:

Vad ingår i bilförsäkring Folksam?

Innehållsförteckning:

 1. Vad ingår i bilförsäkring Folksam?
 2. Hur säger man upp en försäkring Folksam?
 3. Vad gäller vid krock Folksam?
 4. Vad ingår i Folksam Halvförsäkring?
 5. Hur säger man upp en försäkring?
 6. Vad gäller vid krock?
 7. Vad gäller vid Parkeringsskada smitning?
 8. Vad ingår i vagnskada Folksam?
 9. Kan man säga upp en försäkring i förtid?
 10. Har jag som kund rätt att ångra försäkring?
 11. När börjar Kattförsäkringen gälla?

Vad ingår i bilförsäkring Folksam?

I Bilförsäkring ingår trafik-, stöld-, brand-, glas-, maskin, räddnings- och rättsskyddsförsäkring. Om du vill kan du välja till vagnskadeförsäkring*. Du kan också välja till Hyrbil och Assistans.

Hur säger man upp en försäkring Folksam?

Hur säger jag upp min försäkring? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med uppsägning av din försäkring. Du kan skicka brev till Folksam 106 60 STOCKHOLM, ringa oss på telefon 0771-950 950 eller skriva till oss via vår chatt.

Vad gäller vid krock Folksam?

Om du råkat ut för något kan du anmäla din skada på folksam.se eller genom att ringa 0771-950 950 för att tala med en av våra skadehandläggare. Våra telefonöppettider är vardagar 8-17. Har du en akut skada på helger eller kvällar ringer du till vår jour på telefon 020-450 000.

Vad ingår i Folksam Halvförsäkring?

Försäkringen gäller för skador som uppstår på bilen vid trafikolycka, uppsåtlig skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse, till exempel kollision, dikeskörning, fallande träd eller vid transport på annat fordon som till exempel bilfärja, tåg med mera.

Hur säger man upp en försäkring?

Du kan byta försäkringsbolag på försäkringens årsförfallodag. Du kan säga upp försäkringen genom att skicka in ett formuläret eller ring 0771-655 655. Du kan meddela oss när som helst under året att du vill avsluta försäkringen på årsförfallodagen.

Vad gäller vid krock?

Trafikförsäkringen gäller för personskador, den ersätter också annans egendom som skadas till följd av trafikolyckan t. ... Anmäl alltid personskador direkt, trafikförsäkringen gäller både för förare och passagerare. Du måste anmäla om någon annans egendom skadats t.

Vad gäller vid Parkeringsskada smitning?

Om du har fått en skada på ditt motorfordon medan det stod parkerat kan du ha rätt att få ersättning från oss. För att du ska kunna få ersättning måste du visa att skadan har orsakats av ett annat motordrivet fordon som har smitit från platsen. Skadan måste ha inträffat i Sverige.

Vad ingår i vagnskada Folksam?

Vad täcker en vagnskadeförsäkring? Försäkringen gäller för skador som uppstår på bilen vid trafikolycka, uppsåtlig skadegörelse eller annan yttre olyckshändelse, till exempel kollision, dikeskörning, fallande träd eller vid transport på annat fordon som till exempel bilfärja, tåg med mera.

Kan man säga upp en försäkring i förtid?

Avtalstiden för försäkringar är normalt ett år. ... Det spelar ingen roll om du betalar försäkringen per månad eller per halvår, du måste ändå vänta till huvudförfallodagen. Om försäkringsbehovet däremot faller bort - exempelvis om du säljer din bil - så kan du naturligtvis säga upp bilförsäkringen.

Har jag som kund rätt att ångra försäkring?

Enligt lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har en konsument möjlighet att ångra ett köp av försäkring på distans (t ex telefon eller Internet) eller vid hemförsäljning och ångerfristen är 14 dagar.

När börjar Kattförsäkringen gälla?

Din hund-, katt-, smådjurs- och hästförsäkring har en karenstid på 20 dagar. Det innebär att försäkringen inte ersätter sjukdomar som påbörjats inom 20 dagar från det att försäkringen trätt i kraft. När du tecknar en försäkring börjar försäkringen gälla från det klockslag du tecknade den.