man lämna in saker till Erikshjälpen?
 9. Har myror en hjärna?
 10. Har myra ryggrad?
 11. Vilka insekter äter myror?
 12. Hur hittar myror mat?

Vad tar myrorna emot?

Så gör du för att lämna till Myrorna i 3 enkla steg.
 • Textil.
 • Skor och väskor.
 • Möbler.
 • Glas, porslin, husgeråd prydnadssaker, smycken och bijouterier.
 • Tavlor/speglar.
 • Leksaker (dock ej i plast med produktionsår innan 2007)
 • Elartiklar.
 • Böcker.

Hur fungerar Myrorna?

Myrorna är Sveriges viktigaste butikskedja som säljer second hand med butiker över hela landet. Vi är störst när det gäller att samla in kläder och prylar som kan återanvändas. Verksamheten fungerar som vilken butikskedja som helst. Med budget, krav på försäljning och ekonomiskt överskott.

Kan man sälja kläder till Myrorna?

Vi tar emot det som är torrt och rent; kläder, accessoarer, skor, smycken, bijouterier, hemtextil samt möbler, glas, porslin, husgeråd, hushållsel, lampor, prydnadssaker, kuriosa och böcker. Här kan du läsa mer om hur du skänker.

Vad kan man skänka till second hand?

Du kan skänka kläder och prylar i alla våra second hand-butiker....Vi tar gärna emot hela och rena:
 • Textilier.
 • Mindre möbler.
 • Prylar.
 • Elartiklar.
 • Tavlor.
 • Leksaker (dock ej i plast med produktionsår innan 2007)

Har Myra?

Myror har tre benpar - sex ben totalt. Andra leddjur som äkta spindlar har alltid åtta ben och mångfotingar kan ha hundratals ben, men deras anlag är ganska avlägsna från myrornas. Andra insekter som gräshoppor och bönsyrsor och mer närbesläktade och delar samma antal ben.

Hur attackerar myror?

När en större myra attackerar kan ett antal mindre arbetsmyror av den nyligen beskrivna arten Colobopsis explodens bita sig fast, rikta sina bakdelar mot den och sedan explodera, för att döda eller åtminstone stoppa hotet. ... Myrorna detonerar en bit från själva boet, för att försvara sitt territorium.

Vad är ett öppet köp?

Öppet köp och bytesrätt innebär att konsumenten kan köpa en vara men sedan ändra sig inom en bestämd tid. Det är upp till dig om du vill erbjuda öppet köp och/eller bytesrätt. ... Konsumenten ska lämna tillbaka varan inom den angivna tiden och varan ska vara i samma skick som när den köptes.

När kan man lämna in saker till Erikshjälpen?

Välkommen in och fynda! När du lämnar dina saker hos Erikshjälpen är du med och hjälper barn ute i världen. Men inte bara det....Våra öppettider.
DagButikInlämning
MåndagStängt10:00 - 14:30
Tisdag12:00 - 18:0012:00 - 18:00
Onsdag12:00 - 18:0012:00 - 18:00
Torsdag12:00 - 18:0012:00 - 18:00

Har myror en hjärna?

Antalet nervceller i en bananflugas hjärna är cirka 100 000. En myra har något fler, 250 000, och ett honungsbi har så många som 950 000 — medan en människas hjärna rymmer cirka 100 miljarder nervceller. ... Andra leddjur, som spindeldjur och kräftdjur, har liknande hjärnor som bör fungera på samma sätt.

Har myra ryggrad?

De ryggradslösa djuren utgör troligen omkring 97% av alla djur på jorden. Förutom att alla evertebrater saknar ryggrad skiljer det mycket mellan många av djurgrupperna, variationen i uppbyggnad och levnadssätt är stor.

Vilka insekter äter myror?

Gröngöling, björn och andra större djur plundrar njutningslystet stackarna på deras innehåll. Men framförallt är det andra insekter som äter myrorna på olika sätt. Ett av de mer raffinerade sätten att äta av myrornas ägg och larver har ett antal skalbaggar som maskerar sig och sedan bosätter sig i stackarna.

Hur hittar myror mat?

Ökenmyran har ett exceptionellt lokalsinne som fungerar lika bra även när de går baklänges. De hittar även rätt när de går på sidan eller om de snurrar runt när de är på väg hem till boet.