:

Hur tar man sig till Styrsö?

Innehållsförteckning:

 1. Hur tar man sig till Styrsö?
 2. Hur tar man sig till Donsö?
 3. Vilka båtar går från Stenpiren?
 4. Hur kommer man till Asperö?
 5. Vad kan man göra på Styrsö?
 6. Hur ta sig till Hönö?
 7. Vad kan man göra på Donsö?
 8. Vilken skärgårdsö är bäst i Göteborg?
 9. Hur stor är Köpstadsö?
 10. Får man tälta på Asperö?
 11. Kan man köra bil på Styrsö?
 12. Vad kan man göra på Vrångö?
 13. Vad händer på Donsö?
 14. Hur ta sig till Öckerö?
 15. När går färjorna till Hönö?
 16. Vad kan man göra på Brännö?
 17. Får man köra bil på Donsö?
 18. Vilken ö ska man åka till i Göteborg?
 19. Vad får man inte missa i Göteborgs skärgård?
 20. Hur många bor på Köpstadsö?

Hur tar man sig till Styrsö?

För att resa mellan fastlandet och Styrsö-Donsö tar man färja. Vi rekommenderar hållplatsen Styrsö Bratten. Därifrån går flera olika båtar till Saltholmens brygga på fastlandet. Vid skärgårdsterminalen på Saltholmen stannar flexlinjen Älvsborg.

Hur tar man sig till Donsö?

Färjorna från Stenpirens resecentrum till de södra öarna i skärgården går numera året runt. Hela turen Stenpiren–Styrsö–Donsö–Vrångö tar cirka 1 timme och 35 minuter med båtlinje 281 och är ett smidigt alternativ till att ta spårvagn/buss till Saltholmen och där byta till båt.

Vilka båtar går från Stenpiren?

Från Stenpiren avgår båten Vesta dagligen klockan 10.50 och tar sig sedan ut till Vrångö via Saltholmen, Styrsö och Donsö. Restiden mellan Stenpiren och Vrångö är 1 timme och 35 minuter.

Hur kommer man till Asperö?

Asperö är den av Skärgårdens öar som ligger närmast Saltholmen. Styrsöbolagets båtar trafikerar två bryggor, Asperö Norra som ligger vid byn intill Asperö ränna och Asperö Östra, som också kallas Alberts brygga, vilken ligger på den obebyggda delen av ön. Båda har ca 10 minuters restid från Saltholmen.

Vad kan man göra på Styrsö?

Bland bergknallar och strandsluttningar finns det gott om utsiktspunkter och picknickplatser. Från öns högsta punkt, Stora Rös, kan du njuta av en storslagen utsikt över hela skärgården. Härifrån kan du vandra på naturstigarna till Brännholmsviken och Styrsö Skäret.

Hur ta sig till Hönö?

Hönöleden går mellan Lilla Varholmen och Hönö/Öckerö i Bohusläns yttre skärgård. Färjeledens längd är 2500 meter och överfartstiden är tolv minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Vad kan man göra på Donsö?

Donsö bjuder på vackra naturstigar och härliga bad. Skärgårdsbåten lägger till i fiskehamnen och här kan du promenera på slingrande vägar genom tät trähusbebyggelse. Det finns flera stigar med vackra vyer och picknickplatser.

Vilken skärgårdsö är bäst i Göteborg?

Bilfria Vrångö är främst känd för sina fina sandstränder och anses av många göteborgare som skärgårdens bästa badö. Ön som till stora delar är ett naturreservat, är även en favorit bland fågelskådare och naturälskare på grund av det rika fågel- djur- och växtlivet.

Hur stor är Köpstadsö?

Köpstadsö, i dagligt tal Kössö (uttal: /'çœsœ/ eller /'çœsɛ/), är en småort och ö i Göteborgs södra skärgård. Den tillhör primärområdet Södra skärgården och stadsdelsnämndsområdet Västra Göteborg i Göteborgs kommun. Ön är 26 hektar stor, har drygt 100 åretruntboende och är känt för sina skottkärror.

