:

Hur få tavlor värderade?

Innehållsförteckning:

 1. Hur få tavlor värderade?
 2. Vad kostar värdering av tavlor?
 3. Vad kostar en värdering på pantbanken?
 4. Vem har gjort min tavla?
 5. Hur mycket ska man ta betalt för en tavla?
 6. Vad kostar en värdering av klocka?
 7. Vad kostar en värderare?
 8. Vem köper upp tavlor?
 9. Hur mäter man en tavla?
 10. Hur mycket tar en gallerist?
 11. Vad kostar Artportable?
 12. Hur fungerar Bukowskis?
 13. Hur mycket är en klocka i guld värd?

Hur få tavlor värderade?

Ett bra sätt att veta på ett ungefär hur mycket tavlan är värd är att titta på om tavlor av konstnären har sålts på auktion tidigare. Av den anledningen är det bra om du kan tyda signaturen. Om konstnären är känd kan det vara någorlunda enkelt att hitta auktionspriser.

Vad kostar värdering av tavlor?

Går du i säljtankar, eller funderar du över vad ditt konstverk eller antikvitet är värd? Att få dina föremål värderade är enkelt, kostnadsfritt och förutsättningslöst. Våra intendenter har stor erfarenhet av värdering av konst och antikviteter och bistår er gärna.

Vad kostar en värdering på pantbanken?

Hur värderar jag mitt föremål? Alla våra Pantbanker erbjuder fri värdering av dina värdeföremål. Oavsett om du lämnar in det hos oss eller bara vill veta värdet, så kostar det ingenting att få ett muntligt utlåtande om belåningsvärdet, hos Pantbanken.

Vem har gjort min tavla?

Stjärnenatt
KonstnärVincent van Gogh
Basfakta
Tillkomstår1889
Typolja på duk
Mått (h×b)73 × 92 cm

Hur mycket ska man ta betalt för en tavla?

Man tar betalt för storlek på målningen gånger (X) en faktor mellan 20-100 som du bedömer själv. Sen räknar du så här: Mät din målning (inte ram) i cm, höjd och bredd. Plussa ihop höjd+bredd och sedan multiplicerar du med din faktor. Summan du får fram är priset inklusive ram.

Vad kostar en värdering av klocka?

Du får ett värderingsintyg på din klocka som fungerar som värdebevis för försäkringsbolaget eller vid försäljning. Pris på värdering av din klocka är 450 kr + 0,5% av klockans värde.

Vad kostar en värderare?

Eftersom mäklaren signerar värderingen så innebär det ett visst juridiskt ansvar för mäklaren och därför tar många mäklare betalt för skriftliga värderingar. Priset för en skriftlig värdering är normalt mellan 15 kr. Detta pris innefattar hus, bostadsrätt och fritidshus.

Vem köper upp tavlor?

Sälja konst
 • Vill du också sälja din konst.
 • Ställ ut dina tavlor och andra verk här på Konstshop.se.
 • Nå ut till en bred publik på ett snabbt och enkelt sätt.
 • Konstnär/konsthantverkare, detta är platsen för dig som vill sälja din konst och dina konsthantverk.
 • Försäljning av verk på Konstshop.

Hur mäter man en tavla?

Du mäter alltid det du vill rama in. Har du en bild med vit kant ( hela pappersmåttet är bild + vit kant) och ej vill rama in den vita kanten mäter du enbart bilden och klipper bort din vita kant. Vill du istället rama in hela pappersmåttet då mäter du hela ditt pappersmått.

Hur mycket tar en gallerist?

Galleriet tar vanligtvis en överenskommen provision om 50% på försäljningar, men debiterar inga kostnader gentemot konstnären för t ex lokalhyra, personalkostnader, försäljningskostnader, annonser och dylikt.

Vad kostar Artportable?

Priset ska utgå från konstverket och dess värde, inte i vilket sammanhang köparen hittat dig. De flesta gallerier och mellanhänder tar ut provision när du säljer konst genom dem. Ofta ligger provisionerna upp mot 50%, så du behöver vara medveten om att en stor del av din inkomst försvinner i ett sådant sammanhang.

Hur fungerar Bukowskis?

Bukowskis har flera försäljningskanaler för specialistvärderade föremål. Antingen säljs föremålen direkt Online only eller så bedömer kategorispecialisten att föremålet passar in i någon av våra Live/Slagauktioner som äger rum varje vår och höst. Auktionen startar i samma ögonblick som föremålet publiceras.

Hur mycket är en klocka i guld värd?

Guldklockan som statsanställda kan välja som utmärkelse efter 30 års trogen tjänst är mer värd i herr- än i dammodell. Damklockan kostar 3 800 kronor, herrmodellen 5 450 kronor. ”Det finns inget hinder för en kvinna att välja den dyrare”, säger Ulrika Atterfors, stabschef på Arbetsgivarverket.