Får man tälta på Asperö?

Boende: På Asperö, Brännö och Styrsö finns bed&breakfast, värdshus, pensionat eller privatrum. På övriga öar gäller tält, utom på naturreservatet Vargö där man inte får tälta.

Kan man köra bil på Styrsö?

Det är förbjudet att köra bil på Styrsö, de flesta använder därför lastmopeder och golfbilar som transportmedel. Det finns en broförbindelse mellan Styrsö och Donsö så du kan promenera och cykla emellan de två öarna.

Vad kan man göra på Vrångö?

Stora delar av Vrångö är naturreservat och här finns fina promenadslingor. Tärnstigen är en kortare sträcka som är anpassad för funktionshindrade och barnvagnar. På ett par punkter kan man lyssna till dramatisk Vrångö-historia i sin mobiltelefon. Fågelskådare kommer gärna hit då djur- och växtlivet är rikt.

Vad händer på Donsö?

Moped och cykel i krock på Donsö – en till sjukhus
 • Moped och cykel i krock på Donsö – en till sjukhus.
 • 01 nov. ...
 • Skärgårdsborna slår larm: ”Som att spela rysk roulett” ...
 • Sexåringar kan tvingas ta färjan själva till skolan. ...
 • Även till sjöss behövs en sjyst arbetsmiljö ...
 • Larm om misstänkt föremål i skärgården.

Hur ta sig till Öckerö?

Hönöleden går mellan Lilla Varholmen och Hönö/Öckerö i Bohusläns yttre skärgård. Färjeledens längd är 2500 meter och överfartstiden är tolv minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

När går färjorna till Hönö?

Linjen HÖNÖ färja (Hönö Pinan Färjeläge) har 2 stationer avgår från Lilla Varholmen och slutar Hönö Pinan Färjeläge. HÖNÖ färja översikt över tidtabell för den kommande veckan: Trafiken börjar klockan 00:10 och slutar 23:10. Driftsdagar den här veckan: alla dagar.

Vad kan man göra på Brännö?

Här finns ett rikt fågelliv och en härlig natur. Besökare paddlar gärna över från Brännö och det är enkelt att ta upp kajaken på stränderna vid Galterös vikar. Badplatser finns det gott om på ön. Vid Ramsdals badplats, nära Husvik finns en barnvänlig strand med klippor och hopptorn samt toaletter.

Får man köra bil på Donsö?

Det är lätt att ta sig runt på Styrsö med små avstånd, smala vägar och idyllisk bebyggelse. ... Det är förbjudet att köra bil på Styrsö, de flesta använder därför lastmopeder och golfbilar som transportmedel. Det finns en broförbindelse mellan Styrsö och Donsö så du kan promenera och cykla emellan de två öarna.

Vilken ö ska man åka till i Göteborg?

Semestertips i Göteborgbesök västkustens vackra öar
 • Ta en dagsutflykt till fyrön Vinga. Längst ut i det yttersta havsbandet ligger ön Vinga. ...
 • Båtfolkets favoritö Marstrand. ...
 • Skärgårdsidyllen Källö-Knippla. ...
 • Vrångö – kanske Göteborgs bästa badö ...
 • Styrsö bratten – ljuvlig ö i södra skärgården.

Vad får man inte missa i Göteborgs skärgård?

Göteborgs skärgårds södra öar är bilfria och du når dem med båt från Saltholmen eller från Stenpiren i city.
 • Tullhuset är en av många härliga restauranger i skärgården.
 • Utforska skärgårdens historia på Fiskemuseet i Hönö Klåva.
 • Jungfruviken, på Hönös östra sida, är en fin badplats.

Hur många bor på Köpstadsö?

Köpstadsö ligger i södra delen av skärgården och kallas även för Kössö. Det är en liten ö med cirka 100 personer som är helårsboende.